ÎPS Pimen, infectat cu Covid-19, transfer cu elicopterul la București. Un copil cu ambulanța la Iași

Laurentiu Gheorghe | 21.04.2020

Primul pacient cu Covid-19 de la Suceava transferat la București cu elicopterul Smurd a fost IPS Pimen scrie Adevărul citându-l pe generalul Ionel Oprea, coordonatorul activității din Spital Județean.

Pe aceeași temă

ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, este diagnosticat cu o formă de pneumonie spre severă după ce afost depistat pozitiv la SARS-CoV-2. Alături de Pimen a mai fost transportat în elicopterul Smurd și un tânăr aflat în stare foarte gravă tot la Institutul Matei Balș din Capitală.

„Primii doi pacienţi au fost transferaţi în noaptea de luni spre marţi. Indicele de gravitate la IPS Pimen a fost vârsta de 90 de ani. Acolo, la «Matei Balş», au posibilitatea să aplice alte tratamente”, a declarat pentru Adevărul generalul Ionel Oprea, secretar de stat și detașat la Suceava pentru organizarea activității din Spitalul Județean. Oprea susţine că până acum n-a mai înregistrat alte cereri de transfer pentru pacienţii cu COVID-19 de la medicii curanţi, bolnavi sau rude ale pacienţilor. „N-am mai avut solicitări pentru transferul pacienţilor. N-am mai primit o solicitare pentru un pacient de 90 de ani. Cine face solicitare, trebuie să-i răspundem. Nu noi decidem. Noi doar raportăm comandamentului naţional”.

Generalul Oprea a arătat că, anterior, medicii spitalului au mai cerut elicopterul pentru a transfera un copil de 3 ani, care fusese victima unui accident rutier şi suferite leziuni cerebrale. Copilul a fost dus la o unitate medicală din Iaşi cu ambulanţa, pentru că atunci când a fost aprobat transferul era noapte şi comandantul a refuzat să efectueze zborul.

“Am mai avut o evacuare, dar nu cu elicopterul. Băieţel de 3 ani cu politraumă severă, un rinichi rupt, avea probleme la nivelul creierului nici nu ştiu dacă a scăpat săracul copilaş. Părinţii au cerut, am dat telefon la doamna doctor Cimpoieşu (Diana Cimpoieşu, şefa SMURD Iaşi - n.r.) şi până la urmă a fost evacuat cu salvarea. A fost operat acolo pentru că aveau un centru de politraumă dotat. Şi pentru dânsul am cerut elicopterul. Era la crepuscul şi s-a întunecat. Depinde de comandantul aeronavei dacă îşi asumă sau nu!”, a arătat sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22