MIRCEA DIACONU a pierdut procesul la ICCJ. Este incompatibil si trebuie sa renunte la functia de ministru

Fara Autor | 19.06.2012

Pe aceeași temă

Mircea Diaconu a pierdut procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justiei, care l-a declarat incompatibil. Sentinta este definitiva. Diaconu trebuie sa paraseasca functia de ministru.

 

Decizia presupune ca Mircea Diaconu trebuie sa renunte la functia de ministru si nu mai are dreptul sa ocupe o functie prublica timp de trei ani, incepind cu data de 19 iunie.

Dupa aflarea deciziei, premierul Victor Ponta a declarat ca "imi exprim convingerea ca Mircea Diaconu va ceda functia de ministru", potrivit Realitatea Tv.

Inalta Curte a respins recursul declarat de Mircea Diaconu si a mentinut o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti. Premierul Victor Ponta a declarat la scurt timp dupa anunt ca Diaconu "in mod sigur va ceda functia de ministru al Culturii."

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, luni, la sediul PNL, ca va renunta la functia de ministru daca va pierde procesul cu Agentia Nationala de Integritate.

Premierul Victor Ponta declara recent ca daca ICCJ va da dreptate Agentiei Nationale de Integritate in procesul cu Mircea Diaconu, acesta va ceda functia de ministru, in caz contrar Agentia va trebui sa prezinte "niste mari scuze", potrivit Mediafax.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Decizia a fost contestata de Mircea Diaconu la Curtea de Apel Bucuresti, care in 16 septembrie 2011 a stabilit ca acesta s-a aflat in incompatibilitate. Mircea Diaconu a contestat hotararea Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care marti a respins definitiv recursul acestuia.

In 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat presedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare in care arata ca i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Intr-un alt dosar, deschis in urma sesizarii ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme petnru conflict de interese, intrucat, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia sa primeasca anumite contracte.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat, luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in legatura cu acuzatia de conflict de interese, acesta declarandu-le reporterilor ca procurorii nu stiu "cum se traieste in teatru" si "care e viata actorilor".

Anchetatorii Parchetului instantei supreme au extins cercetarile in cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declansarii anchetei-n.r.), si au inceput urmarirea penala impotriva sa.

• Să dovedească parcurgerea literaturii de specialitate şi înţelegerea autorilor, problemelor şi dezbaterilor relevante din domeniul, subdomeniul sau paradigma utilizată.

• Să distingă cu claritate conţinutul informaţional preluat din literatura de specialitate de contribuţia originală a autorului (date empirice, idei, argumente, concepte etc.)

• Să ghideze cititorii interesaţi în folosirea materialelor folosite (fie că e în vederea aprofundării cunoştinţelor acestora, a stimulării dialogului academic cu autorul tezei sau a continuării direcţiei de cercetare a autorului).

Citarea trebuie deci să fie completă (nu faceţi trimiteri la volume întregi fără a preciza paginile sau măcar capitolele la care vă referiţi) şi să respecte principiul unei singure căutări: cititorul trebuie să părăsească o singură dată textul pentru a avea informaţii complete despre sursă (evitaţi formularea op. cit. care obligă la căutarea primei menţionări a sursei respective).

Din acelaşi motiv este recomandabilă o unică listă bibliografică strict alfabetică şi nu împărţirea surselor pe categorii (volume, articole de specialitate, documente etc.). E recomandabil să alegeţi stilul de citare cel mai des folosit în revistele academice din domeniul de cercetare în care lucraţi.

În continuare sunt prezentate selectiv două dintre stilurile cele mai frecvent utilizate în ştiinţele sociale, cu exemple pentru citarea unui volum de autor, a unui articol dintr-un jurnal academic şi a unui capitol dintr-un volum colectiv; pentru alte tipuri de surse posibile (surse electronice, articole de presă, recenzii, articole cu mai mulţi autori, lucrări nepublicate, enciclopedii, interviuri personale, filme/documentare etc.) consultaţi bibliografia recomandată.
 

ANI este cea care l-a acuzat de incomptibilitate.

 

Revenim cu amanunte

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22