Regele s-a dus pe drumul fără de întoarcere...

Petru Tomegea | 19.12.2017

... Și nu s-a dus singur, ci a luat cu sine și speranța că România se va așeza cu demnitate între suratele ei din UE, că va scăpa odată de o clasă politică hrăpăreață, îndepărtată de propriul popor.

Pe aceeași temă

Se vede treaba că ne urmărește un blestem: un număr foarte mare de cozi de topor, între care o mulțime de intelectuali oportuniști, au îmbrățișat cu bucurie comunismul după război, au făcut pact cu asupritorul sovietic pentru a se așeza la putere, iar poporul nu a contat nici cât o ceapă degerată. Așa cum nu contează nici acum.

 

Iar cozile de topor și urmașii acestora i-au ridicat osanale tătucului popoarelor, Iosif Visarionovici Stalin, când a zis că-i suntem tovarăși vrednici și, ca aliați ce-i suntem, ne-a dezarmat armata și i-a arestat pe comandanții care n-au făcut sluj, ne-a luat soldații prizonieri, împotriva tuturor legilor și cutumelor internaționale ale beligeranței. În același timp, țara a fost jefuită sistematic, inclusiv de tezaur.

 

Dar nu e departe clipa când vom afla adevărul despre toate actele trădării conducătorilor noștri vremelnici de atunci și de mai târziu, cei ce au făcut legăminte rușinoase în numele României și ne-au vândut în schimbul păstrării lor în funcții. Poate vom înțelege atunci de ce a fost și este menținut în sărăcie și ignoranță un întreg popor. Din pricina acelor legăminte peste capul nostru am avut o revoluție cu peste o mie de victime și cu atâtea necunoscute, de aceea urmașii cozilor de topor au continuat cutumele regimului comunist și după revoluție și ne țin departe de democrația adevărată.

 

Regele Mihai a înțeles intențiile sovieticilor și ale cozilor noastre de topor, a încercat să se opună, dar a fost alungat din România, punându-i-se în cârcă vagoane de minciuni pentru a fi urât de popor. Poporul însă nu l-a uitat, iar în 1992, de Paști, l-a regăsit la fel ca întotdeauna: demn, patriot, cald, sincer și drept. Încrezător în șansele României. Înălțător.

 

Atunci Iliescu și ai lui au înțeles că bătrânul și blândul Rege e mai puternic decât ei, iar prezența sa în neamul său e un pericol pentru regimul Iliescu și afacerile tovarășilor săi. Și s-au temut nu doar de Rege, cât de refacerea legăturii străvechi între unsul lui Dumnezeu și poporul său.

 

Dar legătura nu s-a refăcut. Dregătoriile mai-marilor noștri au fost mai importante decât viitorul românilor. Deși era singurul care putea să rezolve înapoierea și defazarea României prin apropierea rapidă de monarhiile Europei, de Occidentul civilizat și dezvoltat, cozile de topor și-au continuat drumul spre „democrație originală“, un fel de regim de putere personalizată, construit în jurul tătucului Iliescu după model ceaușist, model al cărui ultim reprezentant am vrea să fi fost Iliescu. Numai că mereu se ridică noi și noi pretendenți.

 

Ei bine, după ce l-au urgisit și în mod conștient nu i-au permis să revină pe tron, probabil după ce au întrebat la Moscova ce și cum, azi toți liderii PSD au devenit regaliști și deplâng moartea fostului suveran. Fără un dram de rușine și decență. Dă bine la electorat. Ca și atunci, demnitatea nu le dă ghes, iar de onoare nu poate fi vorba acum la foștii comuniști, așa cum n-a fost niciodată.

 

Ba chiar speculează mâhnirea populară și doliul național, măcelărind în parlament statul de drept și legile justiției, fiindcă statele dezvoltate și democratice, mai cu seamă monarhiile, au ca fundament starea de dreptate și egalitate a tuturor cetățenilor în fața legii, inclusiv a conducătorilor vremelnici. Ceea ce puterea politică de azi nu vrea să înțeleagă și creează un sistem legislativ în care diriguitorii să nu mai poată fi atinși de brațul legii. Iar asta Regele Mihai nu ar fi acceptat niciodată.

 

S-a dus, așadar, Regele nostru, ne îngropăm speranțele în viitorul României odată cu el și ne trezim din nou goi în fața istoriei și a zilei de mâine. Cu aceeași clasă politică hrăpăreață, lipsită de dragoste de țară, cu aceeași corupție generalizată, cu același nesaț pentru hoție și șmecherie.

 

Petru Tomegea

10 decembrie 2017

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22