Rezultate provizorii: Primarii marilor orase. Diferenta dintre PSD si PNL e de 4 mandate

Fara Autor | 05.06.2016

Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele oficiale partiale dupa centralizarea datelor din 35,46% din sectiile de votare. La nivel national, votul politic pentru primarii este 44,5% pentru PSD si 34,6% pentru PNL, ALDE 4,9%, UDMR 4,9% si PMP 3%.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Situatia centralizata pe partide, castigatoare ale alegerilor locale din 2016, din principalele orase din tara, potrivit numaratorilor paralele ale partidelor si rezultatelor partiale anuntate de BEC.
 

Primariile castigate de PNL:

 1. Alba - Mircea Hava - 60,71 %
 2. Botosani - Cătălin Flutur
 3. Calarasi - Daniel Drăgulin
 4. Cluj Napoca - Emil Boc - 64,86%
 5. Constanta - Virgil Chiţac, la concurenta stransa cu PSD
 6. Focsani - Ion Ştefan 
 7. Oradea - Ilie Bolojan 70%
 8. Piatra Neamt - Dragoş Chitic - 35%
 9. Ploiesti - Adrian Dobre 32, 77
 10. Resita - Ioan Popa 
 11. Suceava - Ion Lungu 
 12. Timisoara  - Nicolae Robu - 53,17%

 

Primariile castigate de PSD:

 

 1. Alexandria - Victor Drăguşin - 34%
 2. Bacău - Cosmin Necula
 3. Bistrita - Ovidiu Creţu  
 4. Braila - Marian Dragomir 
 5. Buzau - Constantin Toma
 6. Constanta - Gheorghe Dragomir, la concurenta stransa cu PNL
 7. Craiova - Lia Olguţa Vasilescu - 66%
 8. Drobeta Turnu Severin - Marius Screciu
 9. Galati - Ion Pucheanu 
 10. Iasi - Mihai Chirică 46,8%
 11. Pitesti -Cornel Ionică -  la vot strans cu independentul Tudor Pendiuc
 12. Râmnicu Sărat - Sorin Cîrjan
 13. Slatina - Emil Moţ
 14. Targoviste - Cristian Daniel Stan 
 15. Vaslui - Vasile Paval - 75%
 16. Zalau - Ionel Ciunt


Primaria castigata de Coalitia pentru Baia Mare (UNPR, Forumul Democrat German, PNTCD)
Baia Mare - Cătălin Cherecheş - 69,3%

Primaria castigata de PSRO
Deva - Mircia Muntean

Primaria castigata de Partidul Ecologist 
Ramnicu Valcea - Mircia Gutău
 
Primarii castigate de UDMR
Miercurea Ciuc - Robert Raduly-Kalman - 72%
Satu Mare - Kereskenyi Gabor
Sfantu Gheorghe - Antal Arpad - 73%

Primaria castigata de Forumul Democrat al Germanilor din România  
Sibiu - Astrid Fodor - 57,09 %

Primarii castigate de independenti
Brasov - George Scripcaru - 52,52%
Pitesti - Pendiuc - la vot strans cu PSD
Targu Mureş - Dorin Florea
Tulcea - Constantin Hogea 

 

 

Castigatorii alegerilor locale din 2016, din principalele orase din tara, cu istoricul obtinerii votului si contracandidati,

potrivit numaratorilor paralele ale partidelor si rezultatelor partiale anuntate de BEC

 

Alba Iulia - PNL 
Liberalul Mircea Hava a castigat un nou mandat de primar la Alba Iulia, obtinand 60,71% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PSD, Calin Potor, cu 17,98%, iar pe locul al treilea independentul Mircea Trifu, cu 9,52%.

PNL va avea majoritatea si in Consiliul Local, unde a obtinut 54,63% din voturi.

PNL a castigat 58 din cele 78 de primarii din judetul Alba. "Este cel mai bun scor politic inregistrat de PNL la nivel national (...) Am castigat Alba Iulia si alte sapte orase si municipii, am castigat si Consiliul Judetean Alba", a spus secretarul general adjunct al PNL Florin Roman.

Alexandria - PSD

Social-democratul Victor Dragusin a obtinut al treilea mandat de primar al municipiului Alexandria, arata numaratoarea paralela realizata de partid. Pe locul al doilea se claseaza liberalul Florin Titirisca.

Social-democratii au castigat din nou alegerile in orasele Zimnicea, Turnu Magurele, Videle si Rosiorii de Vede.

Bacau - PSD

Deputatul Cosmin Necula (PSD) a castigat alegerile pentru Primaria Bacau, cu 34% din voturile electoratului. Totodata, senatorul liberal Dragos Luchian a obtinut sub 20% din voturi, potrivit datelor centralizate de partide din peste doua treimi din sectiile de votare din municipiu.

Actualul primar suspendat al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a iesit pe pozitia a patra, dupa candidatul PSRO, Cristinel Manolache.

Baia Mare - Coaliţia pentru Baia Mare (UNPR, Forumul Democrat German, PNTCD)

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, candidatul Coalitiei pentru Baia Mare arestat preventiv pentru luare de mita, a castigat un nou mandat pentru sefia orasului obtinand 69,3% din voturi, potrivit numaratorii paralele provizorii efectuate de PSD Maramures la 51% din totalul sectiilor de votare.

Candidatul PNL, Cristian Niculescu Tagarlas, a totalizat 10,2% din voturi, candidatul PSD, Florin Tataru, a obtinut 7,5% si Iustin Talpos (PMP) - 7%.

Pentru Consiliul Judetean, dupa centralizarea a 58% din sectiile de vot din municipiul Baia Mare: Coalitia pentru Baia Mare a primit 41%, PSD 14,9% si PNL 10,7%.

Bistrita - PSD

Social-democratul Ovidiu Cretu a fost reales in Bistrita duminica seara. 
PSD a castigat si orasul Nasaud, unde a fost reales Mircea Romocea, precum si orasul Beclean, unde cetatenii i-au mai dat un mandat lui Nicolae Moldovan.

In total, PSD a obtinut la nivelul judetului 39 mandate de primar, PNL 15, ALDE sapte, iar UDMR unul.

Botosani - PNL
Primarul municipiului Botosani, social-democratul Ovidiu Portariuc, care a candidat pentru un nou mandat, si-a recunoscut infrangerea in fata candidatului PNL, Catalin Flutur.

Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in urma numaratorii paralele, a rezultat faptul ca reprezentantul Partidului National Liberal (PNL) este castigator.

Cu toate acestea, PSD a obtinut majoritatea in Consiliu Local, potrivit rezultatelor partiale publicate de Biroul Electoral de Circumscriptie al municipiului Botosani.

Brasov - independent

Primarul Brasovului, George Scripcaru, care a candidat independent pentru al patrulea mandat, are mari sanse sa fie reales. Rezultatele partiale transmise de BEC arata ca a obtinut 52,52% din voturi.

Cel de-al doilea clasat, aflat la mare distanta, este Razvan Popa (PSD), cu 16,92% din voturi.

Pe locul trei este candidatul independent Mihai Sturzu, care a fost votat de 8,97% dintre brasoveni.

Braila - PSD

Marian Dragomir (PSD) este noul primar al Brailei, potrivit numaratorii paralele partiale a PSD, acesta obtinand in jur de 42% din voturile alegatorilor.

Buzau - PSD

PSD ar fi castigat, potrivit numaratorii paralele facute de partid, cel putin 73 din cele 87 de primarii din judetul Buzau, inclusiv in cele doua municipii, Buzau si Ramnicu Sarat, dar si in orasele Pogoanele, Patarlagele si Nehoiu.

Constantin Toma devine primar al municipiului Buzau dupa ce orasul a fost condus timp de 20 de ani de pesedistul Constantin Boscodeala. Acesta din urma a fost suspendat din functie dupa ce a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea ocuparii functiei de edil pe o perioada de cinci ani.

Ramnicu Sarat 
A castigat Sorin Cirjan, candidatul PSD

Calarasi - PNL

Primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin, a fost reales pentru al doilea mandat, conform numaratorii paralele realizata de PNL. El a castigat in fata candiatului PSD Marius Dulce, fost viceprimar al orasului.

Din totalul de 55 de localitati in care s-a realizat numaratoarera paralela pana la ora transmiterii acestei stiri, liberalii au obtinut 37 de primarii, in timp ce social-democratii au primari alesi in 13 localitati.

Numaratoarea paralela nu s-a finalizat in alte cinci localitati din judetul Calarasi.

Cluj Napoca - PNL

Potrivit numaratorii paralele a PNL, Emil Boc s-a impus fara probleme, cu 64,86% din sufragii.

De asemenea, conform rezultatelor partiale anuntate luni de BEJ, PNL a obtinut cele mai multe voturi in judetul Cluj, urmat de PSD si UDMR.

Astfel, dupa validarea voturilor din 240 de sectii de votare din totalul celor 656 existente la nivelul judetului, pentru Consiliul Judetean PNL a obtinut 41,17% din voturi, urmat de PSD, cu 25,38%, si de UDMR, cu 15,77%.

Dupa validarea voturilor din 41 de localitati din cele 81 existente la nivelul judetului Cluj, PNL a obtinut 21 de mandate de primar, PSD 15 mandate, UDMR trei mandate, iar ALDE un mandat.

Constanta - PSD la concurenta stransa cu PNL

Candidatul PSD la Primaria Constanta, Decebal Fagadau, sustine ca este noul primar al Constantei, avand cu 7.000 de voturi in plus fata de principalul sau contracandidat, Virgil Chitac (PNL), conform numaratorii paralale facute de social-democrati.

Presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, spune, insa, ca diferenta intre Decebal Fagadau si Virgil Chitac nu este atat de mare si ca nu s-a incheiat centralizarea voturilor.

Pentru prima data in ultimii 16 ani, Radu Mazare nu a mai candidat la locale.

Craiova - PSD

Lia Olguta Vasilescu (PSD), acuzata de fapte de coruptie, a castigat un nou mandat de primar al Craiovei cu 66% din voturi.

Ea este urmata de Pavel Badea (PNL) - 11%, si Mircea Nastase (ALDE) - 8%.

"Nu avem nicio supriza nici pe Craiova, nici pe Consiliul Judetean, pentru ca stiam ca vom obtine majoritatea in alianta cu UNPR la Consiliu Local si singuri la Consiliu Judetean si nu suntem obligati sa facem majoritati cu alte partide. Pana acum este foarte bine", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Deva -PSRO 

Deputatul Mircia Muntean a castigat alegerile la Deva din partea PSRO, el redevenind astfel edil dupa o pauza de patru ani.

Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) a castigat inca un mandat de primar la Petrosani, in timp ce la Vulcan a castigat Gheorghe Ile (PSD) si la Uricani de Danut Buhaescu (PSD).

Drobeta Turnu Severin - PSD

Primaria Drobeta Turnu Severin a fost castigata de Marius Screciu (PSD), sustinut de fostul edil, Constantin Gherghe, care a ales sa nu mai candideze la aceste alegeri, dupa opt ani de mandat.

Focsani - PNL

Candidatul PNL la Primaria Focsani, omul de afaceri Ion Stefan, a castigat alegerile locale de duminica, potrivit unei cercetari sociologice comandate in municipiu de formatiunea liberala.

El a obtinut 45,6 la suta din voturi, in timp ce candidatul PSD, Cristi Misaila, a fost votat de 35,4 la suta. Potrivit aceleiasi surse, Marius Iorga, de la UNPR, ar fi obtinut 6,5 la suta din voturi.

Galati - PSD

Ionut Pucheanu (PSD) este noul primar al Galatiului, el fiind urmat de catre candidatul PNL, Nicusor Ciumacenco, la o diferenta foarte mica.

Iasi - PSD

PSD a castigat toate primariile de orase din judetul Iasi, respectiv Iasi, Pascani, Targu Frumos, Harlau si Podu Iloaiei, dar si primariile a 57 de comune, in timp ce candidatii PNL au iesit victoriosi in 30 de localitati.

In municipiul Iasi, Mihai Chirica (PSD), viceprimar cu atributii de primar, a castigat primaria, cu 46,8% din voturi. Pe locul 2 se situeaza Marius Bodea (PNL) cu 23,5%, urmat de independentul Andrei Postolache, cu 13,2%.

La Consiliul Judetean, PSD a obtinut 42%, in timp ce PNL - 27%.

Miercurea Ciuc - UDMR

Candidatul UDMR Raduly Robert-Kalman a obtinut un nou mandat de primar la Miercurea Ciuc, cel de-al patrulea, consecutiv.

Presedintele UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a precizat ca procentul obtinut de Raduly este de "72 la suta dintre voturile alegatorilor" care s-au prezentat, duminica, la urne.

Raduly a demisionat din functia de primar al municipiului Miercurea Ciuc in iunie 2015, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar de coruptie.

Pe de alta parte, candidatul PNL la Primaria Toplita, Stelu Platon, a castigat al treilea mandat consecutiv, iar liberalii au reusit sa intre, in premiera, in Consiliul Local Gheorgheni, dominat de partidele maghiare.

Totodata, potrivit numaratorii paralele, PNL a castigat doua mandate si in Consiliul Local Miercurea Ciuc.

Nu se stie deocamdata daca liberalii au intrat si in Consiliul Judetean Harghita.

Oradea - PNL

Ilie Bolojan (PNL) a declarat, luni dimineata, ca a castigat un nou mandat de primar la Oradea, cu peste 70% din voturi.

El a mai spus ca PNL ar fi obtinut si majoritate in Consiliul Local Oradea, de circa 57%.

In judetul Bihor, PNL va avea aproximativ 46 din cele 101 primarii, rezultatele fiind inca partiale deoarece in doua localitati se renumara voturile.

Piatra Neamt - PNL

Potrivit numaratorii paralele a liberalilor, Dragos Chitic (PNL) a castigat functia de primar al municipiului Piatra Neamt cu 35% dintre voturi. Pe pozitia secunda s-a clasat deputatul Liviu Harbuz, din partea PSD+UNPR, cu 27,5 %, urmat de deputatul Catalin Dragusanu, (ALDE) cu 14%.

Pentru Consiliul Local Piatra Neamt, PNL a obtinut 30%, adica 9 mandate, PSD a intrunit 29% din voturi, adica 8 mandate, ALDE are 10%, adica 3 mandate, iar PMP a obtinut putin peste 9%, adica 3 mandate.

Pitesti - PSD la vot strâns cu independentul Pendiuc

Tudor Pendiuc, primar al Pitestiului timp de sase mandate, a fost invins la diferenta foarte mica de catre fostul sau adjunct Cornel Ionica (PSD), diferenta dintre cei doi fiind de putin peste 300 de voturi, arata numaratorile paralele PSD si PNL.

Trimis in judecata pentru coruptie, Tudor Pendiuc a candidat independent.

La alegerile precedente, Ionica a facut campanie electorala pentru Pendiuc.

Pentru Consiliul Local Pitesti scorul obtinut de PSD este de aproximativ 40%. Pe locul al doilea, se situeaza PNL cu putin peste 15%, urmat de ALDE cu peste 14% si de candidatul independent Danut Dinu, cu peste 9% din voturi.

Ploiesti - PNL

Candidatul PNL Adrian Dobre a castigat Primaria Ploiesti, potrivit numaratorii paralele a voturilor, realizata de PNL in jduetul Prahova.

Liberalii au castigat, de asemenea, alte 53 de primarii din totalul de 104 localitati ale judetului Prahova.

Numarul localitatilor unde PNL ar putea castiga este posibil sa creasca, intrucat numaratoarea paralela nu s-a incheiat, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai conducerii PNL Prahova.
 
Ramnicu Valcea - Partidul Ecologist

Mircia Gutau, candidatul Partidului Ecologist Roman (PER), a castigat alegerile pentru Primaria Ramnicu Valcea, cu 45% din voturi, potrivit numaratorii paralele a partidelor.

El are peste 1.500 de voturi in fata candidatului PSD, deputatul Romeo Radulescu, dupa ce au fost numarate voturile din 70% din sectii.

Mircia Gutau a mai fost primar in Ramnicu Valcea, intre anii 2004 - 2010 si a fost condamnat definitiv in doua dosare de coruptie.

Pe de alta parte, la nivel de judet, dupa centralizarea a 90% din sectiile de vot, PSD a obtinut 65.062 de voturi, in timp ce PNL a obtinut 59.261 de voturi. PER a obtinut 14.215 voturi, iar ALDE si-a adjudecat 11.921 de voturi.

Potrivit acestor date partiale, doar cele 4 formatiuni politice ar urma sa reprezinte configuratia politica a Consiliului Judetean.

Liberalii si-au adjudecat 52 de primarii, social-democratii - 32, ecologistii - 2, ALDE - 2, iar la o primarie este castigator un independent, potrivit rezultatelor in urma numaratorii paralele efectuate de partidele din Valcea.

Resita - PNL

Candidatul PNL la Primaria Resita, Ioan Popa, a castigat alegerile cu 7.776 de voturi, in timp ce candidatul PSD Ioan Crina a primit 7.277 de voturi, potrivit rezultatelor finale anuntate de Biroul Electoral Municipal (BEM).

Potrivit BEM, la Consiliul Local PNL si PSD sunt la egalitate, cu cate noua consilieri fiecare. Doi consilieri va avea Partidul Verde, iar Partidul Miscarea Populara un consilier.

La nivel de municipiu, UNPR a avut 990 de voturi, PSD - 7.025, PNL - 6.914, ALDE - 974, PUCDR - 549, PPU-sl - 339, M10 - 246, PSRO - 431, PMP - 1.246, PND - 369, PRM - 271, PNTCD - 632, Partidul Verde - 1.253, independentul Gheorghe Nasturel - 566.
 
Satu Mare - UDMR

Deputatul Kereskenyi Gabor a castigat Primaria Satu Mare, avand un avantaj de peste 5.000 de voturi in fata actualului primar Dorel Coica, de la PSD, arata numaratoarea paralela a UDMR.

Sfantul Gheorghe - UDMR

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a castigat detasat cel de-al treilea mandat, care a obtinut peste 73% din voturi.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat candidatul PPMT, Balint Jozsef, candidatul PNL, Madalin Guruianu, si candidatul PSD, Rodica Parvan.

Sibiu - Forumul Democrat al Germanilor

Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din Romania - FDGR), isi pastreaza functia de primar al municipiului Sibiu. Potrivit numaratorii paralele a PSD, Astrid Fodor (FDGR) a obtinut un scor de 57,09%, pe locul doi este Ovidiu Sitterli (PSD), cu un scor de 18,86 %, iar pe trei, Razvan Pop (PNL) cu 10,91%.

FDGR are si cel mai mare numar de consilieri municipali la Sibiu, 12, fata de doar 6 consilieri ai PSD, respectiv 5 consilieri ai PNL.

FDGR detine din anul 2000 puterea in municipiul Sibiu. Pentru al cincilea scrutin consecutiv, FDGR da primarul si are cei mai multi consilieri in municipiul Sibiu.

La nivelul judetului, insa PNL a obtinut cel mai mare numar de primari - 28, fata de 20 de mandate obtinute de PSD si un mandat al ALDE, potrivit rezultatelor partiale comunicate luni de catre Biroul Electoral Judetean (BEJ).

Slatina - PSD

Deputatul Emil Mot (PSD) a obtinut cel mai mare numar de voturi pentru Primaria Slatina, potrivit presedintelui PSD Olt, Paul Stanescu.

Acesta a mai spus, duminica noaptea, ca vor mai castiga mandatele de primar candidatii PSD de la Caracal, Liviu Radu, de la Corabia, Iulica Oane, de la Piatra-Olt, Tudor Udrescu si de la Potcoava, Emanuel Enachioaia.

Suceava - PNL

Candidatul PNL Ion Lungu, actualul primar al municipiului Suceava, a castigat un nou mandat de primar, a declarat deputatul liberal Ioan Balan.

Potrivit acestuia, numaratoarea paralela a PNL arata ca Lungu are un avans de 1.600 de voturi in fata contracandidatului PSD Tiberiu Bradatan si ca distanta nu mai poate fi recuperata.

Targoviste - PSD

Candidatul PSD Cristian Daniel Stan a castigat alegerile pentru functia de primar al municipiului Targoviste, conform numaratorii paralele realizate de partid.

Stan, care a condus ca interimar orasul Targoviste in ultimul an, l-a surclasat pe candiatul PNL Ciprian Prisacariu.

Nu exista inca date oficiale de la Biroul Electoral Judetean, insa primele rezultate oficiale partiale arata ca PSD a obtinut cele mai multe voturi in Dambovita, fiind urmat de PNL.

Targu Mures - independent
 
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie, ar putea castiga un nou mandat. Rezultatele partiale il claseaza pe primul loc, cu peste 46% din voturi, fiind urmat de independentul Soos Zoltan, care a obtinut peste 34% din voturi.

Zoltan a fost sprijinit de cele trei formatiuni politice maghiare - UDMR, PPMT si PCM.

Timisoara - PNL

Nicolae Robu (PNL) a obtinut 53,17% din voturi, fiind castigator detasat al alegerilor pentru Primaria Timisoarei.

El este urmat de Florica Barsasteanu (PSD) cu 22,47%, independentul Adrian Orza, cu 7,16% si Marius Dugulescu (PMP) - 5,06%.

PNL conduce cu cele mai mari procente atat la Consiliul Judetean, cat si la Consiliul Local.

Tulcea - independent

Candidatul independent Constantin Hogea castiga al patrulea mandat la Primaria municipiului Tulcea, conform numaratorii paralele a PNL.

"Constantin Hogea este castigator la Primaria municipiului Tulcea si este urmat de reprezentantul PSD Lucian Simion si candidata PNL, Stefana Zibileanu, diferentele dintre ei nefiind foarte mari", a declarat, presedintele organizatiei judetene a PNL, deputatul Vasile Gudu.

Pe de alta parte, din numaratoarea paralela a PSD rezulta ca social-democratii au castigat in judetul Tulcea 31 din cele 51 de primarii.

Vaslui - PSD

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval (PSD), a castigat un nou mandat, potrivit datelor centralizate de partide din aproximativ jumatate dintre sectiile de votare.

El a obtinut aproximativ 75% din voturi.

Zalau - PSD

Candidatul PSD Ionel Ciunt a castigat alegerile pentru Primaria Zalau.

Totodata, PSD a castigat si primaria Jibou, prin Dan Ghiurca. PNL s-a impus la Simleu Silvaniei, prin Septimiu Turcas, iar UDMR a castigat primaria Cehu Silvaniei, prin Ioan Cheregi, potrivit numaratorii paralele a PSD.

Potrivit Agerpres, la nivelul judetului Salaj, PSD si-a adjudecat 25 de primarii, PNL 21 de primarii si UDMR 14 primarii. Un singur candidat independent si-a adjudecat o primarie - Radu Mate, la Nusfalau.
 

 

 

UPDATE - Potrivit rezultatelor provizorii, PNL a câștigat 11 municipii reședință de județ (14 dacă punem la socoteală și independenții susținuți mai mult sau mai puțin fățiș de liberali), PSD a obținut 10 municipii reședință de județ (plus București, cu toate cele 6 sectoare), UDMR a obținut trei victorii, PRSo a câștigat în Deva, iar Coalitia pentru Baia Mare (UNPR, PNTCD si Forumul Democrat German), prin Chereches, la Baia Mare. Partidul Ecologist Român a câștigat Primăria Râmnicu Vâlcea, iar Forumul Democrat al Germanilor a câștigat la Sibiu, informeaza stiripesurse.ro.

 

 
 
Oradea - Ilie Bolojan (PNL) - 70,94%, Huszár István-Eric (UDMR) - 13,09%, Adelina Coste (PSD) - 9,51%

Arad - Gheorghe Falcă (PNL) - aprox. 45%, Sebastian Bulumac (independent susținut de PSD) - aprox. 20%

Timișoara - Nicolae Robu (PNL) - 52,9%, Florică Bîrsășteanu (PSD) - 22,69%, Adrian Orza (independent) - 7,23%

Reșița - Ioan Popa (PNL)

Drobeta Turnu-Severin - Marius Screciu (PSD)

Deva - Mircia Muntean (PSRo)

Cluj-Napoca - Emil Boc (PNL) - 64,86%, Horváth Anna (UDMR) - 12,65%, Octavian Buzoianu (independent susținut de PSD) - 8,72%

Zalău - Ionel Ciunt (PSD)

Satu-Mare - Gábor Kereskényi (UDMR)

Baia-Mare - Cătălin Cherecheș (UNPR)

Bistrița - Ovidiu Crețu (PSD)

Suceava - Ion Lungu (PNL)

Botoșani - Cătălin Flutur (PNL)

Piatra Neamț - Dragoș Chitic (PNL)

Iași -  Mihai Chirică (PSD)

Târgu Mureș - Dorin Florea (independent susținut de PNL)

Vaslui - Vasile Pavăl (PSD)

Miercurea Ciuc -  Raduly Robert Kalman (UDMR)

Brașov - George Scripcaru (independent susținut indirect de PNL)

Bacău - Cosmin Necula (PSD)

Alba Iulia - Mircea Hava (PNL)

Sfântu Gheorghe - Antal Árpád (UDMR)

Sibiu - Astrid Fodor (FDGR)

Focșani - Cristi Misăilă (PSD)

Galați - Ionuț Florian (PSD)

Râmnicu Vâlcea - Mircia Gutău (PER)

Târgoviște - Cristian Daniel Stan (PSD)

Buzău - Constantin Toma (PSD)

Brăila - Marian Dragomir (PSD)

Tulcea - Constantin Hogea (independent)

Târgu Jiu - Florin Cârciumaru (PSD)

Craiova - Lia Olgua Vasilescu (PSD)

Slatina - Emil Moț (PSD)

Pitești - Cornel Ionică (PSD)

Alexandria - Victor Drăgușin (PSD)

Ploiești - Adrian Dobre (PNL)

Slobozia - Adrian Mocioniu (PSD)

Călărași - Daniel Drăgușin (PNL)

Giurgiu - Niculae Bădălău (PSD)

Constanța - Decebal Făgădău (PSD)

 

 

***

 

 

potrivit exit poll-ului de la ora 21.00, din 5 iunie

Alba - PNL


Castigator este anuntat Mircea Hava, cu peste 65%, de la PNL. Se afla la al şaselea mandat. 

 

 

Cluj - PNL


Emil Boc a castigat fara probleme un nou mandat la primaria orasului Cluj-Napoca, informeaza Hotnews. Candidatul PNL a obtinut 69.1% din voturi, potrivit exit-poll-ului IRES, realizat la comanda Digi 24. Pe locul doi s-a clasat candidatul UDMR, Anna Horvath, cu 10.8% din voturi, in timp ce pe trei se afla independentul Octavian Buzoianu, cu 8.8% din voturi. Emil Boc a devenit primarul orasului Cluj-Napoca in iunie 2012.

 

 

Craiova - PSD


Olguta Vasilescu (PSD) a castigat al doilea mandat de primar la Craiova. Datele partiale indica faptul ca in unele administratii mari din tara au castigat alegerile candidati cercetati penal sau trimisi in judecata. De pilda, la Craiova, Olguta Vasilescu (PSD) ar fi castigat cu 42%, fiind urmata la mare distanta de candidatul PNL care a obtinut 8%, potrivit unui sondaj IRES, prezentat de realitatea.net. George Scripcaru a anuntat la Digi 24 ca brasovenii i-au acordat un nou mandat de primar. In cursul lunii februarie, Scripcaru a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe infractiuni, printre care si luare de mita, informeaza Hotnews.
Amintim ca DNA o acuza pe Lia Olguta Vasilescu de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.  

 

Iasi - PSD


Mihai Chirica PSD este primul clasat cu 45-52% potrivit exit poll sondaj Curs Avangarde. Pe locul 2 se afla Marius Bodea 28% PNL iar pe locul 3 Andrei Postolache 7% independent.

 

 

 

Orase in care PNL este dat castigator de exit-pollurile de la ora 21: 

 

Suceava - Ion Lungu
Călărași - Daniel Drgulin
Arad - Gheorghe Falcă
Oradea - Ilie Bolojan
Ploiești - Adrian Dobre
Timișoara - Nicolae Robu
Sibiu -  Astrid Fodor (FDGR alianță cu PNL)
Râmnicu Vîlcea - Mircea Gutău
Brașov  - George Scripcaru
Deva - Petru Mărginean
Focșani - Ioan Ștefan

 

O prezenta inedita o reprezinta Catalin Chereches, candidat din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, care câştigă din puşcărie fotoliul de edil în Baia Mare cu un procent estimat de aproximativ 70%, anunta RomaniaTV. De altfel, acesta a postat şi un mesaj pe Facebook, în care le mulţumeşte celor care l-au votat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22