Pe aceeași temă
Schulz considera ca referendumul din Marea Britanie s-ar putea transforma intr-un precedent care ar fi imitat apoi si de alte state membre, anunta B1 Tv.
Presedintele Parlamentului European a avertizat că UE a păşit de mult timp pe un drum periculos, iar mulţi oameni şi-au pierdut deja încrederea în instituţiile europene.
El a precizat ca dacă Marea Britanie va vota pentru iesirea din UE in 23 iunie, vor urma experimente similare si in alte state membre.
In acest context, Schulz a mentionat mişcarea eurofobă din Olanda, tara care a votat "nu" la un referendum privind acordul dintre UE şi Ucraina.
***
Conform unui sondaj de opinie realizat de TNS la inceputul lunii aprilie, cu cateva luni inainte de referendumul care urmeaza sa aiba loc in 23 iunie, taberele pro si contra iesirii Marii Britanii de UE sunt la egalitate.
Cele doua tabere au sprijinul a 35% dintre respondenti acestui sondaj, 30% dintre participanti fiind inca nehotarati, transmite Reuters, citata de Hotnews.
Sondaul TNS concluzioneaza de asemenea ca votantii devin tot mai putin siguri in privinta rezultatului votului legat de Brexit.
Doar 33% dintre acestia mai cred ca Marea Britanie va ramane in UE, fata de 41% in martie.
28% dintre britanici cred ca Marea Britanie va iesi din UE, in timp ce 38% dintre britanici declara ca nu stiu ce se va intampla.
Comentarii 1
Sandu Chira, pensionar. - 04-13-2016
Din pacate UE se dovedeste, din ce in ce mai mult, ca este o constructie fragila, un amalgam de state cu regimuri diferite (democratii amestecate cu monarhii), care a dzvoltat o multime de organisme, cu un numar imens de funtionari, birocrate, greoaie si ineficiente. Liderii europeni n-au invatat nimic din lectiile istoriei, despre prabusirea marilor imperii (URSS fiind ultimul exemplu), s-au grabit sa desfiinteze propriile granite, iar acum au pretentia ca state vulnerabile ( Grecia, Turcia, Macedonia, etc) sa le apere valorile si teritoriile. Europa este cucerita astazi, fara tehnica militara sofisticata, de pedestrasi cu copii in brate si batrani in carucioare. Impotriva teroristilor nu se lupta cu detasamente supra echipatecare defileaza pe stazi (pisica cu clopotei), nici cu tancuri, avioane si nici chiar cu baze de rachete. Desi depinde de sursele energetice ale Rusiei, prin bratul sau inarmat; NATO provoaca, incercand sa umileasca marele stat rus. China si Rusia sunt state puternice, care nu pot fi ignorate si umilite. NATO trebuia desfintat a doua zi dupa desfintarea Tratatului de la Varsovia. Exista trupe ONU pentru mentinerea pacii in zonele de conflict, sub mandat ONU. SUA, jandarmul mondial, nu au reusit sa aduca pacea si stabilitatea nicaieri unde au intervenit militar ex: Korea, Vietnam, Afganistan, o serie de state latino-americane, Irak, Libia, Egipt, au distrus frumoasa Jugoslavie. Romania s-a gudurat la mangaierile SUA, a stricat relatiile politice si comerciale cu Rusia, pierzand o piata vasta pentru produsele romanesti, piata pe care altii nu sau sfiit s-o acapareze.
Răspunde