Pe aceeași temă
"Vreau să vă spun cu toată certitudinea că acest Guvern (al Republicii Moldova – n.red.) este determinat să demonstreze prin fapte concrete că este un guvern proeuropean, calificativ de fapt compromis într-o anumită măsură de clasa politică de la Chișinău. Agenda de reforme prevăzute de acordul de asociere cu UE și relansarea cooperării cu parteneri externi de dezvoltare constituie o prioritate pentru Cabinetul de miniștri și vom acționa în așa mod încât calificativul proeuropean să revină în albia normalității", a declarat Pavel Filip, după întâlnirea pe care a avut-o cu Dacian Cioloș.
El a menționat că și-a propus ca în 100 de zile să îndeplinească măsurile din programul de guvernare, dar a admis că fără sprijinul României această sarcină este dificilă.
Referitor la protestele de la Chișinău, noul premier ce a depus jurământul în fața președintelui Moldovei în timp ce manifestanții asaltau Parlamentul, iar deputații erau evacuați pe ascuns, a afirmat că va încerca să stabilizarea imediată a țării.
"V-am zis-o și cu alte ocazii că poate este Guvernul ultimei șanse pentru această clasă politică, pentru că ea se face vinovată de situația în care s-a pomenit Republica Moldova acum. Am vrut să auziți acest lucru de la mine și vă mulțumesc încă o dată pentru că ați acceptat să avem această întâlnire pentru a vă convinge că suntem determinați să livrăm rezultate. Nu ne vom axa pe populisme pentru că nu aici sunt rezultatele pe care le așteaptă cetățenii. Vom fi axați pe acțiuni", a spus premierul moldovean, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.
Pavel Filip a menționat ”presiunea teribilă a socialiștilor” pentru organizarea de alegeri anticipate și a apreciat drept "utile" protestele, iar "sentimentele celor care protestează sincer sunt de înțeles". Premierul Moldovei consideră că "presiunile societății civile de fapt mobilizează guvernul, îl face să nu fie relaxat, să muncească mai mult" și a declarat că încearcă să asigure un dialog permanent cu protestatarii.
Citiți și România împrumută Moldova cu 150 de milioane de lei condiționat de reforme.