Turcia invoca presiunea populara ca sa renunte la negocierile cu Uniunea Europeana

Dora Vulcan | 06.09.2016

Turcii sunt stupefiati de "dublul standard" aplicat de Uniunea Europeana tarii lor dupa tentativa de lovitura de stat din iulie si pun o "mare presiune" pe guvernul lor sa suspende negocierile de aderare, a declarat marti ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters.

SHARE 1

Pe aceeași temă

 

 

Cavusoglu a acuzat blocul comunitar ca emite critici la adresa vecinilor, dar ca nu este dispus sa le accepte la randul sau. Turcii au fost dezamagiti ca nu au primit vizite sau declaratii de sustinere dupa tentativa de lovitura de stat, a afirmat el.

 

"Poporul turc vede dublul standard", a spus Cavusoglu la un forum pe teme de securitate regionala desfasurat in statiunea montana Bled din Slovenia.

 

"Suntem sub o mare presiune sa stopam procesul de negociere", a sustinut ministrul turc de Externe, citat de Hotnews.

Comentarii 1

Miki - 09-07-2016

Deoarece calatoresc des in Turcia si sunt intrigata de faptul ca multe ziare si televiziuni din Europa, vorbesc despre o Turcie care exista doar in mintea unora, dezinformand efectiv si vorbind mult despre epurari, val islamic, stat retrograd, drepturile omului nereslectate, etc.... doresc si eu sa spun ce am constatat vorbind cu turci din diferite zone, medii sociale, varste diferite. Dragii mei, acesti admirabili oameni, care fac parte dintr-o nemaipomenita natiune unita, demna si luptatoare, NU prea vad cu ochi buni intrarea in UE. Intelectualii si oamenii instariti, nu vor sa auda de asa ceva. Basmalutele si cei modesti intelectual ar cam vrea in UE, crezand ca cine stie ce caini cu covrigi in coada ii asteapta acolo. Eu ma bucur ca acest puci a esuat si sper ca Turcia sa faca un bloc unit cu Rusia, Iran, China. Este cumplit de injust ce citesc (recent de ex.in presa italiana) vis-a - vis de situatia din Turcia. Dar, ma intreb, oare ziaristii nu vad si progresele imense din ultimii 15 ani, inregistrate in multe domenii? Pana cand si numarul celor prezenti in Istanbul in ziua ce a marcat sfarsitul celor 3 saptamani de adunari ale poporului pro guvern, pana si acolo au scris ca erau sute de mii de persoane in loc de 4 milioane. Nu s-a scris nici ca Patriarhul ortodox era in prima linie sprijinind guvernul si nici nu s-au dat imagini cu el, decat fugitiv la o televiziune italiana(in afara televiziunilor turcesti, care i-au luat su prim planuri patriarhului). Eu sincer, cum spunea dl Cristoiu, daca as fi turc, as vota Erdogan. Iar daca as fi Erdogan, as da drumul emigrantilor sa zburde liberi. Acesti oameni, fara patrie, sunt de izbeliste tot din cauza unor politici gresite, la care Europa a consimtit. La televiziuni romanesti se tot critica modul in care sunt tratati refugiatii sirieni in Turcia. A fost un ziarist la Gaziantep sa vada care e realitatea? Eu am fost. Si nu este cum se scrie. Iar sirieni, in cautare de munca sunt acolo de ani multi, nu de cand se crede. Duceti-va, dragi ziaristi, dragi realizatori tv, sa descoperiti o Turcie reala, nu cea care exista doar in mintea unora.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22