Judecator roman despre reportajul Sky News: A pus in pericol securitatea natională

Dora Vulcan | 17.08.2016

Judecătorul care a decis arestarea preventivă a celor trei români din dosarul Sky News notează în motivarea deciziei că informaţiile furnizate în reportajul jurnaliştilor britanici pot fi apreciate ca unele ce pun în pericol securitatea naţională şi că a fost necesară reacţia statului român.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Se poate aprecia că datele şi informaţiile comunicate verbal şi surprinse în materialul video al postului britanic de televiziune(…) au pus în pericol securitatea naţională", aşa îşi începe judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti pasajul în care motivează hotărârea de a-i aresta preventiv pe românii Szantos Aurelian, Pantics Levente şi Pantics Atilla, informeaza Mediafax.

 

Magistratul notează că nu poate fi luată în considerare apărarea celor trei prin care se susţine că nu au ştiut de obiectivul materialului video, pe motiv că desfăşurarea evenimentelor le-ar fi putut crea măcar suspiciuni.

 

“Inculpaţii nu pot invoca propria naivitate şi convingerea sinceră a participării într-un film în contextul în care toată modalitatea de desfăşurare a filmării le putea crea măcar suspiciuni asupra naturii reale a acesteia. Pe de altă parte, nu poate fi ignorată uşurinţa acceptării rolurilor atribuite, în pofida inexistenţei vreunui document semnat cu producătorii sau beneficiarii acelui film care să ateste realitatea naturii filmului”, se arată în motivarea deciziei de arestare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22