Berlinul acuza: Austriecii aduc refugiati la granita, seara, ca sa treaca in Germania

Iulian Popescu | 28.10.2015

Autoritatile austriece aduc refugiatii la granita cu Germania dupa caderea intunericului, a acuzat miercuri Berlinul, deschinzand un conflict intre cele doua state care se confrunta cu un val urias de imigranti.

Pe aceeași temă

"Am constatat ca refugiatii sunt adusi la granita dupa caderea intunericului, fara sa fim informati. Am avut contacte intense. Austria a acceptat ieri sa revina la o procesare ordonata. Sper ca acest lucru sa se intample imediat", a adaugat ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, citat de Reuters, agentie preluata de ziare.com.

 

El a atras atentia ca numarul migrantilor veniti mai ales din Orientul Mijlociu dupa ce au parcurs "ruta Balcanilor" a crescut "semnificativ", fara sa dea cifre concrete, iar in prezent in Bavaria se depun mari eforturi pentru primirea si redistribuirea acestor persoane in celelalte state federale.

 

Interventia lui Thomas de Maiziere survine dupa ce seful Executivului bavarez, Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), ramura bavareza a Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat un ultimatum acesteia din urma sa ia pana duminica masuri pentru a limita numarul solicitantilor de azil, avertizand ca, in caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit sa-si examineze optiunile, fara sa ofere detalii.

 

In aceeasi declaratie, acordata ziarului Passauer Neue Presse, Seehofer a acuzat si el Austria ca permite trecerea necontrolata a migrantilor in Germania. Guvernul bavarez a mai avertizat si la inceputul lunii ca va lua masuri exceptionale, inclusiv returnarea unor migranti in Austria, daca Merkel nu ia atitudine, dar nu si-a pus in practica amenintarile.

 

In incercarea de a gasi solutii si de a dezamorsa tensiunile provocate in interiorul coalitiei de la Berlin de afluxul masiv de migranti, duminica va avea loc o intalnire a liderilor acestei coalitii, respectiv Angela Merkel, Horst Seehofer si vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul social-democratilor.

 

Autoritatile de la Berlin se asteapta sa primeasca anul acesta pana la un milion de cereri de azil din partea refugiatilor, numai marti intrand in Germania dinspre Austria circa 5.500 de migranti, de obicei cifrele inregistrate zilnic fiind mult mai mari, depasind chiar 10.000.

 

In urma acuzatiilor ca a incurajat acest aflux prin promovarea unei politici de deschidere fata de imigrantii extracomunitari, in special cei sirieni, guvernul de la Berlin a luat deja masuri pentru stavilirea acest val migrator, astfel ca duminica a intrat in vigoare un prim pachet legislativ ce prevede in principal masuri pentru grabirea examinarii cererilor de azil, dar si a expulzarii celor carora li s-a respins cererea, precum si reducerea ajutoarelor sociale pentru acesti imigranti.

 

CITITI SI: Germania: A intrat in vigoare legea care inaspreste conditiile de acordare a azilului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22