Premierul Theresa May vrea ca UE să o ajute la promovarea Brexit-ului în Regatul Unit

E.b. | 20.10.2017

Premierul britanic Theresa May a cerut liderilor celorlalte 27 state membre ale Uniunii Europene să continue negocierile pentru Brexit. O poziție clară a liderilor europeni în privința deblocării negocierilor ar ajuta-o pe Theresa May să facă față criticilor din țara sa.

Pe aceeași temă

 
 

Azi, aceștia vor decide, probabil, să nu aprobe începerea în paralel a tratativelor pentru relațiile dintre Londra și Bruxelles după retragerea Regatului Unit din UE.

 

"Ar trebui să fim optimiști și ambițioși referitor la ceea ce putem realiza, deoarece împărtășim un set de convingeri fundamentale în liberul schimb, în concurența riguroasă și loială, în drepturile puternice ale consumatorilor și în standardele de reglementare ridicate", a spus May, citată de Reuters, la dineul care a încheiat prima zi a summitului UE de la Bruxelles. "Pe lângă asta, vreau să fie foarte clar că Regatul Unit se angajează necondiționat la păstrarea securității Europei", a adăugat ea, conform Agerpres.

 

O poziție clară a liderilor europeni în privința deblocării negocierilor ar ajuta-o pe Theresa Mayfacă față criticilor din țara sa. Ea s-a referit la "contextul politic dificil" cu care se va confrunta dacă revine de la Bruxelles fără niciun rezultat.

 

Summitul de la Bruxelles va formula vineri o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, iar textul convenit deja de miniștrii de externe afirmă că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuțiilor despre ceea ce va urma după ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană. Reuters apreciază că șansele unor modificări în ultimul moment ale documentului sunt reduse.

 

Regatului Unit i se va oferi, cel mai probabil, un termen în decembrie pentru a face concesii legate de Brexit, înainte de începerea tratativelor post-Brexit. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22