Pe aceeași temă
Pop nu se consideră responsabil pentru întârzierea, timp de cel puțin două luni a manualelor școlare. El a dat vina pe Legea Educatiei care permite formularea de contestații împotriva manualelor.
Ghidurile care vor ține loc manulalelor vor avea 296 de pagini si vor acoperi toate materiile pentru care nu vor exista manuale.
„Solutia de rezerva pe care am anuntat-o public se apropie de final. Pana la data de 8 sept in fiecare scoala va ajunge acel indrumator-ghid pentru elevi, care va acoperi materiile din planul de invatamant”, a anuntat ministrul Educatiei.
„Asa cum am spus, nu am oprit si nici nu puteam opri licitatia, si-a parcurs termenii, s-au depus contestatii de catre 16 edituri, unele dintre ele abonate doar la contestatii, acestea sunt la CNSC, unele cu intarziere de 20-30 de zile in comunicare, am facut adresa la CNSC sa vedem care este procedura, cand se va putea finaliza contestatia si sa vedem ce avem de facut pentru elevi si pentru profesorii care vor preda pe baza noilor programe la clasa aV-a”, a spus Pop care a profitat de ocazie pentru a-l critica pe predecesorul său tehnocrat, rector al Universității București, profesorul Mircea Dumitru, pentru care a făcut o veritabilă obsesie. El s-a referit la fostul ministru la plural, omițând să spună că înaintea lui Dumitru el a fost ministru. Ceea ce, de altfel, Mircea Dumitru i-a și amintit în urmă cu o zi pentru a demonstra ridicolul la care se expune Pop.
„Ii intreb pe ambii ministri ai Educatiei de anul trecut de ce nu au adoptat aceasta solutie de rezerva pentru elevii din clasa a IV-a, sunt partasi ai acestor edituri. Sa isi ceara scuze public fata de cei 177.000 de elevi si fata de parinti care au fost bataia de joc”, pentru ca, explica ministrul, elevii de clasa de-a IV-a anul trecut au primit manualul de engleza in 31 octombrie, geografie in 19 decembrie, romana in 19 decembrie, matematica 4 noiembrie si cel de stiinte ale naturii in 19 decembrie, dar „azi unii dintre ei se duc in declaratii nefondate”.
Melodramatic, Pop a dat vina și pe legea Educației pe care în aceste condiții nu este exclus să o modifice în curând, spunând că această lege a creat "o generatie de sacrificiu":
"Daca astazi putem discuta de o generatie de sacrificiu, da, putem discuta de 177.000 de copii care urmeaza sa intre in clasa a V-a si care au fost sacrificati in baza unei Legi a Educatiei care permitea editurilor sa se conteste intre ele, iar in acelasi timp alte edituri, finantate, poate, de aceiasi patroni sa conteste la nesfarsit manuale si sa editeze, in acelasi timp, auxiliare si se trezeau acesti copii, anul trecut in clasa a IV-a, acum doi ani in clasa a III-a, uneori cu manualele in decembrie, ianuarie, februarie, unele manuale nu au ajuns niciodata la ei si aveau dreptul la acest manual in conformitate cu Legea Educatiei".