PSD nu renunta la majorarea salariului minim pe economie. Asteapta decizia lui Ciolos

Iulian Popescu | 12.12.2015

PSD nu renunță la majorarea salaridata limită până la care așteaptă un răspuns în acest sens din partea premierului Dacian Cioloș – marți, 15 decembrie.

Pe aceeași temă

 

"Aşteptăm astăzi, mâine, poimâine, poate marţi cel mai târziu, o declaraţie fermă din parte primului ministru prin care să ne spună când se măreşte salariul minim (…) Cei care încearcă să ne spună că nu trebuie să fie mărit salariul minim să funcţioneze o lună cu 1.050 de lei", a avertizat Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congresul TSD, citat de Agerpres.

 

Dragnea nu a spus însă dacă PSD ar putea vota împotriva bugetului în cazul neîndeplinirii acestei condiții la care social- democrații par hotărâți să nu renunțe.

 

Majorarea salariului minim pe economie, așa cum era prevăzut în proiectul elaborat de fostul Guvern, al lui  Victor Ponta, a fost eliminată din buget fiindcă nu există un studiu impact și, potrivit oficialilor, aplicarea acestei măsuri ar putea duce la depășirea deficitului de 3% din PIB asumat în calitate de membru UE.

 

Ministrul de Finanțe se teme că o nouă creștere ar putea duce la migrarea în zona gri, parțial fiscalizată, a locurilor de muncă sau chiar la pierderea unor joburi, dacă anagajtorii nu vor putea face față cheltuielilor cu personalul.

 

Pe de altă parte, sindicatele au cerut și ele noului Guvern să revină asupra deciziei și să mărească salariile de la 1 ianuarie.

 

Salariul ar fi trebuit să crească la 1.200 de lei, începând cu 1 ianuarie 2016.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22