PACT: SNSPA minte când spune că Mirel Palada nu colaborează cu instituția (vezi facsimile)

Dora Vulcan | 16.09.2017

Organizatia PACT, care a solicitat joi Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative sa incheie colaborarea cu Mirel Palada, sustine ca institutia minte cand spune ca acesta nu este cadru didactic titular si nici profesor asociat al SNSPA

Pe aceeași temă

 

 

 "Ca urmare a scrisorii deschise transmise de PACT in cursul zilei de joi, 14 septembrie 2017, care cere SNSPA intreruperea colaborarii cu dl. Mirel Palada, am fost surprinsi sa aflam ca raspunsul institutiei pe care o reprezentati este acela de a nega orice forma de colaborare cu domnia sa, raspuns care contrazice, insa, publicatii ale SNSPA", transmite PACT, preluată de ziare.com.

 

Organizatia transmite ca in cursul zilei de 14 septembrie, la orele 21:16, Mirel Palada inca figura printre cadrele didactice "cu care SNSPA se mandreste". Aceasta informatie poate fi verificata  AICI

 

 

 

 

"Totodata, in data de 15 septembrie, numele dlui Mirel Palada putea fi regasit pe pagina de internet a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA, pe lista de coordonatori de lucrari stiintifice, la acest link: http://comunicare.ro/index.php?page=coordonatori (anexa 2). De altfel, colaborarea domniei sale cu SNSPA nici macar nu este de data recenta, dupa cum probeaza un articol din data 31 iulie 2014, dedicat Masterului de Comunicare Politica, care se poate regasi AICI

 


 

Anexa SNSPA Palada profesor


 

Anexa SNSPA Palada Mirel

 

 

 

 

Acestia se intreaba de ce numele lui Mirel Palada a fost inlaturat de pe site-ul institutiei dupa ora 21:16, in ziua de 14 septembrie 2017, dupa ce reprezentantii organizatiei au cerut in mod public intreruperea colaborarii cu acesta.

 

 

"In lumina acestor informatii, va rugam sa ne clarificati daca exista sau a existat un raport contractual intre dl. Mirel Palada si SNSPA. In cazul in care nu exista sau nu a existat un astfel de contract, va rugam sa ne comunicati pozitia dumneavoastra cu privire la prezenta numelui dlui Palada in textele mentionate mai sus si asociate cu SNSPA. Totodata, in cazul in care a existat o colaborare anterioara, va rugam sa ne comunicati motivul si data intreruperii acesteia, precum si motivul pentru care numele acestuia a fost eliminat din lista cadrelor didactice doar dupa demersul nostru", se mai arata in documentul transmis de PACT.

 

Acestia sustin ca unica lor preocupare este binele studentilor SNSPA si nu au niciun alt "interes exterior mediului universitar", asa cum a transmis univeristatea.

 

"Speram totodata ca veti clarifica in cel mai scurt timp aspectele asupra carora v-am atras atentia, intr-un mod suficient de transparent si clar pentru toate partile interesate, inclusiv pentru cei peste 1.000 de semnatari ai petitiei noastre", adauga PACT.

 

Cererea PACT a venit dupa ce ca senatorul USR Mihai Gotiu a fost batut, miercuri seara, de sociologul Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului, in pauza de publicitate a unei emisiuni de la B1 TV. Cei doi s-au contrat in timpul emisiunii moderata de Nadia Ciurlin, iar in pauza lucrurile s-au agravat. Joi, Gotiu a mers sa obtina un certificat medico-legal, iar apoi s-a dus la Sectia 1 de politie din Bucuresti sa depuna plangere penala pentru ultraj impotriva sociologului Mirel Palada.

 

 

 

 

Background

 

 

  • SNSPA se delimitează de bătăușul Palada: dezaprobăm ferm orice element de agresivitate

 

"In acest moment, domnul Mirel Palada nu este cadru didactic titular si nici profesor asociat al SNSPA. Regretam faptul ca imaginea SNSPA este folosita in interese exterioare mediului universitar. (...) SNSPA dezaproba ferm orice act/element de agresivitate, verbala sau fizica”, a transmis vineri SNSPA.

 

 

Dupa ce joi in spatiul public au aparut informatii cum ca Mirel Palada ar fi profesor asociat al SNSPA, universitatea vine cu precizari:

 

"In acest moment, domnul Mirel Palada nu este cadru didactic titular si nici profesor asociat al SNSPA.

 

Regretam faptul ca imaginea SNSPA este folosita in interese exterioare mediului universitar.

 

De asemenea, facem apel la responsabilitate, decenta si toleranta din partea oricarui actor public. SNSPA sustine dezbaterile publice, bazate pe rationamente valide, respect, iar neintelegerile trebuie clarificate, cu buna credinta. Totodata, SNSPA dezaproba ferm orice act/element de agresivitate, verbala sau fizica", informeaza un comunicat remis Ziare.com de unitatea de invatamant.

 

Organizatia PACT pentru Romania a solicitat, joi, conducerii Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, sa incheie colaborarea cu Mirel Palada, despre care sustinea ca ar fi cadru didactic asociat la aceasta institutie.

 

La fel, a scris pe Facebook ieri si Clotilde Armand, consilier local USR: "SNSPA trebuie sa se disocieze total de sociologul bataus, cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice. Domnul dr. Mirel Palada prezinta un nivel foarte scazut de neuroni si serotonina."

 

 

  •  Mirel Palada l-a bătut pe senatorul USR Mihai Goțiu în pauza publicitară de la B1TV 

 

 

Senatorul USR Mihai Gotiu a fost agresat fizic de sociologul Mirel Palada, miercuri seara, in timpul unei pauze publicitare din timpul emisiunii Talk B1, moderata de Nadia Ciurlin, informa joi postul de stiri in pagina online.

 

Scene incredibile în timpul pauzei publicitare din timpul emisiunii Talk B1, moderată de Nadia Ciurlin: după ce în timpul primei părți a emisiunii s-au contract puternic, în pauza publicitară, Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al guvernului Ponta, l-a bătut pe senatorul USR Mihai Goțiu, lovindu-l cu pumnul în zona feței, relatează postul de știri pe pagina sa online.

 

 

"Din pacate pe pauza publicitara s-a intamplat un eveniment extrem de neplacut, domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Gotiu. Ne pare foarte rau pentru acest eveniment, din pacate au trebuit sa paraseasca amandoi platoul", a anuntat Nadia Ciurlin.

 

 

 

Momentele tensionate premergătoare bătăii din pauză

 

Mihai Gotiu a confirmat ulterior, revenit in studioul televiziunii B1TV, in emisiunea "Lumea lui Banciu", ca Mirel Palada l-a agresat.

 

 

"Ce s-a intamplat e foarte urat si foarte nasol ca si gest in sine si ca si comportament. Acum vreau sa ii linistesc pe cei care s-au uitat la emisiune si isi faceau probleme, primesc non-stop mesaje si intrebari daca sunt bine. Am patit lucruri si mai rele, sunt ok, o sa ma duc la IML cum ies de aici", a spus Gotiu.

 

 

El a fost rugat de Radu Banciu sa relateze cum s-a petrecut agresiunea.

 

 

"In prima parte a emisiunii, a intervenit de mai multe ori peste mine si am spus ca acesta este unul dintre motivele pentru care am intrat in politica, pentru ca m-am saturat de nesimtiti care intra peste tine si nu te lasa sa vorbesti. Nadia mi-a atras atentia la limbaj si am spus da, imi asum acest limbaj, pentru ca asta este definitia de dictionar a unui comportament lipsit de bun simt (...). In pauza, dl Palada a inceput sa ma ameninte, ca nu cumva sa mai indraznesc sa-i spun ca e nesimtit, ca imi arata el dupa emisiune. Am spus ca daca va continua sa intre peste mine si sa nu ma lase sa vorbesc, voi atrage atentia ca asta este comportamentul nesimtit. Moment in care a sarit, m-a lovit cu pumnul. colegii din studio de abia l-au desprins de pe mine si l-au condus catre iesire", a relatat Goțiu. 

 

 

Intrebat de cate ori a fost lovit de Palada, Gotiu a raspuns: "Cred ca o data a reusit sa imi dea un pumn in gura (...) Am observat ca am si o julitura la picior".

 

 

"Maine dimineata ma duc la politie. Vreau sa ma linistesc in acest moment. Maine va fi o zi lunga. Probabil, din cate am inteles, cei de la B1 vor prezenta imaginile maine. Am fost lovit cu pumnii si picioarele dupa ce i-am atras atentia lui Palada, de mai multe ori, despre modul in care vorbeste. M-a lovit cu pumnul in gura. Sunt in regula, am suferit lucruri si mai rele", a mai spus Mihai Gotiu si intr-o interventie la Realitatea TV, potrivit News.ro.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22