Semnal de susținere de la Cotroceni: președintele Iohannis, mulțumit de Lazăr și Kovesi

Dora Vulcan | 14.03.2017

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este foarte mulţumit de activitatea Procurorului General al României şi de cea a procurorului-şef al DNA. Este poziţia administraţiei prezidenţiale, după anunţul făcut de ministrul Toader, care a sugerat că cei doi ar trebui să-și dea demisia decizia CCR.

Pe aceeași temă

 

 

 

 „Preşedintele Klaus Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general al României şi de activitatea procurorului şef al DNA”, au declarat surse din Administraţia Prezidenţială, citate de Digi24.

 

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus duminică la Antena 3 că în zilele următoare va avea discuții cu procurorul general Augustin Lazăr și cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi și că, în cel mult două săptămâni, va lua o decizie, lăsând de înțeles că nu exclude posibilitatea demisiei celor doi după o verificare fundamentată a activității celor doi. 

 

 

Declarația ministrului a fost legată de decizia Curții Constituționale care a stabilit că ancheta procurorilor asupra modului în care a fost adoptată OUG 13 a perturbat activitatea guvernului și că procurorii și-ar fi depășit atribuțiile. 

 

 

Decizia CCR a avut și o opinie separată din partea judecătorului Livia Stanciu, fosta șefă a Curții Supreme.

 

 

 

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a spus clar că nu intenționează să-și dea demisia așa cum a sugerat Tudorel Toader duminică seara în interviul de la Antena și că, mai mult, ancheta în cazul emiterii OUG 13 continuă, ocazie pentru procurorul general să amintească lista cu cele cinci infracțiuni pentru care se fac deja cercetări.

 

 

 

Tot luni, DNA a precizat ca acest dosar "a vizat investigarea de fapte prevazute de legea penala descrise in cuprinsul denuntului cu care au fost sesizate organele de urmarire penala" si ca cercetarile au fost facute in limitele legii.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22