Ministrul maghiar de Externe: Premierul Croației a eșuat la primul său test european

Paul Cristescu | 22.09.2015

Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a criticat declaratiile premierului croat Zoran Milanovic, legate de faptul ca Ungaria nu si-ar îndeplini obligațiile privind migranții, și nu i-ar înregistra pe unii dintre acestia.

Pe aceeași temă

 

Milanovic a declarat aseara ca ''dacă 65.000 de oameni sosesc într-un an, nu e nimic, dar dacă sosesc 20.000 în două zile, este imposibil să îi înregistrezi''. El i-a criticat pe liderii de la Budapesta pentru atitudinea lor ''rigidă'' și a afirmat că ''se pare că nimeni din Occident nu va discuta cu (premierul ungar) Viktor Orban'', relateaza Agerpres.
 

Szijjarto i-a raspuns premierul Croației ca ''a eșuat la primul său test european real și nici măcar minciunile lui nu vor ascunde acest lucru''.  El a precizat că tara sa a primit 220.000 de migranți în acest an, iar pe marea majoritate a acestora i-a înregistrat. Ministrul ungar a acuzat autoritățile de la Zagreb că încalcă deliberat regulile europene prin faptul că transportă mii de migranți la granița cu Ungaria în loc să îi înregistreze și să le ofere sprijin. 

 

CITITI SI: Victor Ponta raspunde Ungariei: Sa ne conducem tara de la Bucuresti, nu de la Budapesta

 

Aceasta este a doua luare de poziție a lui Peter Szijjarto împotriva premierului croat. Vineri, oficialul ungar a declarat că ''sistemul de imigrație al Croației s-a prăbușit după numai o zi și cu toate acestea premierul Zoran Milanovic încă are timp să calomnieze Ungaria''. 

 

Anterior în cursul zilei de vineri, Milanovic criticase politica Budapestei în domeniul migrației și precizase că va permite trecerea migranților pe teritoriul croat pentru a ajunge în Ungaria sau Slovenia. Ministrul ungar Peter Szijjarto a apreciat că declarațiile lui Zoran Milanovic reprezintă un 'atac fals și meschin asupra Ungariei', iar comportamentul premierului croat este unul 'patetic'. Oficialul ungar a mai apreciat că autoritățile de la Zagreb 'au picat testul Schengen'. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22