Tănase Scatiu jr., moftangiul politic și etica

D. Smaranda | 05.12.2017

Societatea românească a intrat într-o imprevizibilă involuție. După ce părea că am făcut eforturi spre a ne integra într-o Uniune Europeană, care să ne favorizeze și accelereze o adevărată modernizare de care prin forțe proprii n-am fost capabili de-a lungul timpului, acum se pare că ne-am întors în punctul de plecare.

Pe aceeași temă

 

Odată cu noua legislatură, Parlamentul României este condus de două persoane cu probleme penale, un infractor deja dovedit, d-l Dragnea (o sentință definitivă se prezumă a fi și corectă, în lipsa unor dovezi împotrivă, și, deocamdată, beneficiarul acesteia, d-l Dragnea, n-a prezentat dovezi ale unei eventuale erori judiciare în cazul său), și un inculpat într-un dosar penal, d-l Tăriceanu. Cei doi, din pozițiile oficiale pe care le ocupă, fac presiuni asupra justiției, încercând să schimbe legile acesteia pentru a scăpa de responsabilitatea lor penală și antrenând în lupta lor Parlamentul României.

 

Societatea românească ar trebui să se simtă ofensată că instituția desemnată de Constituția României, parlamentul, a elabora și promova legile de administrare și funcționare a țării este condusă de astfel de persoane certate atât de strident cu legea. Societatea românească nu se simte însă ofensată, chiar dacă, uneori, o parte a acesteia protestează față de unele derapaje mai dezagreabile ale guvernanților. Și nici parlamentul nu se consideră ultragiat că în fruntea sa se află d-nii ing. Dragnea și ing. Tăriceanu, doi impostori politici, doi băieți de procopseală ai actualului sistem politic românesc, în fond, majoritatea parlamentarilor nefiind nici ea de o mai bună calitate.

 

Cât de jos a coborât calitatea vieții noastre politice o dovedește situația celui mai mare partid politic de la noi, PSD, condus de același personaj-infractor, d-l Dragnea, cel care conduce și Camera Deputaților. S-ar putea considera că este doar o problemă a PSD calitatea conducerii sale. Nu este însă așa, PSD, ajutat de ALDE al d-lui Tăriceanu și de imparțiala UDMR, formează majoritatea parlamentară, care asigură prin guvern și programul său de guvernare administrarea țării. Și de zece luni cele două guverne ale PSD-ALDE se străduiesc să-l spele pe d-l Dragnea pe banii statului român, respectiv ai noștri, în contul prezentului și al viitorului țării, împingând-o asiduu în haos. Dar de ce trebuie să-l albim pe d-l Dragnea pe banii noștri, ipotecând viitorul țării, al generațiilor viitoare? D-l Dragnea s-a murdărit prin voința sa și n-are decât să suporte consecințele faptelor sale. De ce ar trebui ca el să fie prim-ministrul Guvenului Român? S-a golit țara, nu mai avem de unde procura un prim-ministru? D-l Tudose ne dovedește acum din plin că oricine din țara asta, chiar un analfabet politic funcțional poate ocupa funcția respectivă. D-l Dragnea nu este nici I.C. Brătianu, nici I. Maniu, ori N. Iorga sau mareșalul Averescu pentru a trebui cu necesitate să ocupe scaunul prim-ministrului României, el este, în cel mai bun caz, doar nepotul lui Tănase Scatiu și arendașul actual al Teleormanului, un ciocoi ajuns prin întâmplare un baron național. Este un lux pe care țara nu poate să și-l permită în a cheltui bani pentru albirea d-lui Dragnea, poate să-și suporte singur cheltuiala operației respective. Sau să suporte PSD acest lucru, dacă îl vor președinte. (...)

 

Dragnea, PSD & asociații, ca și electoratul care îi însoțește ar trebui, totuși, să știe ca DNA, parchetele, în general, apără, mai bine sau mai rău, dar asta fac, apără interesele statului român și ale societății românești, atât cât pot să facă acest lucru în cadrul legislației actuale fixate de incompetentul nostru parlament. Procurorii nu sunt deranjați de mustața baronului de Belina sau de virilitatea motociclistului șef al Senatului, ci de faptul că patronează corupția, că mint, că sunt contra intereselor publice și ale statului etc. În definitiv, luptând împotriva DNA, ei, PSD și combatanții asociați, agresează statul român, societatea românească în ansamblul său, ei sunt în realitate dușmanii statului pe care încearcă acum, fără prea multă subtilitate, să-l subordoneze, încercând să subordoneze complet justiția. Actualul program de guvernare nu este menit a administra cât mai bine treburile țării, ci doar să subordoneze justiția pentru a împiedica ca unii politicieni să fie condamnați și trimiși pentru a-și scrie operele științifice, pentru care nu au timp în libertate, la hotel Jilava. Și pentru a-și asigura liniștea acestei guvernări, încearcă să cumpere tăcerea electoratului, distrugând economia prin incompetență și prostie, împingând țara în haos.

 

Al doilea baron național al prezentului, d-l Tăriceanu, președinte al ALDE și președinte al Senatului României, are și el probleme de recunoaștere a calităților sale neprețuite. Inculpat într-un dosar, este în același timp președinte al unei camere a Legislativului român. (...) În tinerețe, președintele actual al Senatului se ocupa să prezinte îmbrăcămintea făcută de alții, acum, la senectute, este ocupat cu prezentarea ideilor, puține, și a vorbelor multe furnizate tot de alții pentru amăgirea credulilor. (...) Actuala situație politică și social-economică, în care ne complăcem, o datorăm unui paradox local ciudat: acea parte a populației, respectiv a electoratului, care a pierdut tranziția, rătăcindu-se în deșert, îi votează cu entuziasm pe câștigătorii acesteia, grupați în majoritatea lor în PSD. Nu îi interesează viitorul țării, al copiilor și nepoților lor, ci doar prezentul. Dacă primește din când în când de la vreun politician o pungă de mălai e mulțumit, și nu jignit, dacă vreun partid îi promite câteva procente în plus la pensie sau salariu este încântat, ignorând că procentele respective, dacă sunt puse și în practică, vor fi plătite din împrumuturi, care ar urma să fie decontate mai târziu de copiii, nepoții sau strănepoții săi. (...)

 

Poate că actualele manifestații împotriva pretenției politicienilor PSD și ALDE, care ar dori să poată fura nestingheriți fără a fi supărați de DNA, să se transforme într-o convingere a generațiilor mai tinere de a participa activ la viața politică și a elimina treptat din administrarea țării politicienii de teapa Dragnea, Tăriceanu, Ponta & Co. E timpul ca un nou electorat să spună: „Ajunge, ați stat prea mult, ați făcut prea mult rău țării, plecați!“.

 

D. Smaranda,

București, 12 noiembrie 2017

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22