Întâlnire între ministrul Justiției Tudorel Toader și procurorul general Augustin Lazăr

Dora Vulcan | 15.03.2017

Ministrul Justiției Tudorel Toader a avut miercuri o întâlnire cu procurorul general Augustin Lazăr, anunță ministerul într-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

 

 

” Astăzi, 15 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiţiei, a avut o întâlnire cu domnul Augustin LAZĂR, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, este informația de presă oferită de MJ. 

 

 

 

***

 

 

Întâlnirea dintre cei doi survine unei avalanșe de declarații sau replici instituționale date după ce ministrul Justiției a spus duminică seara la Antena 3 că procurorul general și procurorul șef al DNA ar trebui să-și dea demisia după decizia Curții Constituționale care a stabilit că, prin ancheta lor, procurorii care au anchetat modul în care a fost emisă OUG 13 au pertubat activitatea guvernului și că, mai mult, Ministerul Public și-ar fi încălcat prerogativele. 

 

 

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus duminică la Antena 3 că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul general Augustin Lazăr și cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi și că, în cel mult două săptămâni, va lua o decizie, lăsând de înțeles că nu exclude posibilitatea demisiei celor doi după o verificare fundamentată a activității celor doi. 

 

 

Declarația ministrului a fost legată de decizia Curții Constituționale care a stabilit că ancheta procurorilor asupra modului în care a fost adoptată OUG 13 a perturbat activitatea guvernului și că procurorii și-ar fi depășit atribuțiile. 

 

 

Decizia CCR a avut și o opinie separată din partea judecătorului Livia Stanciu, fosta șefă a Curții Supreme.

 

 

 

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a spus clar că nu intenționează să-și dea demisia așa cum a sugerat Tudorel Toader duminică seara în interviul de la Antena și că, mai mult, ancheta în cazul emiterii OUG 13 continuă, ocazie pentru procurorul general să amintească lista cu cele cinci infracțiuni pentru care se fac deja cercetări.

 

 

 

Tot luni, DNA a precizat ca acest dosar "a vizat investigarea de fapte prevazute de legea penala descrise in cuprinsul denuntului cu care au fost sesizate organele de urmarire penala" si ca cercetarile au fost facute in limitele legii.  

 

 

Marti, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că este foarte mulţumit de activitatea Procurorului General al României şi de cea a procurorului-şef al DNA.  

 
 
 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22