Liviu Groza

Dinu G. Ionescu | 03.10.2017

Pe aceeași temă

În multe părți ale țării trăiesc și lucrează oameni admirabili, puțin cunoscuți marelui public, dar care, prin ceea ce spun și scriu, ne fac onoare și ne dau speranță. Un astfel de om a fost Liviu Groza.

 

În orașul său natal, Caransebeșul iubit, a lucrat neobosit pentru istoria acelui „de frunce“ colț de țară care este Banatul. Munca lui s-a concretizat în special în peste 40 de cărți, ale căror subiecte sunt fie momente ale războaielor duse în cursul veacurilor, pe pământurile bănățene, fie evocarea unor figuri ilustre de generali, cum ar fi Traian Doda, Moise Groza, Alexandru Drăgălina și atâția alții, fii ai acelor locuri. În mod deosebit a fost evocat ultimul, mort eroic la Jiu, acum un veac, în apărarea țării.

 

Dar Groza, pe lângă tipărituri, a fost – până nu de mult - un foarte activ cetățean al orașului său, ținând numeroase conferințe la postul local de televiziune sau vorbind public, la zile naționale sărbătorești.

 

S-a stins un glas puternic de patriotism.

 

Dar cred că în multe locuri pe cuprinsul țării trăiesc astfel de oameni, departe de agitația, de multe ori sterilă, bucureșteană, dar cu inima mare de români.

 

Dinu G. Ionescu

Septembrie 2017

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22