Mogherini, sefa diplomatiei UE: E probabil ca sanctiunile contra Rusiei vor fi prelungite

Vlad Toma | 20.05.2016

Federica Mogherini, sefa diplomatiei europene, a declarat recent, intr-un interviu pentru Die Welt, ca e foarte probabil ca UE va prelungi sanctiunile economice impotriva Rusiei deoarece ridicarea acestora este conditionata de respectarea acordului de la Minsk.

Pe aceeași temă

 

Actualele sanctiuni impotriva Rusiei expira in Iulie, anunta Reuters.

 

Prelungirea sanctiunilor contra Rusiei are nevoie de votul unanim al tuturor celor 28 de state ale UE. Exista insa diferite state care au dat de inteles ca nu ar fi de acord cu prelungirea acestora.

 

Exista o opozitie intre cei care subliniaza faptul ca Rusia nu a respectat in totalitate acordul de la Minsk si cei care ar vrea sa reia cat mai repede legaturile comerciale cu Moscova.

 

Mogherini a spus insa ca "UE a legat ridicarea sanctiunilor de respectarea totala a acordului de la Minsk, punct in care nu s-a ajuns inca". 

 

Ucraina si Rusia se acuza reciproc de nerespectarea acordului de la Minsk, care implica organizarea de alegeri locale in estul Ucrainei, reinstaurarea controlului Kievului asupra intregii granite cu Rusia si retragerea armamentului greu din conflict.

 

Italia, Grecia, Cipru, Ungaria si Bulgaria sunt tarile care au ridicat semne de intrebare in privinta prelungirii sanctiunilor impotriva Rusiei, opunandu-se Marii Britanii, Suediei, Poloniei si statelor Baltice, mai scrie Reuters.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22