Premierul britanic: Negocierile «divorțului» dintre Marea Britanie și UE, dificile

E.b. | 30.04.2017

Premierul britanic Theresa May a avertizat azi, într-un interviu acordat BBC, că negocierile de "divorț" dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană vor fi dificile. Negocierile oficiale dintre Londra și Bruxelles privind ieșirea Marii Britanii din UE vor începe după alegerile anticipat.

Pe aceeași temă

 
 

 

Este răspunsul la poziția fermă adoptată sâmbătă de liderii Uniunii referitor la tratativele privind ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

Liderii celor 27 de state ale UE (fără Marea Britanie), reuniți sâmbătă la Bruxelles la un summit dedicat negocierii Brexitului, au aprobat liniile directoare ale acestor tratative, avertizându-i pe britanici să nu-și "facă iluzii" că-și vor putea asigura rapid o nouă relație prin care să-și mențină accesul pe piețele Uniunii, notează Reuters.

 

"Acest lucru, precum și unele din comentariile liderilor europeni arată că (...) aceste negocieri vor fi dificile", a spus Theresa May în interviul oferit BBC.

 

Șefa guvernului de la Londra și-a reafirmat totodată poziția în sensul că este pregătită să se retragă din aceste negocieri în lipsa unui acord cu UE, dacă nu va considera convenabilă oferta Bruxelles-ului.

 

Negocierile oficiale dintre Londra și Bruxelles privind ieșirea Marii Britanii din UE vor începe după alegerile anticipate care vor avea loc în această țară pe 8 iunie.

 

Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, activat de guvernul britanic la sfârșitul lunii martie, stabilește o perioadă de doi ani pentru finalizarea acestor negocieri, termen ce poate fi prelungit cu acordul părților.

 

Premierul britanic a cerut ca relațiile viitoare dintre țara sa și UE să fie negociate în paralel cu condițiile ieșirii ei din UE și nu a exclus posibilitatea ca retragerea din blocul comunitar să se facă fără niciun acord în cazul unui impas al tratativelor

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22