Presedintele Erdogan ameninta UE ca va permite migrantilor sa inainteze spre Europa

Vlad Toma | 25.11.2016

Tayyip Erdogan, presedintele Turciei, a amenintat UE ca, daca va mentione actuala linie a politicilor fata de Turcia, va permite migrantilor din Orientul Mijlociu sa inainteze spre Europa.

Pe aceeași temă

 

"Daca veti continua sa mergeti in aceasta directie, granitele noastre vor fi deschise. Nici eu, nici poporul meu nu suntem afectati de aceste amenintari," a spus presedintele turc, citat de Reuters.

 

Parlamentul European a votat ieri suspendarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE, aceasta fiind cea mai dura masura pe care UE o ia ca raspuns la epurarile care au avut loc in Turcia in urma loviturii de stat esuate din iulie.

 

Erdogan declarase, cu putin timp inainte, ca un eventual vot al Parlamentului European in privinta opririi negocierilor cu Turcia pentru aderarea acestei tari la UE "nu are nicio valoare" si a afirmat ca Europa nu si-a onorat nicio promisiune pe care a facut-o Turciei.

 

Erdogan a criticat acum cateva saptamani Uniunea Europeana pentru ca nu si-ar fi tinut promisiunea de a oferi Turciei 3 miliarde de euro, parte a acordului UE-Turcia pentru stoparea fluxurilor de refugiati care se indreptau spre Europa: "Anul se apropie de sfarsit… Au promis insa ne-au oferit nimic", a spus atunci presedintele turc.

 

Prin acordul semnat cu UE, Turcia s-a angajat ca va opri fluxul de migranti care inainteaza spre tarile UE, in schimbul unor banii europeni si a ridicarii vizelor pentru cetatenii turci.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22