Felicitări, tovarășe Șerban Nicolae!

Lucica Albinescu | 28.11.2017

V-ați gândit că nu e cazul să mai pozați în adept al ideilor democratice și... v-ați dat arama pe față. I-ați înfierat încă o dată, după atâția ani, cu aceeași mânie proletară, pe partizanii care, în loc să stea pe la casele lor, hălăduiau prin munți, în luptă cu securiștii.

Pe aceeași temă

Credeți că spiritul de aventură îi mâna ori dorința de a-i aduce pe americani? Nu. Luptau să-și apere familiile de tăvălugul comunist despre care aflaseră ce înseamnă cu adevărat. Știți că au fost sute de revolte împotriva colectivizării forțate, știți câte mii de oameni au plătit cu viața pentru că își apărau casa, pământul, animalele, toate dobândite prin muncă, nu prin furt? Știți câte cărți s-au scris cu mărturii ale supraviețuitorilor acestor revolte? Știți că numai leneșii și bețivii din sate au pactizat cu comuniștii și au fost tovarășii lor de nădejde în trădarea, urmărirea, prinderea și asasinarea „bandiților“ din munți? Nu știți și nici nu vă sfătuiesc să citiți aceste cărți, așa cum nu vă sfătuiesc să vizitați nici Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, de la Sighet, pentru că nu veți fi capabil să înțelegeți nimic. Nu știți decât istoria care ne-a fost predată în școală, despre niște dușmani ai poporului care se opuneau fericirii aduse de comunism. Prin prisma acestei istorii veți privi victimele comunismului.

 

Spuneți că armatele sovietice au părăsit România în 1958 și vă faceți a uita că duhoarea comunistă pe care au lăsat-o a ținut până în 1989 și se mai simte destul de bine și astăzi.

 

Ați studiat dreptul la Universitatea Româno-Americană. Nu vă înțeleg. După felul în care priviți istoria, vă stătea mai bine să studiați la Moscova.

 

După 1990 ați tot fost consilier (adică sfătuitor) pe la diferite instituții, începând cu cea prezidențială. Mă întreb câte dintre gafele lui Ion Iliescu sunt urmare a sfaturilor pe care i le-ați dat. Dacă prin toate departamentele sunt sfătuitori de felul dvs., se explică dezastrul în care ne-a adus partidul căruia cu mândrie îi aparțineți. Este partidul promisiunilor fără acoperire, al manierei heirupiste, în care graba lui „să dăm impresia că facem ceva“ sfidează nevoia unui studiu de impact, este partidul lui „vă dăm cu lingurița și vă luăm cu polonicul“, partidul lui „justiția nu e bună dacă nu e în favoarea noastră și singurul nostru obiectiv în acest mandat este să o punem pe linie moartă“, partidul lui „nu contează că ruinăm bugetul, pentru că la viitoarele alegeri ne vom lăsa învinși și vom râde de pe margine de cei ce vor încerca să guverneze“.

 

Se pare că în PSD sunteți socotit o minte luminată și că inițiativa multora dintre deciziile partidului vă aparține, tovarășe Șerban Nicolae.

 

Lucica Albinescu,

3 noiembrie 2017

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22