Schulz, preşedintele Parlamentului European: Brexitul ar putea provoca o implozie a UE

Vlad Toma | 12.04.2016

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a declarat recent ca iesirea Marii Britanii din UE ar putea produce o implozie a UE.

Pe aceeași temă

 

Schulz considera ca referendumul din Marea Britanie s-ar putea transforma intr-un precedent care ar fi imitat apoi si de alte state membre, anunta B1 Tv.

 

Presedintele Parlamentului European a avertizat că UE a păşit de mult timp pe un drum periculos, iar mulţi oameni şi-au pierdut deja încrederea în instituţiile europene.

 

El a precizat ca dacă Marea Britanie va vota pentru iesirea din UE in 23 iunie, vor urma experimente similare si in alte state membre.

 

In acest context, Schulz a mentionat mişcarea eurofobă din Olanda, tara care a votat "nu" la un referendum privind acordul dintre UE şi Ucraina.

 

***

 

Conform unui sondaj de opinie realizat de TNS la inceputul lunii aprilie, cu cateva luni inainte de referendumul care urmeaza sa aiba loc in 23 iunie, taberele pro si contra iesirii Marii Britanii de UE sunt la egalitate.

 

Cele doua tabere au sprijinul a 35% dintre respondenti acestui sondaj, 30% dintre participanti fiind inca nehotarati, transmite Reuters, citata de Hotnews.
 

Sondaul TNS concluzioneaza de asemenea ca votantii devin tot mai putin siguri in privinta rezultatului votului legat de Brexit.

 

Doar 33% dintre acestia mai cred ca Marea Britanie va ramane in UE, fata de 41% in martie.

 

28% dintre britanici cred ca Marea Britanie va iesi din UE, in timp ce 38% dintre britanici declara ca nu stiu ce se va intampla.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22