Ambasadorul SUA la Chişinău afirmă că Statele Unite nu împiedică reunificarea

E.b. | 05.09.2016

James D. Pettit, ambasadorul SUA din Republica Moldova, răspunde criticilor venite după declarația sa, conform căreia Moldova nu este România.

Pe aceeași temă

 
James D. Pettit declară că nu a vrut să atingă în niciun fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunificare, iar Statele Unite nu au cum să împiedice reunificarea celor două state, România şi Republica Moldova, despărțite de Prut, și că el respectă dorința și idealul unioniștilor.

 

Potrivit site-ului deschide.md, declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri, în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerea președintelui basarabenilori, dintre liderul liberal Mihai Ghimpu și ambasadorul James D. Pettit.

 

Într-un comunicat oficial, postat pe site-ul Partidului Liberal, se spune că întrevederea a avut loc în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

 

Mihai Ghimpu, liderul PL, i-a povestit ambasadorului american despre evenimentele istorice ale poporului român, care dovedesc că populația de pe ambele părţi ale Prutului este una și aceeași, iar, pentru el, independența Republicii Moldova, „nu a fost decât un pas spre UNIRE”, conform deschide.md

 

”Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat James D. Pettit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22