Pe aceeași temă
"Dacă nu vom obţine angajamentele de care avem nevoie din partea partenerilor europeni în aspecte precum ţinerea Marii Britanii în afara sistemului de integrare profundă, dacă nu vom putea obţine aceste angajamente, atunci, aşa cum a spus premierul, nu putem exclude nimic", a declarat Hammond, în ceea ce pare a fi o schimbare de atitudine a Guvernului de la Londra.
Premierul conservator David Cameron a promis renegocierea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi organizarea, până la sfârşitul anului 2017, a unui referendum privind apartenenţa ţării la Blocul comunitar. Cele mai multe sondaje de opinie arată că majoritatea britanicilor ar prefera rămânerea ţării în Uniunea Europeană.
"Avem nevoie de reforme solide, substanţiale şi ireversibile la nivel european. Pentru că, dacă vom prezenta poporului britanic un set de reforme de o amploare mai mică, ne vom trezi cu un refuz", a mai spus Hammond.
Marea Britanie şi Uniunea Europeană au avut recent dispute pe tema gestionării crizei economice a Greciei şi privind distribuirea imigranţilor extracomunitari. Marea Britanie nu participă la toate programele de integrare europeană, având un statut privilegiat în cadrul Uniunii Europene.
***
Potrivit unui sondaj realizat recent, unul din cinci deputați ai Partidului Conservator este probabil să voteze pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul anunțat de premierul David Cameron pentru sfârșitul anului 2017. Sunt concluziile cercetării realizate Open Europe, pe baza declarațiilor publice și a voturilor exprimate până acum de parlamentari pe teme europene, anunţă Reuters, potrivit b1.ro.
Doar 14 deputați conservatori doresc menținerea ţării lor în blocul comunitar și 44 înclină în această direcție.
Totodată, din cei 21 de membri ai cabinetului condus de David Cameron, 12 par indeciși, cinci înclină spre un 'Brexit', iar patru spre menținerea în Uniune, indică aceeași analiză.