Moscova analizeaza posibilitatea de a furniza combustibili Greciei in mod direct

Fara Autor | 12.07.2015

Pe aceeași temă

Grecia ar putea primi direct combustibili din Rusia, soluție ce este analizată de Moscova pentru a ajuta economia elenă, a declarat duminică ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, fără a precia însă despre ce combustibili este vorba, transmite RIA Novosti, preluată de Agerpres.

 

“Rusia intenţionează să sprijine relansarea economiei Greciei printr-o cooperare sporită în sectorul energetic. În acest context, analizăm posibilitatea organizării unor livrări directe de resurse energetice către Grecia, începând în viitorul apropiat” a declarat Novak.

 

Un acord ar putea fi convenit în următoarele săptămâni.

 

Vineri, oficialii greci au recunoscut, pentru prima dată, că iau în considerare participarea la gazoductul Turkish Stream, un proiect derulat de grupul rus Gazprom. Viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Ministrul grec al energiei, Panayotis Lafazanis, a spus că decizia va fi o parte cheie a politicii externe 'multilaterale' a ţării şi va crea 20.000 de locuri de muncă.

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reamintit vineri că nu a primit din partea Greciei vreo solicitare de ajutor financiar. “Desigur că Rusia poate să-şi sprijine partenerii, în pofida dificultăţilor prin care trece în prezent”, dar “Grecia este o ţară a Uniunii Europene”, a punctat preşedintele rus.

 

Angajat în negocieri intense cu creditorii internaţionali, premierul grec Alexis Tsipras a vizitat de două ori Rusia în ultimele trei luni, pentru a se întâlni cu Vladimir Putin.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22