Theresa May este noul premier al Marii Britanii. Cameron isi va prezenta demisia reginei

Vlad Toma | 13.07.2016

David Cameron va renunta astazi la functia de prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May urmand sa fie noul premier al Regatului Unit. Ea este a doua femeie care va ocupa aceasta functie, dupa Margaret Thatcher.

Pe aceeași temă

 

Cameron va participa astazi pentru ultima data ca premier la o sedinta in Camera Comunelor, urmand sa-i prezinte apoi demisia reginei, la Palatul Buckingham, anunta BBC. El a ocupat aceasta functie timp de 6 ani, ajungand premier in 2010.

 

Theresa May va avea dificila misiune de a negocia iesirea Marii Britanii din ea, pentru a pune in aplicare rezultatele referendumului din 23 iunie.

 

David Cameron a anuntat in 24 iunie ca va renunta la functia de prim-ministru al Marii Britanii, dupa ce britanicii au votat pentru iesirea din UE, precizand insa atunci ca va ramane premier pana cel tarziu in luna octombrie, lucru care nu s-a mai intamplat. Cameron anunta atunci ca va incerca sa linisteasca cat de cat lucrurile inainte de a pleca.

 

Premierul a mai spus ca Marea Britanie are nevoie de alti conducatori care sa o duca in noua directie pe care a ales-o, aratand ca vointa cetatenilor britanici va fi respectata:"Nu cred ca ar fi drept ca eu sa fiu capitanul care va duce tara noastra spre o noua destinatie", a spus Cameron, citat de Reuters.

 

Cameron le-a transmis investitorilor ca economia Marii Britanii e puternica, anuntandu-i pe cetatenii britanici care traiesc in alte tari ale UE ca nu vor exista schimbari imediate in privinta statutului lor.

 

Tabara care a votat pentru iesirea Marii Britanii din UE a castigat referendumul convocat de premierul Cameron cu 51.9% (17 410 742 de voturi) la 48.1% (16 141 241 de voturi).

 

David Cameron a fost unul dintre principalii sustinatori ai ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22