Referindu-se la campionatul de fotbal din anul 2020, Dăncilă citește ”douăzeci douăzeci”

Dora Vulcan | 12.04.2018

După agramatismele care au făcut-o deja celebră, premierul Viorica Dăncilă a dovedit joi că îi pun probleme serioase la citire nu doar literele ci și cifrele. În special când ele se întrunesc mai multe la un loc, pentru a crea un număr cu mai mult de două cifre.

Pe aceeași temă

 

 

Prim-ministrul Vasilica Viorica Dăncilă a vorbit, la începutul ședinței de guvern de joi, despre pregătirea Campionatului European de Fotbal din anul 2020.

 

 

Citirea anului i-a pus însă probleme de lectură premierului care, în loc de ”două mii douăzeci” a citit ”douăzeci douăzeci”, precum un torționar dintr-o operă celebră a lui Marin Preda, inapt să rostească un număr mai mare de două cifre.

 

 

"Tot azi adoptăm, în perspectiva Euro douăzeci douăzeci, și Hotărârea Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții: consolidarea și modernizarea stadionului Giulești ”Valentin Stănescu”, realizat prin Compania Națională de Investiții”, a citit Dăncilă, care a dat asigurări că finanțarea se va face de la ”buugetul de stat”, prin ”buugetele” ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației publice. Cu accent greșit pe prima silabă, așa cum ne-a obișnuit deja. 

 

 

Minutul 1.38

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22