Pentru PSD, integritatea e doar un joc de imagine. Partidul înainte de toate

Tudor Despina | 08.04.2016

Cu cât se apropie alegerile locale, PSD dovedește că promovarea integrității în partid nu a fost decât un joc de imagine și atât.

Pe aceeași temă

 

Toată lumea respectă Codul de Integritate”. Afirmația îi aparție liderului social-democrat, Liviu Dragnea, și a fost făcută la jumătatea lunii martie, cu ocazia lansării candidaților PSD pentru primăria Capitalei și cele de sector. Asta în condițiile în care candidatul PSD de la Sectorul 6, senatorul Gabriel Mutu, e anchetat de DIICOT pentru evaziune și spălare de bani. Întrebat de presă pe acest subiect, Dragnea nu a avut probleme. Și pentru a nu exista niciun dubiu, liderul social-democrat a reconfirmat vineri faptul că partidul său nu dă atenție criteriilor de integritate promovate cu fast la finalul anului trecut.

 

Ieșind de la Înalta Curte, vineri după-amiază, acolo unde s-a judecat ultimul termen din dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a ținut să facă o declarație în mod special: “Transmit colegei și prietenei mele Olguța Vasilescu că ea rămâne în continuare candidatul PSD, indiferent ce a spus unul sau altul”. Joi, candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, își exprima și ea susținerea pentru primarul din Craiova, spunând că nu s-a pus problema ca Olguța Vasilescu să nu primească susținerea PSD la primăria din Craiova. “E o onoare pentru noi să fie candidatul nostru pentru Craiova”, spunea Firea, citată de Hot News.

 

Problema e că atât Gabriel Mutu cât și Olguța Vasilescu încalcă codul de integritate al PSD, cod care spune că persoanele față de care s-a început urmărirea penală nu vor primi susținerea politică a PSD pentru ocuparea unor funcții politice sau administrative alese sau numite. Reamintim că Olguța Vasilescu e acuzată de DNA de 4 infracțiuni de luare de mită, 3 infracțiuni de trafic de influență și de spălare de bani. Chiar și așa, ea are planuri mari. “Voi candida la Primăria Craiovei. Nu am vrut să cad psihic sau să mă apuc să fac denunțuri pentru că am știut că sunt nevinovată”, a spus Olguța Vasilescu săptămâna aceasta.

 

De altfel, ea a primit susținere de la colegi aflați și ei în centrul unor anchete. Dacă Liviu Dragnea e pe cale să primească o sentință finală în dosarul fraudării referendumului din 2012, fiind de asemenea cercetat într-un nou dosar alături de fosta soție, și Victor Ponta și-a manifestat solidaritatea cu primarul din Craiova. De asemenea, fostul premier are probleme cu legea, el fiind trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni, alături de prietenul său Dan Șova. Ponta transmitea în contextul cercetării penale a primarului din Craiova că Olguța Vasilescu e una “dintre cele mai eficiente și curajoase primărițe din România. Ar fi bine să avem în PSD și în politica din România mai mulți bărbați” așa cum e Olguța”, scria fostul premier pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22