Pe aceeași temă
Actualele sanctiuni impotriva Rusiei expira in Iulie, anunta Reuters.
Prelungirea sanctiunilor contra Rusiei are nevoie de votul unanim al tuturor celor 28 de state ale UE. Exista insa diferite state care au dat de inteles ca nu ar fi de acord cu prelungirea acestora.
Exista o opozitie intre cei care subliniaza faptul ca Rusia nu a respectat in totalitate acordul de la Minsk si cei care ar vrea sa reia cat mai repede legaturile comerciale cu Moscova.
Mogherini a spus insa ca "UE a legat ridicarea sanctiunilor de respectarea totala a acordului de la Minsk, punct in care nu s-a ajuns inca".
Ucraina si Rusia se acuza reciproc de nerespectarea acordului de la Minsk, care implica organizarea de alegeri locale in estul Ucrainei, reinstaurarea controlului Kievului asupra intregii granite cu Rusia si retragerea armamentului greu din conflict.
Italia, Grecia, Cipru, Ungaria si Bulgaria sunt tarile care au ridicat semne de intrebare in privinta prelungirii sanctiunilor impotriva Rusiei, opunandu-se Marii Britanii, Suediei, Poloniei si statelor Baltice, mai scrie Reuters.