Stimate domnule Președinte Iohannis,

Nicolae Negrea | 15.05.2018

Pe aceeași temă

M-a zgândărit să mă adresez dvs., prin aceaastă scrisoare deschisă, un titlu recent din prezenta revistă, scris cu litere mari pe prima pagină, și anume Iohannis se poate baza pe foarte mulți prieteni politici în Germania.

Afirmația, măgulitoare pentru dvs., deopotrivă și pentru noi, românii, a fost făcută de ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Cord Meier-Klodt, ca răspuns la întrebarea revistei dacă Germania v-ar susține pe dvs. pentru funcția de președinte al Consiliului European.

Nu mai detaliez pentru că, sigur, consilierii dvs. v-au făcut un rezumat al interviului și nu mă îndoiesc că acesta v-a creat o stare plăcută.

Nu la fel de sigur sunt că aceiași consilieri citesc toată revista (deși ar fi mult în beneficiul dvs.), inclusiv scrisori deschise, ca aceasta, a unui neica nimeni precum subsemnatul.

Domnule președinte, și eu am încercat, pe moment, un sentiment de mândrie luând cunoștință de sprijinul Germaniei pentru numirea dvs. în onoranta poziție din ierarhia Europei. Dar brusc am trăit și o mare neliniște, gândindu-mă că ar fi posibil așa ceva.

De ce?

Păi, pe noi cui ne lăsați?

Cum ar fi posibil ca, prin acceptul dvs. la o asemenea numire, pe care cu mare entuziasm guvernul ăsta ar agrea-o, să lăsați locul de președinte unuia ca...? Mă opresc să numesc vreo nulitate din cei mai mari șefi ai PSD.

În neștiința mea, funcția aceea despre care vorbesc nu ajută mai cu nimic România să iasă din marasmul politic, economic și social în care se află acum. Înseamnă că ceea ce dorește acest nefericit PSD, ca dvs. să aveți o funcție de reprezentare pe aici, prin țară, va fi acceptat de dvs. pentru un fotoliu dincolo de granițele țării. Aici unde, pentru mine, sunteți singura speranță să ne hotărâți alt destin. Îndrăznesc să cred și să spun, nouă, celor mulți nelobotomizați de PSD prin televiziunile unor pușcăriași și pușcăriabli (penali este un alint).

Domnule președinte, sunteți pentru noi singura speranță ca, de acolo, de pe scaunul de președinte al României, să vă pronunțați, prin mijloace constituționale, împotriva distrugerii acestei țări de către cei numiți mai înainte. Noi vă vom susține în acest demers.

În consecință, domnule președinte, vă rog să nu acceptați acea onoare otrăvită de a deveni președinte al Consiliului European. Și să ne spuneți repede că ați luat această decizie încă de pe acum. Să știe și PSD ce-l așteaptă. Pentru că aveți multă treabă pe aici, prin țară. Iar noi vă vom fi alături. Că de-aia v-am ales. În așteptarea confirmării dvs. televizate, cu deosebit respect,

 

Nicolae Negrea

Aprilie 2018

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22