Pe aceeași temă
Perspectiva ca premierul sa fie nevoit sa convoace alegeri anticipate este "discutata deschis" de catre ministri, au declarat surse pentru The Telegraph, preluat de HotNews.
Discutiile vin dupa demisia deputatului Stephen Philips care a afirmat ca exista "diferente de politica ireconciliabile" intre el si Guvernul actual.
Demisia a creat temeri ca mai multi conservatori, in mare parte eurofili, ar putea sa ii urmeze exemplul si sa renunta la mandate pentru a intensifica presiunile asupra premierului Theresa May.
Theresa May intampina dificultati mari in lansarea procedurii de Brexit, mandat cu care a fost aleasa in fruntea Guvernului, dupa ce 3 judecatroi ai Curtii Supreme au decis ca acest lucru nu poate fi facut fara un vot in Parlamentul britanic.
Mai multi parlamentari si politicieni printre care Nick Clegg au declarat deschis vineri ca intentioneaza sa amane sau chiar sa blocheze Brexitul. In cazul in care May pierde apelul inaintat la decizia Curtii Supreme, va fi nevoita sa se prezinte in fata camerelor Parlamentului.
Declaratiile au provocat un raspuns nervos din partea Guvernului, un ministru din departamentul pentru Brexit, David Jones, declarand ca alegatorii sunt "satui" de incercarile sustinatorilor taberei "IN" din Parlament de a ignora vointa poporului britanic.
Un oficial guvernamenta a declarat pentru The Telegraph ca Theresa May "trebuie sa se adreseze poporului" pentru a creste majoritatea parlamentara si pentru a se asigura ca declansarea procedurii de iesire din UE nu va fi intarziata.
Partidul Conservator are doar o majoritate de 14 locuri in raport cu opozitia in Camera Comunelor, riscand sa piarda un eventual vot pe tema Brexit din cauza deputatilor conservatori eurofili.