Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTrădare a lui Iohannis?
2016-02-19
83
În mod deliberat președintele a renunțat să-și mai facă datoria constituțională de a apăra statul, legea și ordinea de drept. S-a pus implicit în serviciul unui grup infracțional organizat. A subminat fără motiv autoritatea unei instituții a statului, implicit a statului român în ansamblul său. A fost, indirect, complice la nepunerea în executare a unei hotărâri judecătorești rămase definitive.

 

Să ne fie clar: în tot ce s-a întâmplat în ce­ea ce deja se numește „miercurea neagră“ (curând se pare că toate zilele săptămânii politice se vor înnegri), nu Antenele sunt „în chestie“. Nici soarta imperiului Intact și a proprietarului său, infractorul Voi­cu­lescu din închisoare. Nici nu este vorba des­pre salvarea libertății presei, așa cum s-a străduit să demonstreze Senatul aproape în în­tregime, când l-a convocat „la ordin“ pe premier, ca dirigintele pe un școlar care ar fi spart geamul cu mingea. În fapt „gea­mul“ n-a fost deloc spart și mustrările au fost total neavenite. Nu e vorba nicidecum de vreo răzbunare „băsistă“ împotriva „po­po­rului“ Antenei 3. Nu e un scandal politic în sensul banal al cuvântului, explicabil prin apropierea alegerilor. Și, mai ales, din partea președintelui Iohannis n-a fost vor­ba despre un lapsus, despre o expresie ne­potrivită („banale activități adminis­tra­ti­ve“, „heirupism“), apărută spontan. Abor­dat de jurnaliști, când se pregătea să le vor­bească celor strânși în sala BCU la o în­tru­nire botezată Primăvara societății civile (ce ironie!), Klaus Werner Iohannis știa bi­ne ce face și avea comentariul său cu pri­vire la evenimente, pregătit din timp. Mai mult, nu se poate crede nici măcar că pre­ședintele fusese prost informat, fiind con­vins că ANAF făcuse exces de zel sau co­mi­sese ilegalități. Știa bine președintele că nu fuseseră comise abuzuri și nici până în mo­mentul când scriu nu a demonstrat nimeni acest lucru. Iar dacă totuși nu fusese corect informat, ar fi avut răgazul să retracteze și să-și explice conduita. Nu a făcut-o.

 

Pe scurt: în mod deliberat președintele „a arun­cat prosopul“: a renunțat să-și mai fa­că datoria constituțională de a apăra statul, legea și ordinea de drept. S-a pus implicit în serviciul unui grup infracțional or­ga­ni­zat. A subminat fără motiv autoritatea unei instituții a statului, implicit a statului ro­mân în ansamblul său. A fost, indirect, com­plice la nepunerea în executare a unei ho­tărâri judecătorești rămase definitive. A su­gerat cetățenilor că executarea acestor hotărâri rămâne facultativă și că, în ultimă instanță, decide cine e mai bo­gat, cine e mai puternic, cine e mai vo­cal. În mod cinic, a dat a înțelege că legea nu e egală pentru toți. A dat o lovitură serioasă luptei împotriva co­rupției, pe care, până în acel moment, o susținuse. Cu mare probabilitate, a exercitat presiuni asupra premierului, care, lipsit de susținerea prezidențială, și-a nuanțat prea mult poziția inițială, foarte corectă. Într-un moment greu al Europei, amenințată de Brexit și de criza refugiaților, președintele a dat o lovitură puternică valorilor europene.

 

Și, last but not least, i-a trădat în mod groaznic pe cei care i-au asigurat victoria împotriva lui Ponta în 2014, așa cum i-a trădat și pe cei care au ce­rut reeînnoirea clasei politice după de­zastrul Colectiv. Și, bineînțeles, și-a bătut joc de societatea civilă, la a cărei conferință fusese invitat să vorbească. Toți aceștia și-au dorit un președinte îm­potriva oligarhiei, și nu un șef suprem al oligarhilor. În câteva mi­nu­te, la abia un an și puțin din mandat (fără a purta deja nenumărate cicatrici după zece ani de lupte dârze cu oli­garhia, așa cum a fost cazul cu fostul președinte Traian Băsescu, care „și-a dat în petic“ abia după ce a părăsit Pa­latul Cotroceni), KWI a năruit un no­ian de speranțe și a confirmat cele mai negre predicții ale pesimiștilor.

 

De ce a făcut-o? Frică, prostie sau pact deliberat? Nu știu. Oricum, se pa­re că saltul de la condiția de primar de provincie la aceea de președinte de țară a fost prea mare pentru domnul KWI, a cărui altitudine nu se măsoară decât în centimetri.

 

P.S.:

Vinerea trecută, noaptea, d-l Io­hannis a căutat să nuanțeze, fără însă a-și asuma gravitatea declarației ne­fe­ricite de miercuri: punând pe seama unei exprimări prea „succinte“ din par­tea sa anumite neînțelegeri din par­tea publicului, s-a declarat în con­ti­nuare un susținător al statului de drept și a negat că s-ar plasa de partea trustului Intact. A admis însă că l-a preocupat posibilitatea ca prin ac­țiu­nea ANAF să fi fost afectată libertatea presei (ceea ce nu a fost niciodată ca­zul). N-a criticat atitudinea Senatului. A mai declarat că „a înțeles foarte clar mesajul primit via Facebook“ (un­de a pierdut câteva zeci de mii de susținători într-o singură zi). Din această exprimare criptică înțeleagă fie­care ce vrea.

TAGS : Andrei Cornea Tradare KWI Antenei 3 Colectiv
Comentarii
N C Paulescu 2016-02-29
Doamna Andreia Cornea, va somez sa raspundeti la moment dlui Vicentio B.
Ca de la intelectuala la intelectual.
Nino nino nino.
N C Paulescu 2016-02-29
Domnule Andreia Cornea, deci doamna mea, rog sa raspundeti urgent dlui Vicentio B.
Cutit os.
Situatiunea gravissima.
Medicatie lipsa.
Nino nino nino.
N C Paulescu 2016-02-27
Domnule Andreia Cornea, raspundeti doamna cand o personalitate de anvergura mentala a dlui Vicentio B va pune o intrebare succinta.
Rog concentrare/atentie/focusare!
Ciuma NAZISTA este la usa GDS.
Rog schimbare urgenta yala.
Jos comunismul!
Nino nino nino!
Vicentio B. 2016-02-27
Stimate Domnule Andreia Cornea, constat cu stupoare/indignare/revolta, si anume NU dupa criteriile mele, ci celor care apartin Constitutiei Romaniei, ca NU aveti NICI un fel de reactie la faptele evidente si anume ca pagina de fata, Revista 22, este ILEGAL FOLOSITA ( in limba germana "ausgenutzt") pentru PROPAGAREA de NOTIUNI NAZISTE in scopul DEFAIMARII DNA, adica defaimarea implicita a Tarii, deoarece aceasta institutie apartine Statului Roman. EU unul NU pot sa accept aceaste DELICTE PENALE de anti constitutionalitate si anume din motive strict Constitutia Romaniei, Constitutia Germaniei . Ca atare eu sunt OBLIGAT sa actionez strict LEGAL , dar in acelasi timp sa va solicit sa procedati in consecita, adica prin ACTIUNE si NU prin INACTIUNE, deoarece in aceasta situatia deveniti COMPLICE in nerespectarea Art. 30, Art. 31, Art. 32 Constitutia Romaniei (aliniatele le cunoasteti deja) .

Desigur ca eu, referitor la aceasta antentionare a Dvs., puteam (strict LEGAL) sa TAC , dar nu apartine felului meu ! Din acest moment aveti responsabilitatea LEGALA sa va comportati cu RASPUNDEREA NECESARA. !

Va asigur: eu NU imi permit sa accept MANIPULAREA (indifferent de forma), DEFAIMAREA, CALOMNIA, INCALCAREA NORMELOR CONSTITUTIONALE, ASOCIEREA la FORMULARI / NOTIUNI NAZISTE, motiv pentru care, TREBUIE sa actionez STRICT LEGAL ! Ca atare, va metionez ca prezentul mesaj (239 cuvinte), l-am inregistrat inainte de a fi trimes catre Dvs., Rev. 22, tocmai ca, in eventualitatea unei cenzurari, sa-mi pot sustine integral afirmatiile. (Germania 3:03, Romania / Bucuresti 4:03)
MIHAI 2 2016-02-27
Domnule Andrei Cornea, va semnalez respectuos ca Revista 22 este o campioana la libertatii de exprimare pe Internet. De zeci de ori am postat puncte de vedere care contraveneau vadit orientarilor sau viziunilor redactorilor sau ale colaboratorilor, iar aceste interventii ale mele NU AU FOST NICIODATA CENZURATE. Forumul on line 22 este un paradis al liberataii si trebuie sa ramana asa. Cu aceasta subliniere am dorit sa ma delimitez de acei forumisti care dupa ce posteaza zeci si zeci de cearsafuri inepte mai si insinueaza ca ei - vezi, Doamne - ar fi in pericol de a fi cenzurati.
Culmea indraznelii e ca in aceleasi lungaturi de postari in care se dau loviti de cenzura persoanele respective indeamna ele insele la cenzura.
Din pacate pesedistul Dragnea care vrea sa puna calus in gura acestui tip de liberate face prozeliti. Dar cat de inadecvat poate fi cineva sa incerce sa experimenteze legea acelui neocomunist taman la 22 ?
Sigur ca aceasta libertate poate fi neconvenabila uneori unei peroane sau alteia.Si pe mine m-a durut enorm sa vad agarmatii cum scriu titlul Imnului PATRIEI mele fara cratima si fara virgula care desparte substantivul la vocativ DESTEAPTATE ROMANE. Si pe mine m-a oripilat genul comaparatii pe care aceiasi indivizi le fac apropo de activitatea prodigioasa a DNA.
Totusi eu nu cer cenzurarea lor. Pentru ca daca ii veti cenzura / noi de cine ne mai radem !?
Nici amenintarile lor nu trebuie luate in serios. Au incercat se pare de mai multe ori sa sesizeze Curtea Constitutionala si de fiecare data au pierdut.
Vicentio B. 2016-02-27
Stimate Domnule Andrei Cornea. Constat cu stupoare/indignare/revolta, si anume NU dupa criteriile mele, ci celor care apartin Constitutiei Romaniei, ca NU aveti NICI un fel de reactie la faptele evidente si anume ca pagina de fata, Revista 22, este ILEGAL FOLOSITA ( in limba germana "ausgenutzt") pentru PROPAGAREA de NOTIUNI NAZISTE in scopul DEFAIMARII DNA, adica implicita a Tarii, deoarece aceasta institutie apartine Statului Roman. EU unul NU pot sa accept aceasta DELICTE PENALE de anti constitutionalitatee si anume din motive strict Constitutia Romaniei, Constitutia Germaniei . Ca atare eu sunt OBLIGAT sa actionez strict LEGAL , dar in acelasi timp sa va solicit sa procedati in consecita, adica prin ACTIUNE si NU prin INACTIUNE, deoarece in aceasta situatia deveniti COMPLICE in nerespectarea Art. 30, Art. 31 Constitutia Romaniei. Desigur ca eu, referitor la aceasta intentionare a Dvs., puteam (LEGAL) sa TAC , dar nu apartine felului meu ! Din acest moment aveti responsabilitatea LEGALA sa va comportati cu RASPUNDEREA NECESARA. !

Va asigur: eu NU imi permit sa accept MANIPULAREA (indifferent de forma), DEFAIMAREA, CALOMNIA, INCALCAREA NORMELOR CONSTITUTIONALE, ASOCIEREA la FORMULARI/NOTIUNI NAZISTE, motiv pentru care, TREBUIE sa actionez STRICT LEGAL ! Ca atare, va metionez ca prezentul mesaj (229 cuvinte), l-am inregistrat inainte de a fi trimes catre Rev. 22, tocmai ca, in eventualitatea unei cenzurari, sa-mi pot sustine integral afirmatiile. (Germania 2:43, Romania / Bucuresti 3:43)

Vicentio B. 2016-02-26
@ MIHAI 2. Fata de comentariul Dvs inceput cu (va citez): "Galileo Galilei a fost fratele lui Michelanngelo deci era ITALIAN - italienischer Mathematiker, Philosoph und Physiker ", ati OMIS si "ASTRONOM", si fata de adevarata PROBLEMA NATIONALA, descrisa prin evidentul curaj civic al lui Andrei Cornea, pastrat in linia de referinta a DGS / Revistei 22, am obligatia STRICT MORALA sa va atrag atentia asupra unor ASPECTE de FOND, care va definesc pozitia, sintetizata de mine in forma : REA - CREDINTA, adica EXACT ceea ce Justitia din Romania a reprosat lui Iohannis ( insusirea imobilelor din Sibiu). EXPLICATIE : 1. Induceti - cu intentie - EROAREA inacceptabila, ca sa nu spun IMPOSTURA, ca Michelangelo (Bounarroti) ar fi fost fratele lui Galileo Galilei !.In acest scop, ati OMIS - cu intentie - sa precizati faptul istoric ca Galileo Galilei a avut un frate mai mic care se numea Michelangelo Galilei, compozitor si instrumentist (instrument cu coarde) care s-a nascut la 18.12.1575, adica cu EXACTI 100 ani mai tarziu, decat GIGANTUL Omenirii - Michelangelo Bounarroti (pictor, sculptor architect, scriitor) , care s-a nascut la 6.03.1475 ! 2. Cu aceiasi INTENTIE, induceti EROAREA ca Berthold Brecht a facut o "traducere nefericita" a citatului mentionat de mine "Man kann einen Menschen nichts lehren, man kann ihm nur helfen, es in sich selbst zu entdecken" (Galileo Galilei), Dvs. maturand sub pres realitatea istorica si anume ca, Brecht a scris 11 piese de teatru una dintre acestea numindu-se "Viata lui Galileo Galilei " (in 1938), ca atare este INACCEPTABIL ca acesta sa faca o modificare a unui CITAT celebru formulat de celebrul astronom Galilei. 3. Cu aceiasi INTENTIE, realizati OMISIUNEA ca insasi tatal fratilor Galilei se numea VICENTIO, chiar biograful lui Galileo Galilei se numea Vicentio, in schimb, induceti informatia ca (va citez): "Galileo a avut numai copii nelegitimi si ca pe fiu-su il chema- nu intamplator – Vicenzzo.", ceea ce CERIFICA "inclinatia" Dvs. in DEFORMAREA ADEVARULUI INCONTESTABIL. 4. Insasi sirul informatiilor Dvs. (va citez) . " sa nu uitam ca si Dvs va recomadati a fi roman stabilit in Germania si cu toate acestea aveti dificultati pe ambele fronturi lingvistice. Asa cel putin ati marturisit.", corespunde unei incursiuni in viata mea intima, INFIDELA ADEVARULUI, ca sa nu spun DELICTUALA CRASSA IMPOSTURA ! 5. In consecinta va sugerez, sa va exprimati inclinatiile politice, pe care le doriti, DAR ramaneti LOIAL fata de ADEVAR si LIMBAJULUI DECENT, adica EXACT cum sunteti OBLIGAT de Constitutia Romaniei, prin articolele (Constitutie), pe care eu, absolut FIDEL, le-am mentionat. P.S. Imi este extrem de GREU / DIFICIL sa cred ca Dvs. veti aprecia CORECT recentul raport DNA, tocmai pentru faptul incadrari IRATIONALE facuta de Dvs. "DNA este un GRADIOS GESTAPO !". PS. Las pe alti comentatori sa va aprecieze aceasta, pentru mine, DELICTUALA (ULTRAJ) pozitie la adresa unei Institutii din Romania elogiata la UE , Ambasadele Straine din Bucuresti, incepand cu cea a SUA !
Vicentio B. 2016-02-27
@ MIHAI 2 (2016.02.26). Se constata ca Dvs. din motive, pe care le detineti, NU doriti sa va stapaniti / sa va limitati la un limbaj loial adevarului si decentei ! Ca atare o eventuala TACERE din partea este EXCLUSA, adica ar fi o confirmare de aceeaptare a abjectiilor Dvs. Atata timp cat , Dvs, folositi Revista 22 si continuati cu MANIPULAREA MEDIATICA, MINCIUNEA, DEFAIMAREA, ASOCIEREA DNA cu NOTIUNI NAZISTE, mai nou, RAPORTUL DNA EPOCEI COMUNISTE, va transmit pe puncte :
1.
Dupa ce v-ati asociat "stilului" Ponta /PSD, cee ce este efectiv dreptul Dvs, m-ati ATACAT prin DEZINFORMARE / MANIPULARE – MEDIATICA, tocmai pentru faptul ca mi-am permis, printre altele exprimarea pozitiei mele strict MORALE, fata de Constitutie, Justitie, MCV, DNA, ! 2. Faptul ca prin aceste atacuri , tocmai pentru MANIPULARE, DEFAIMARE, ati indus informatii false cu privire la Galileo Galilei, in forma facuta de Dvs, si contestata cu date concrete de mine, VA priveste personal, deoarece v-ati discreditat SINGUR !
3.
Faptele prin care Dvs. imi imputati (va citez): "l-ati furat Italiei pe Galileo Galilei punandu-l sa vorbeasca nemteste , acum il inhatati si americanul Mark Twain si ii atribuiti niste cuvinte care au //DULCEATA // comenzilor unui ober care da ordin sa se mai incendieze un sat rusesc" , "sunteti roman stabilit in Germania ", "vad ca incercati sa generati o perdea de ceata densa povestind color viata lui Bertold Brecht - care a esuat lamentabi ca agent de influenta al RDG ului si al Moscovei.", " v-am prins din nou cu soalda - in sensul ca niciodata nu ati obtinut vreo decizie convenabila la Curtea Constitutionala. Tacea Dvs pe acest subiect echivaleaza cu o marturisire"- sunt evidente CRASSE DEFAIMARI, CRASSE MINCIUNI, prin care dioriti sa ma DISCREDITATI pe MINE !
3.
Prin pseudonimul "MIHAI 2" , ati asociat DNA, la inceput cu notiunea "UN MIC GESTAPO" iar tot Dvs., dupa solicitarea mea argumentata sa va cereti scuze, NU numai ca ati REFUZAT, dar ati revenit MAI AGRESIV (va citez). " DNA este un GRANDIOS GESTAPO”. !. Repet: "Pentru mine ca CETATEN GERMAN este TOTAL INACCEPTABIL ! DE CE ? Deoarece acuzatiile Dvs. au caracter PENAL si anume asociati GESTAPO-ul (INSTITUTIE de Stat NAZIST), Institutiei democratice DNA, adica induceti implicit pe CRIMINALII ISTORIEI Adolf Hitler, Hermann Göring, Heinrich Himmler, SS, etc., ecestei asocieri. Se pare ca NU ati inteles – de fapt NU VRETI sa intelegeti in limba romana - motiv pentru care preiau aici formularea in limba germana (citat) . "Die Geheime Staatspolizei, auch kurz Gestapo genannt, war ein kriminalpolizeilicher Behördenapparat und die Politische Polizei während der Zeit des Nationalsozialismus von 1933 bis 1945.“
4.
Ca atare, Independent de faptul ca Dvs. In mod INTENTIONAT si in FORMA CONTINUATA, incalcati obligatiile/drepturile Dvs constitutionale prevazute de Art. 30 alin. (6) si (7) din Constitutia Romaniei, autoritatile competente din Romania, ar trebui RAPID sa se auto- sesizeze fata de pozitia Dvs. PENALA (cel putin ULTRAJ) !.
5.
Va asigur ca , eu NU imi permit sa accept MANIPULAREA (indifferent de forma), DEFAIMAREA, CALOMNIA, INCALCAREA NORMELOR CONSTITUTIONALE, ASOCIEREA la FORMULARILOR / NOTIUNILOR NAZISTE, motiv pentru care, TREBUIE sa actionez STRICT LEGAL ! Ca atare, va metionez ca prezentul mesaj (552 cuvinte), l-am inregistrat inainte de a fi trimes catre Rev. 22, tocmai ca, in eventualitatea unei cenzurari, sa-mi pot sustine INTEGRAL afirmatiile. (Germania 2:10, Romania / Bucuresti 3:10)
Vicentio B. 2016-02-27
@ MIHAI 2. EXPRESIS VERBIS. Ca deobicei imi exprim opinia, in mod loial adevarului si limbajului decent, prin puncte distincte si anume: 1. Se constata ca va etalati BRUSC /SPONTAN prin intoarcere, in propria incaltamite (posibil EX - CISME) cu 180 ° ! Adica /concret, dupa ce v-ati asociat "stilului" Ponta /PSD, cee ce este efectiv dreptul Dvs, dar din aceasta pozitie m-ati ATACAT prin DEZINFORMARE / MANIPULARE – MEDIATICA, tocmai pentru faptul ca mi-am permis, printre altele exprimarea pozitiei mele strict MORALE, fata de Constitutie, Justitie, DNA, fata de Monica Macovei (jurista, integritate, experienta juridica, europarlamentara, independenta politica). Acum va etalati si “TALENTUL DE CAMELEON” , prin formulari vizibil FORTATE, ca sa nu spun CRASS NESINCERE, incepute de Dvs. cu formularea (citat): "(...) adica nu numai dl Plesu, ci si dl Plesu." (?) . 2. Desi stiti foarte bine ca Monica Macovei, Revista 22, DGS, Andreea Pora, Andrei Cornea, Laura Stefan, etc., sunt printre cei care IN MOD CONSTANT si CONCRET s-au pronuntat pentru MCV, DNA (performantele acesteia in extrem de dificila confruntare vs. coruptia insitutionalizata din Romania), realitate careia si eu, prin opniile mele, m-am alaturat, in timp ce Dvs., prin pseudonimul "MIHAI 2" , ati asociat DNA, la inceput cu notiunea "UN MIC GESTAPO" iar tot Dvs., dupa solicitarea mea argumentata sa va cereti scuze, NU numai ca ati REFUZAT, dar ati revemit MAI AGRESIV (va citez). " DNA este un GRANDIOS GESTAPO”. !. 3. Pentru mine ca CETATEN GERMAN, acuzat de Dvs. in mod FALS /MONCINOS: "Roman stabilit in Germania", este INADMISIBIL, fiind vorba de un DELICT PENAL ! DE CE ? Deoarece Dvs. asociati GESTAPO-ul (INSTITUTIE de Stat NAZIST), Institutiei democratice DNA, adica induceti implicit pe CRIMINALII ISTORIEI Adolf Hitler, Hermann Göring, Heinrich Himmler, SS, etc., ecestei asocieri. Se pare ca NU ati inteles – de fapt NU VRETI sa intelegeti in limba romana - motiv pentru care preiau aici formularea in limba germana (citat) . "Die Geheime Staatspolizei, auch kurz Gestapo genannt, war ein kriminalpolizeilicher Behördenapparat und die Politische Polizei während der Zeit des Nationalsozialismus von 1933 bis 1945.“ 4. Ca atare, Independent de faptul ca Dvs. In mod INTENTIONAT si in FORMA CONTINUATA, incalcati obligatiile/drepturile Dvs constitutionale prevazute de Art. 30 alin. (6) si (7) din Constitutia Romaniei, autoritatile competente din Romania, ar trebui RAPID sa se auto- sesizeze fata de pozitia Dvs. PENALA (cel putin ULTRAJ) !. 5. Va asigur ca , eu nu imi permit sa accept MANIPULAREA (indifferent de forma), DEFAIMAREA, CALOMNIA, INCALCAREA NORMELOR CONSTITUTIONALE, ASOCIEREA la FORMULARI NAZISTE, motiv pentru care prezentul mesaj (451 cuvinte), l-am inregistrat inainte de a fi trimes catre Rev. 22, tocmai ca, in eventualitatea unei cenzurari, sa-mi pot sustine integral afirmatiile. (Germania 1:10, Romania / Bucuresti 2:10)
MIHAI 2 2016-02-26
Nicaieri in vreo postare a mea nu exista vreo referire la sculptorul Buonaroti . Si atentie - se scrie sculptor nu SCLUP-TOR dupa cum se scrie Pepsi Cola , nu Pecsi - Cola.
Imi cer scuze daca am afectat viata Dvs privata. Aveti dreptate - nu conteaza in ce conditii ati intrat in coliziune cu limba romana. conteaza doar ca nu o stapaniti la un nivel functional si ca deci pretentiile dvs de a va pronunta asupra unor texte juridice romanesti este cu totul temerara, generând gafe memorabile zi de zi si in proportie de masa.
Raportul de care vorbiti este o penibila reluare a unor documente similare din Epoca Ceausescu din perioadele când functiona OPERATIUNEA F, adica FERMITATEA. Cârmaciul de atunci iesea o data la 2 - 3 ani si facea spume zicând ca nu se mai poate asa , ca nu mai pot merge oamenii muncii pe strada din cauza elementelor antisociale, etc, Si incheia cu FERMITATE, TOVARASI. Dupa 12 - 18 luni de fermitate se umpleau puscariile si tot el venea si spunea ca orânduirea socialista este superioara si mzeaza pe factorul educaiv. Dept care dadea unul sau ma multe decrete de gratiere , iar procuraorii vremi, ca de plda Monica Macovei, o lasau mai incet cu anchetele. Desigur mai erau si rapoartele cu tone de porumb la hectar - si alea se regasesc cumva in raportul de ieri. Iar in conitiile in care Ceausescu a fost plmbat cu caleasca la Londra si cu helicopterul pe peluza Casei Albe de ce credeti ca astfel de detalii dau vreun plus de autoritate ?
Nu in ulimul rand vad ca incercati sa generati o perdea de ceata densa povestind color viata lui Bertold Brecht - care a esuat lamentabi ca agent de influenta al RDG ului si al Moscovei. Si toata tevatura numai pntru ca v-am prins din nou cu soalda - in sensul ca niciodata nu ati obtinut vreo decizie convenabila la Curtea Constitutionala. Tacea Dvs pe acest subiect echivaleaza cu o marturisire. Sa fie primita !

măriuța, mulgătoare de vaci 2016-02-26
eu dupa ce am citit acest text mi s-a confirmat ideea ca domnul Cornea isi tradeaza principiile ca * rumanul impartial*!
N C Paulescu 2016-02-26
Domne Vicentio B, sau dupa alte variante VVicentio B, stimabile, sunteti de o dulceata indescriptibila, peste poate ca sa pot pentru ca sa spun ca de dulce sunteti onorabile.
Nino nino nino.
Vicentio B 2016-02-26
@ "N C Paulescu" , noua varianta a vechei forme "IULIU M", sau "clanul acoperitilor .. neacoperiti suficient" ? Mergeti la rescolarizare, pentru ca va dovediti cu insistenta improvizatiile amorale. O pozitie MORALA / UTILA va denatureaza mersul de STRUT, pasare la care ochii sunt mai mari decat decat cerebelul ! P.S. "Domne" vorbiti cu Tariceanu si sau Primarul localitatii din care va emiteti jeturile de inteligenta ! Va "sta in gat" ADEVARUL si un comportament decent. Ati nenorocit o Tara ! Puneti mana pe Constitutie si cititi art. 30, alin 6, alin. 7, poate, poate, retineti ceva !
Vicentio B. 2016-02-25
@ MIHAI 2. Va sugerez sa acordati atentie, realitatii usor verificabile 1. Bazandu-ma strict pe memorie, imi reamintesc faptul, marturist de Dvs., ca ati intreprins actiuni privind "exceptii de necostitutionalitate" soldate cu ESEC, ceea ce, asa cum deja v-am spus, NU este cazul meu ! Adica - pe romaneste - eu am avut, chiar de mai multe ori, SUCCES !. Cred/sper, sa va reamintiti de aceasta definitorierealitate INCONTESTABILA ! 2. Ati incadrat, de la Dvs. "putere", DNA drept "mic GESTAPO" iar acum, la solicitarea mea morala, sa va cereti scuze PUBLIC, doriti din umbra "MIHAI 2", sa va reintariti acuzatia si anume "DNA este un GRANDIOS GESTAPO ! " ceea ce certifica RIDICOLUL, real DELICTUAL, in care - CU INTENTIE - va aflati ! 3. Realitatea este ca Dvs. in loc, asa cum in mod decent v-am rugat, sa recititi citatul PRELUT (deci NU tradus) de mine, dintr-o emisiune germana a canalului ZDF (celebru in Lume), si sa-mi transmiteti in ce consta greseala (?), Dvs. OMITETI (intentionat), raspunsul CONCRET, in schimb, faceti descrierea lui Galileo Galilei, dupa criteriile Dvs., tocmai pentru a ajunge la cea ce, NU are NICI O legatura cu ADEVARUL si NICI cu articolul (STRICT MORAL) semnat de Andrei Cornea ! 4. DE REGULA faceti asemenea comentarii, adica induceti premize labile, pentru a va etala concluziile dorite, ceea ce NU este deloc in ordine ! Faptul ca o faceti - OMITAND si obligatiile Dvs. privind " LIBERTATEA DE EXPRIMARE " [Art. 30, alin (6) si (7) Constitutia Romaniei], certifica faptul ca sunteti intr-o pozitie DELICTAALA de REA - CREDINTA. !. Daca TOTUSI sunteti un adevarat OM adica cu caracter, patriot, mergeti cu ADEVARATUL NUME in fata REDACTIEI Revista 22, cu placarda pe care sa scrieti formularea Dvs. de recunoastere " DNA UN GRANDIOS GESTAPO !". P.S. Pana atunci va sugerez sa va cereti aici scuze firesti ! Daca NU o faceti , evident NU imi permit sa va definesc ca IMPOSTOR, MANIPULATOR de opinii !. Motivul este simplu: NU imi permite educatia din familie, cea obtinuta din scoala, si NICI , cel putin, articolele mentionate de mine din Constitutia Romaniei ! In acest context dati atentie (citat): "Der Nachteil des Himmels besteht darin, dass man die gewollte Gesellschaft vermissen wird" (Mark Twain). -
MIHAI 2 2016-02-26
Mie in schimb inteligenta proprie imi permite sa observ ca va laudati cu performante pe care nu le puteti proba. Am alocat cateva ore de cautare in baza de date - sursa deschisa - a Curtii Constitutionale si am constatat ca - fara dubiu - nu a existat nici o hotarare a acelei autoritati de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate care sa fi fost formulata de vreo persoana cu numele sau prenumele Vicetio. Ceea ce am facut eu poate face oricine - asa incat nu va ramane decat sa va cereti scuze pentru DELICTUL constitutional , etic , enciclopedic si cooperativ pe care l-ati comis cand ati afirmat ca ati castigat vreodata ceva la CC. . Ar mai trebui ca o vreme sa va retrageti in reculegere , nu mult , doar cat o respiratie mai lunga , iar noi va vom ierta si va vom iubi. Un pic de tacere se impune si pentru ca va aflati in mod vadit intr-o etapa a creativitatii internaute care pune pe ganduri. Folositi de pilda cu extrem de multa usurinta si usuratate cuvantul GESTAPO si dati de inteles ca pe vremea acelei politii politice se puteau face demonstratii de protest in contra practicilor ei tortionare. Caci daca apreciati ca se poate / pentru unul mult mai mare / se manifesta in zona - si s-a vazut si ieri la ce proportii tumorale s-a ajuns - cu atat mai mai mult se putea sta cu lozinca pe vremea celui mic dar original. Repet acesta din urma este un rationament pe care eu nu mi-l insusesc / eu nu cred ca se putea nici atunci fara consecinte drastice pentru ipoteticul protestatar. La fel si azi. cand nu am curajul sa protestez decat impotriva tendintei imperial teutonice pe care o manifestati de a inhama la caruta , nu intotdeauna foarte onorabila, a culturii germane nume uriase al unor ganditori care fac fala altor natiuni. Asa se face ca dupa ce l-ati furat Italiei pe Galileo Galilei punandu-l sa vorbeasca nemteste , acum il inhatati si americanul Mark Twain si ii atribuiti niste cuvinte care au //DULCEATA // comenzilor unui ober care da ordin sa se mai incendieze un sat rusesc. Este un pas de doua ori periculos. Odata pentru ca de la anul in SUA va ajunge sefa Hillary, ceea ce va reduce inerent relatiile americano teutonice la o cats fight , partenera de joc fiind desigur Agela. Si in al doilea rand pentru ca dintre toti americanii Dvs l-ati ales sa-l germanizati exact pe Mark Twain. Poanta sa / ETERNITATEA ESTE PERIOADA NECESARA INVATARII LIMBII GERMANE / este atat de buna , iar circulatia butadei este atata de extinsa incat o stiu si copiii care studiaza amintita limba. Numai Dvs care nici cu romana nici cu germana nu v-ati impacat nu o stiati. Si din aceste motive cred ca v-a venit vremea pocaintei, odihnei si studiului.
Vicentio B. 2016-02-25
@Sean si PENTRU TOTI cei care si-au manifestat aici DEZAMAGIREA cu privire la declaratiile /pozitia lui Iohannis in constelatia JUSTITIE - JUSTITIE - ANAF - A 3, rog sa se inteleaga REALITATEA JURIDICA si anume. 1. Prin deja bine cunoscutele declaratii facute PUBLIC de Iohannis, se afla in CONFLICT DELICTUAL fata de Constitutia Romaniei. Adica, Iohannis prin GRAVELE declaratiie facute, care sunt FAPTE, a indus direct INCURAJAREA lui Gadea & Co. prin care s- a initiat APELUL TV (A3) pentru PROTESTUL PUBLIC din Piata Constitutiei (Vineri 19. 02. 2016). APELUL in sine, consta (verificabil) in CRASA MANIPULARE a Populatiei impotriva Puterii Judecatoresti, parte ESENTIALA a autenticului Stat de Drept, ceea ce reprezinta o actiune contra Ordinii Constitutionale. Aceasta se numeste TRADARE ! 2. Ca atare Iohanis ar trebui sa suporte CONSECINTELE JURIDICE si anume .2.1. SUSPENDAREA din FUNCTIE, care poate fi realizata de Camera Deputatilor si Senatorilor, DUPA consultarea Curtii Constitutionale. Iohannis POATE da Parlamentului explicatii cu privire la faptele care lui i se imputa. Propunerea de SUSPENDARE din functie poate fi initiata de CEL PUTIN o treime din numarul deputatilor si senatorilor, hotarare care se aduce imediat la cunostinta Presedintelui Iohanns. 2.2. DACA propunerea de SUSPENDARE este APROBATA, se organizeaza in cel mult 30 zile REFERENDUMUL pentru DEMITEREA lui Iohannis. Avand insa in vedere realitatea si anume ca, Presedintele Senatului (C.P. Tariceanu) - OMUL PSD, la solicitarea lui Ion Iliescu (prin senatorul PSD - avocat Serban Nicolae- asa dupa cum acesta singur a recunoscut), a ORGANIZAT chemarea NECONSTITUTIONALA a Premierului Ciolos, pentru ca acesta sa dea " socoteala" in Parlament in privinta ANAF vs. A 3 ! Dupa cum bine se stie, NIMENI din Parlement NU a criticat aceasta neconstitutionalitate!.DE CE ? Complicitate - DELICTUALA - de interese, pe care eu l-am metionat anterior si repetat, drept "CLANUL MML", adica sistemul "Manus Manum Lavat" ! Astfel, Tariceanu & COMPLICII (Parlementarii), NU vor initia procedura de SUSPENDARE, deci NICI cea de DEMITERE ! 3. Deasemeni, conf. Constitutiei, Iohannis ar putea fi pus sub ACUZARE , in sedinta comuna cu votul a cel putin 2/3 din numarul Deputatilor & Senatorilor . Dela DATA PUNERII sub acuzare si pana la DATA DEMITERII , Presedintele este SUSPENDAT DE DREPT ! In acest caz, competenta de judecata apartine ICCJ . La data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ; presedintele este DEMIS de DREPT. Cine ar veni dupa EL, nimeni altul decat CP Tariceanu ! Persoana pe care eu o numesc EMINENTA CENUSIE din Romania. Din motivele invocate de mine mai sus, rezulta ca NICI PUNEREA SUB ACUZARE a lui Iohanns NU este practic realizabila. 4. Mai exista si alta CALE / PROCEDURA pentru ca Iohannis sa RASPUNDA, tot juridica, mai ales ca, asa cum am afirmat anterior, EL in cazul declaratiilor facute NU poate avea IMUNITATE. !. NU pentru ca afirm eu, CI pentru faptul ca acestea sunt precederile Constitutiei ! CE se constata insa ? Iohannis se bazeaza EXCLUSIV pe NESINCERITATE si TUPEU, incepand cu recentele declaratii in Parlament, tomai dupa regula: " MINUNEA la Romani, dureaza TREI ZILE !"
Vicentio B. 2016-02-25
@ MIHAI 2. Din motivele, de fapt "criteriile", se pare NATIVE, pe care le aveti, OCOLITI cu REA - CREDINTA mai multe aspecte cu substanta strict MORALA si anume: 1. NU imi doresc sa "concurez" cu Dvs. in privinta "gradulului de simpatii de care dispuneti", asa cum doriti, evident in mod ridicol / stupid sa infiltraiti aici, deoarece eu, asa cum v-am spus, in mod repetat si clar, NU am simpatii / inclinatii politice, CI am doar inclinatii spre Ordinea Constitutionala ( Constitutie, realul Stat de Drept) !. In mod concret, in contextul articolului semnat de Andrei Cornea, atitudinea DELICTUALA anti- Constitutie a Presedintelui Dvs., este pentru mine INACCEPTABILA (in limba germana se numeste UNHEILBAR (nevindecabil) ! Notiunea in sine "UNHEILBAR" are NU numai semnificatie medicala, ci si JURIDICA in Germania 2. Faptul ca, acum reafirmati aici ca, DNA " NU este unul MIC, ci unul MARE, chiar GRANDIOS.GESTAPO" - imi induceti pararea /credinta ca, sunteti dominat de REA - CREDINTA ! Si aceasta afirmatie a Dvs. pare UNHEILBAR ! Dovedi contrariul si anume EXPRIMATI - VA PRECIS, in ce consta citatul mentionat de mine " Man kann einen Menschen nichts lehren, man kann ihm nur helfen, es in sich selbst zu entdecken" (Galileo Galilei), care sa va justifice formularea Dvs. (va citez). " dar acum dupa ce l-ati pus pe Galileo Galilei sa vorbeasca o germana pe care vad ca o stapaniti tot atat de limitat ca si romana (..) ? . Sper ca ati inteles intrebarea si dovediti-va loial fata de propriile afirmatii !
VVicentio B. 2016-02-25
@ MIHAI 2. OCOLITI cu REA- CREDINTA mai multe aspecte cu substanta strict MORALA si anume: 1. NU imi doresc sa "concurez" cu Dvs. la gradul de simpatii de care dispuneti, asa cum doriti, evident in mod ridicol / stupid sa infiltraiti, deoarece eu, asa cum v-am spus, in mod repetat si clar: NU am simpatii/inclinatii politice, CI am doar inclinatii spre Ordinea Constitutionala ( Constitutie, realul Stat de Drept) !. In mod concret, in contextul articolului semnat de Andrei Cornea, atitudinea DELICTUALA anti- Constitutie a Presedintelui Dvs. este pentru mine INACCEPTABILA. Din p.v.j. in limba germana se numeste UNHELBAR (nevindecabil) ! 2. Faptul ca, acum reafirmati ca DNA " NU este unul MIC, ci unul MARE, chiar GRANDIOS.GESTAPO" - imi induceti pararea /credinta ca, sunteti dominat de REA - CREDINTA ! Dovedi contrariul si anume EXPRIMATI- VA PRECIS, in ce consta citatul mentionat de mine " Man kann einen Menschen nichts lehren, man kann ihm nur helfen, es in sich selbst zu entdecken" (Galileo Galilei), care sa va justifice formularea (va citez). " dar acum dupa ce l-ati pus pe Galileo Galilei sa vorbeasca o germana pe care vad ca o stapaniti tot atat de limitat ca si romana (..) ? . Sper ca ati inteles intrebarea si dovediti-va loial fata de propriile afirmatii !
MIHAI 2 2016-02-25
Galileo Galilei a fost fratele lui Michelanngelo deci era ITALIAN - italienischer Mathematiker, Philosoph und Physiker
Se poate deci prezuma ca stia bine limba italiana. Recunosc, aceasta prezumtie este putin hazardata - sa nu uitam ca si Dvs va recomadati a fi roman stabili in Germania si cu toate acestea aveti dificultati pe ambele fronturi lingvistice. Asa cel putin ati marturisit.
Cu siguranta Galileo nu a cunoscut limba germana deci atunci cand a dorit sa spuna ca singurul lucru pe care il poate face un magistru este NU sa-si invete ucenicul , ci sa il ajute sa isi descopere sinele, a spus-o pe italieneste - Non puoi insegnare qualcosa ad un uomo. Lo puoi solo aiutare a scoprirla dentro di se.
Citatul dat de Dvs este o traducere nefericita in limba germana facuta de Bertolt Brecht, cel cu biografie destul de comunistoida. Brecht a invocat cu insistenta precedentul GALILEO cel plin de compromisuri morale , ca pe o scuza pentru propriile mizerii. Iar Dvs ii invocati pe amandoi ca sa ….evident ca nimeni nu stie de ce , pentru ca citatul e ca nuca in perete.
Partea cea mai funny e ca Galileo a avut numai copii nelegitimi si ca pe fiu-su il chema- nu intamplator – Vicenzzo.
Florin 2016-02-24
As fi vrut cand romanii au fost insultati de jurnalistii britanici sa luati pozitie si sa scrieti ceva "superior" cum este felul dvs. Sa simt ca simtiti romaneste. Ati tacut indiferent...
Vicentio B. 2016-02-24
@ Florin. In princupiu absolut cotect. Dar functiuneaza ceva corect in Romania, decat in afara IMPROVOZATIILOR ? Daca solicita cineva, altcuiva, respectarea principiul respectarii proportionalitatilor, a legalitatii, risti sa fi injurat, batjocorit, defaimat. Spe exemplu s-a sezizat cineva de campania stil "AVALANSA " din Romania pornita ATI - NORVEGIA , declansata din cauza "jumatatilor" de masura in difuzarea datelor reale, juridice, sociale, morale, privind cazul familiei Bodnariu in singura relatie posibila si anume, Legea, Jurisprudenta din Norvedia, Tara in care coruptia este aprope la NIVEL ZERO ? Eu zic ca NU ! In cazul ca atare, eu m-am exprimat opinia prin date certe si am trimis-o Revistei 22. Care a publicat-o ! Asa este absolut MORAL ! Dvs. ati facut acest lucru ?. In contextul articolului de mai sus, anume in realatia; declaratie Iohannis (vs. Justitie - act delictual anti-Constitutie) , declaratia ulterioare (vizibila improvizatie, efectiv lamentabila), declaratie in Parmalemnt (vizibila manevra de abatere a atentiei de la TEMA esentiala) denota IMPROVIZATIA chiar DELICTUALA, deoarece este vorba de existenta RELEI- CREDINTE impotriva alegatorulilor de BUNA- CREDINTA. Aceasta este METEAHNA NATIONALA, care se bazeaza - EXCLUSIV- pe "valorificarea" fortei de MANIPULARE, considerand Poporul fiamat din NAIVI - NATIVI. !
Liviu din Timisoara 2016-02-24
Sunt extrem de curios de ce presa n-a intrat in curtea ICA, sa vada direct ce s-a petrecut. In cazul altor unitati economice, vanzarea s-a facut pe suma simbolica cu obligativitatea investitiilor si pastrarii locurilor de munca. Ce s-a petrecut la ICA, in acest sens ? Serios, de ce a fost o totala tacere ? Nu pot sa nu remarc faptul ca, in timp ce Voiculescu ...asa cu banii smangliti de la Ceausescu, a pus pe picioare o afacere ... pe cand fratele Presedintelui Romaniei a plecat urechea la niste mizerii tiganesti ... Ma intreb daca totul nu a fost decat un conflict personal dintre Basescu si Voiculescu, ceva de genul cine are muschii mai mari ...iar noi n-am facut altceva decat sa ne impartim in doua galerii ...
Liviu din Timisoara 2016-02-25
Ma indepartez de starea in care s-a desfasurat totul. Procesul lui Voiculescu a fost un amestec de economic si politic, asezonat cu ambitii. Va asigur ca, IN SPATELE USILOR INCHISE, este perceputa dimensiunea corecta. Evident insa, atunci cand se fac declaratii publice ... spui doar " ce trebuie spus ". Vad niste ata alba in cei 10 ani incasati de Voiculescu. Ca cei de la A3 lupta cu dintii sa nu fie dati afara de acolo ....nimic nou sub soare. INTOTDEAUNA interesele trebuie ambalate in principii. Am motive sa cred ca daca procesul ar fi fost judecat , de catre aceeasi judecatori si procurori, in epoca Iohannis ... verdictul ar fi fost diferit, centrat pe recuperarea prejudiciului, nu "pedepsire" ... Probabil ca nu ne vom intelege, asa cum nu m-am facut inteles atunci cand v-am comparat cu Orfeu in mijlocul unei cocini de porci. Poate trebuia sa va spun "Ioan din deshert" ... Si stiti de ce spun toate astea ? Fiindca cei care vorbeau impotriva lui Voiculescu s-au dovedit niste jigodii si mai mari ... Si sunt siderat de declaratiile lui Basescu : justitia este prea aspra cu...al-de Udrea ...etc . Adica exact aceeasi oameni pusi pe functii in timpul mandatului sau...aplaudati in cazul Voiculescu ...sunt nedrepti cu ...Udrea ... Iohannis a gresit ca Presedinte ...dar nu ca om. Ca om ...STIE ce noi nu putem sti.
Vicentio B. 2016-02-24
@Liviu din Timisoara. Daca erati, spun spontan, "din Insula Serpilor" , treaca mearga, dar localizarea Dvs. "din Timisoara" , va OBLIGA din mai multe puncte de vedere, mai ales ca, ati facut cunoscut public - citez evident din memoorie - "am fost in Anglia" !. Daca sunteti realmente "exrem de curios", de ce NU va adresati Institutiilor competente, care sunt obligate Legal sa va raspunda, totusi puneti intrebati AICI care NU au NICI o legatura cu declaratiile anti- Constitutie ale lui Iohannis, cu toate ca stiti foarte bine, ca NU primiti raspuns !.
Alta vista 2016-02-24
Este doar inapt intelectual. Nu poate pricepe, si asta ii creeaza panica, incat il ingheata, mimica ii intepeneste, devine scrobit si sacadat. A i se recunoaste faptul ca are bunul simt sa nu se dea in spectacol, fleortaindu- se ca ex- ul, inteligent, dar toporan.
George Carp 2016-02-23
Dl. preşedinte Iohannis nu are forţa politică a domnului Traian Băsescu care, cu toate unele greşeli ale sale, rămâne un redutabil om politic. Temporizarea politică a domnului Iohannis duce uneori la inactivitate,ceea ce în politica mare este un dezastru.
dezamagit 2016-02-23
Cu prima ocazie cu care pot contribui la debarcarea lui Iohannis o voi face.

Imi pare rau ca nu am pus stampila pe Ponta, pe bune, macar stiam de la bun inceput ce lepra avem, asa Iohannis e o cârpă manipulata de leprele din jur (consilieri de tip Mihalache-Gadea).

Nu este nici o coincidenta faptul ca Mihalache s-a aflat la masa cu Gadea la München, dupa care Iohannis a sărit in apararea Antenei 3 la scurt timp.
CHARLIE 2016-02-28
REAMAGIT! D-le dezamagit daca intr'adevar doriti debarcarea lui Iohannis nu credeti ca deschide usa pentru Ponta care abia asteapta sa devina presedinte. Aveti o propunere pozitiva cu cine il inlocuiti pe actualul presedinte ? Altfel cai verzi pe pereti!
Felix 2016-02-23
Dezamagit sunt si eu, dintre toti presedintii ne-Ilici KWJ a clacat cel mai repede. Si imi pare rau ca l-am votat din turul I. INSA daca maine ar fi turul 2, tot pe KWJ l-as vota. Macar partidul Grivco a fost nevoit sa munceasca un pic, sa il momeasca/ santajeze pe presedinte, sa organizeze un circ la A3, samd. Cu Ponta le.ar fi venit totul pe tava. In plus KJ e suficient de las incat sa le cante in struna Antenelor, dar si suficient de las incat sa nu ii ajute concret. Un... editat, spre deosebire de Ponta care e un ... editat_altfel.
Martinezu 2016-02-23
Unii inca mai cred in Santa Klaus.
Nu stiu ce anume trebuie sa mai faca actualul presedinte ca sa isi dea si ei seama ca omul nu are nici o calitate de presedinte contrar parerilor din Oct 2014 cind vedeam intruchiparea onoarei si demnitatii.
Cand am citit 2 pagini din " Pas cu pas" am realizat ca omul e paralel cu imaginea pe care ne-o creasem singuri.
Apoi au venit multe semne clare: consilieri ciudati, neputinta de a spune 3 cuvinte fara sa citeasca, total inactiv ca si presedinte, luari de pozitie tarzii, neclare si lipsite de fermitate.
NU pot sa cred ca apararea Antenelor a fost la sugestie, mai ales ca a vorbit fara sa citeasca, a vorbit pentru prima oara din convingere.
Paul Butoi 2016-02-23
Pai sa ne amintim si ce a spus despre evenimentele din vara lui 2012 : " problema de comunicare ".
Iar revenirea de vineri noaptea - nu inteleg cum unii ziaristi au putut sa titreze " retractare " , nu a fost nici un moment vorba de asa ceva - spulbera orice posibila indoiala ; mie tot nu-mi vine sa cred ca cineva poate sa scoata un text atat de incoerent / penibil .
Nu vad cum am putea evita concluzia : omul e antenist convins - si cam asta e nivelul lui .
Pe scurt , Presedintele atat poate .
Nu vreau sa ma gandesc la consecintele care decurg din modul in care intelege Realitatea un antenist , atunci cand persoana in cauza este primul om in Statul roman .
Io zic ca ar fi al naibii de nerealist ca cineva sa se mai bazeze pe sprijinul Presedintelui in apararea Justitiei / statului de drept - sau pe capacitatea lui de a genera progres in societate .
Pare ca cei care l-au poreclit " ficusul de la Cotroceni " au nimerit-o bine de tot .

Adi R. 2016-02-23
Ma intreb sincer daca mai poate fi salvat Iohannis de anturajul sau toxic. Ori, nu mai e nicio speranta, avand in vedere fosta sa promiscuitate USLamista - de care sa nu uitam ca nu s-a dezis nici macar pe ultima suta de metri, intre cele doua tururi de scrutin, atunci cand a fost somat de prezumtivii sai votanti in campania prezidentiala.
Amelia 2016-02-23
Vorba d-nei Pora : “Romania lucrului bine facut” si “altfel de politica” au devenit o gluma proasta, herr Grivco!
Ce rușine ! 2016-02-23
Tabloul lașității generale atât in parlament cat si la CNA a fost copleșitor. PNL-PDL-ul mucles. Nici măcar o șoaptă împotriva obstrucționării punerii in aplicare a unei hotărâri judecătorești. Avocatul Diavolului, pardon! al Poporului, Victor Ciorbea s-a autosesizat in sfârșit, însă pentru trustul ocnașului care a fost in 2012 eminența cenușie a tentativei de lovitura de stat, secătura aia de Tăriceanu, ca președinte al Senatului, ce sa mai zicem. Însuși Marele Mutalău de la Cotroceni a căscat in sfârșit gura ca sa se.. autoprotejeze de linșajul prezumtiv al Latrinei 3. Jalnic..
Tabloul cu hahalere este complet. Puținele voci care au exprimat poziții contrare si au încercat sa restabilească adevarul- Macovei, Băsescu, șeful CSM, judecătorul Mircea Aron- au fost înecate in noroiul manipulării generale.
Vicentio B. 2016-02-25
@Ce rusine. Absolut corect. O CORECTURA si anume afirmatia Dvs. "tabloul lașității generale atât in parlament cat si la CNA a fost copleșitor.", NU se pune la trecut ( prin verbul "a fost" ) , ci la timpul prezent: ESTE COPLESITOR (!), deoarece NU se poate TRECE CU VEDEREA ! Aceasta este "credinta" asa zisilor politicieni: " La romani minunea dureaza TREI ZILE !"
Nea 2016-02-23
La fel de grava mi s-a părut si afirmația ca “ am constatat din discutiile pe care le-am avut ca exista deschidere la factorii de decizie” si ca “până la urma se gasesc soluții convenabile”. Care factori de decizie, in ce calitate a purtat discutiile si cam care ar fi acele “solutii convenabile” ? Sa intelegem ca uzează de postura de sef al statului ca sa facă presiuni asupra instituțiilor pentru a scăpa Antena 3 de evacuare? Teribil!
Mare dezamagire, Iohannis! 2016-02-23
Traian Basescu are dreptate, citez : " Miza declaratiilor lui Iohannis in legatura cu trustul Intact a fost "sa nu fie tocat" de Antene" __ Asa si e! Sasul de la Cotroceni vrea sa-si mai prelungeasca huzurul garantat de alegerea "unui presedinte ptr. linistea d-voastra" ( a lor). Poate ca ii aminteste cineva ca atitudin ea asta nu e doar contraproductiva ci si tradatoare pentru sperantele celor care l-au ales. Măgădăul de la Cotroceni nu trebuie sa mai uite nici faptul ca e la jumatatea mandatului si ar trebui sa mai si miste ceva pentru tara, nu doar fundul sau si al primei doamne prin varii locatii turistice de lux.
Sean 2016-02-22
In litera si spiritul articolului, ar trebui sa urmeze acum suspendarea si apoi demiterea lui KWI(renuntarea la datoria constitutionala de a apara statul; punerea in serviciul unui grup infractional organizat; subminarea fara motiv a unei autoritati a statului; complice la nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ramase definitive).
P.S. Ne jucam cu lucruri serioase domnilor! Apropo, domnule Cornea, cum suna Hotararea Judecatoreasca la care s-a pus de-a curmezisul si KWI? Se zicea acolo ca trebuie sa paraseasca A3 cladirea?
Vicentio B. 2016-02-24
@sean (22.02.2016) . Cu siguranta am defecte, dar NU sunt LAS ! V-am trimis raspunsul meu , absolut corecta, la precedenta replica a Dvs. , dar constat ca mesajul meu amplu, strict loial adevarului si limbajului decent NU a foat publicat de Andrei Cornea ! Daca NU o va face, reprezinta penrtru mine o GRAVA INGRIJORARE, motiv pentru care, din motive strict morale, am inregistrat prezentul mesaj, inainte de a fi transmis, in eventualitatea ca trebuie sa-mi dovedesc afirmatiile. Cu aceiasi simpatie. ( 22.07 Geremania, 23:07 Bucuresti / Romania)
Liviu Drula 2016-02-23
Iohannis nu avea dreptul constitutional de a intervenii in hotararile justitieri si a apara cel mai malefic post de Tv, care prin minciuni, jigniri si total neprofesionalism a intoxicat ani de-a randul populatia Romaniei.devenin o hazna a massmedia. Pt. binele Romaniei Antenele trebuie sa dispara
Sean 2016-02-22
In litera si spiritul articolului, ar trebui sa urmeze acum suspendarea si apoi demiterea lui KWI(renuntarea la datoria constitutionala de a apara statul; punerea in serviciul unui grup infractional organizat; subminarea fara motiv a unei autoritati a statului; complice la nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ramase definitive).
P.S. Ne jucam cu lucruri serioase domnilor! Apropo, domnule Cornea, cum suna Hotararea Judecatoreasca la care s-a pus de-a curmezisul si KWI? Se zicea acolo ca trebuie sa paraseasca A3 cladirea?
Sean 2016-02-22
In litera si spiritul articolului, ar trebui sa urmeze acum suspendarea si apoi demiterea lui KWI(renuntarea la datoria constitutionala de a apara statul; punerea in serviciul unui grup infractional organizat; subminarea fara motiv a unei autoritati a statului; complice la nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ramase definitive).
P.S. Ne jucam cu lucruri serioase domnilor! Apropo, domnule Cornea, cum suna Hotararea Judecatoreasca la care s-a pus de-a curmezisul si KWI? Se zicea acolo ca trebuie sa paraseasca A3 cladirea?
Sean 2016-02-22
Domnule Vicentio B. , es freut mich sehr, dass Sie fur mich Sympathie haben. Indemnul Dvs. ca eu sa studiez Constitutia mi-aduce aminte de un bun banc de pe vremea cealalta. De aceea n-am sa-i dau curs. Suntem in tara dublei masuri, in care abuzul in serviciu si conflictul de interese sunt prezente la tot pasul, respectiv in tara al carei presedinte spune ca primul-ministru este "un om profund corupt" si niciunul nu pateste nimic. In ceea ce ma priveste, trageam si eu o concluzie logica si, pe de alta parte, eram curios daca disputa este la obiect(continutul hotararii judecatoresti) sau se vorbeste dupa ureche. Deocamdata totul, inclusiv pozitia Dvs., pare sa sugereza ca suntem in ultima situatie. Exact la asa ceva n-am niciun chef sa particip.
Vicentio B. 2016-02-22
@ Sean. Cu reala simpatie va recomand ca cititi Constitutia Romaniei, pentru a constata singur-singurel, CUM si DIN ce motive se paote face demiterea. In acelasi tip va sigerez sa analizati OBIECTIV, cine din Parlament, ar initia / dori o astfel de demitere, mai ales ca aceiasi "alesi" au tacut CHITIC la solicitarea neconstitutionala a lui Tariceanu ca Premierul Ciolos sa vina in Parlament pentru a "da socoteala " de actiunile ANAF ! Procedura este ALTA , ea EXISTA, da va las sa o descoperiti singur. Daca NU reusiti, cu aceiasi reala simpatie, anuntati-va aici, deoarece va raspund ! Va explic si de ce. Imi doresc sa constat DACA in Romania - in afara de Andrei Aornea, Andreea Pora - mai sunt OAMENI , care in mod real NU suporta LASITATEA !
Vicentio B. 2016-02-22
măriuța, mulgătoare de vaci 2016-02-22. Sunteti intr-un total TRAVESTI ! . Explicatie:
1. Va prezentati ca o "biata (...) femeiie" , DUPA care va etalati ca BARBAT, ceea ce de fapt si sunteti ! 2. Eu personal de expresia "ma duc sa mulg vaca/vacile" am am auzit, dar de "mulgatoare DE vaci " - NU ! 3. Dupa ce transmiteti "jeturi " juridice in "toate punctele cardinale ", sa priceapa "toti intelectuali", ca si cum notiunile, Legile (articole, aliniate), Jurisprudenta, Constitutia va sunt la "degetul mic" faceti PASUL INAPOI cu motivatia ca "de unde o consecventa in opinii juridice ? " . 4. Prin insasi formularile Dvs. dovediti ca sunteti SCOLARIZATA in manipulare / diversiune mediatica, dar NU suficient ! Acoperirea Dvs. este insuficienta. Ca atare, din respect fata de ADEVAR va sugerez sa va extindeti practica de MULGATOARE si la alte animale in forma : "mulgapoare DE capre ", "mulgatoare de bivolite", " mulgatoare de informatii", "mulgatoare de situatii de conflict social", "mulgatoare de prostie omeneasac" etc., etc. de acest gen ! P.S. Va sugerez sa NU va "incurcati" in coada unui animal, desi sunteti mulgatoare DE ... ! . De "procentul in grasime" al "laptelui muls" NU va intreb, si nici cati primiti (in Euro) pe "litrul muls" ! Mergeti la reciclare, daca eventual mai sunt locuri !
Vicentio B. 2016-02-22
@MIHAI 2. Rog sa incercati, daca reusiti, a va CORECTA "stilul" de interpretare, vadit extrem de tendentios. Adica, va "construiti" singur premize DENATURATE / FALSE pentru a ajunge la "CONCLUZIILE Dvs" - aberante dorite. Asa procedeaza si Gadea & Co. ( A3) , prin care s-a reusit recenta AGLOMERATIE din Piata Constitutiei ! Acesta este "stacheta" de logica, in sensul stiintific al notiunii, adica acea a Strutului, pasare la care OCHII (din dotarea genetica) sunt mai MARI decat a cerebelul din aceiasi dotare. NICI de data aceasta NU regretati DESCHIS asocierea facuta de Dvs. "DNA = Mic GESTAPO" , ceea ce, in opinia mea, va descalifica din toate punctele de vedere. O astfel de asociere facuta - vizibil tendentios - de Dvs., NU are nici o legatura de substanta morala din formularea Dvs. "fineturile limbii romane" (expresia Dvs. critica la adresa mea). Astfel, formularea Dvs (va citez) : " Spre deosebire de Dvs care vad ca indosariati postarile altora eu nu obisnuiesc asa ceva , intrucat practica imi aduce aminte nu numai de Gestapo ci si de STASI si de SECURITATE.", ma obliga - strict moral - sa va raspund. 1. Este "rabufnirea " Dvs. ridicola/stupida. M-am bazat pe memorie; mai ales ca, asocierea facuta de Dvs. la care m-am referit - "DNA = Mic GESTAPO"- are o semnificatie atat de mizerabila / descalificanta, incat NU SE POATE UITA. ! 2. Va sugerez sa dati atentie citatului : " Man kann einen Mensch nichts lehren, mann kann ihm nur helfen es sich selbst zu zu entdecken" ( Galileo Galilei) pentru a retine ESENTIALUL MORAL ! P.S. In privinta "fineturile limbii romane" este SUFICIENT sa auzi interpelarile asa zisilor "alesi" din Parlement, pentru a realiza aceasta "finete". Asa se explica, printre altele, ca in limba romana se spune - de regula - din partea clientilor in farmacii: "dati-mi ceva PENTRU dureri de cap, PENTRU dureri de dinti etc., etc. Mi-ati oferit motive temeinice sa cred ca Dvs. va exprimati similar ! Asta NU inseamna ca va doresc sa aveti dureri ! Sper (sunt incurabil) ca va este CLAR !
MIHAI 2 2016-02-24
Am rectificat insistent ca nu e vorba de unul MIC ci de unul MARE, chiar GRANDIOS. Sa stiti ca si inainte postatorii de la 22 ma simpatizau mai mult decat pe Dvs , chiar daca avm orientari politice divergente , dar acum dupa ce l-ati pus pe Galileo Galilei sa vorbeasca o germana pe care vad ca o stapaniti tot atat de limitat ca si romana nimic nu a mai ppoate salva de tzunamiul ridicolului. Desteapta-te, romane !
Vicentio B. 2016-02-21
@ MIHAI 2. Retin ca, in trecut, dupa anumite concrete imprejurari, tratate de mine in felul constant / spontan de a NU UITA nici o clipa reperele Constitutia din Romania, ati intervenit Dvs. dupa "criteriile" de care dispuneti. In acest context, imi aminesc faptul ca Dvs. - intr-un mod NEPERMIS de prevederile constitutionale cu referire la dreptul de exprimare, ati atacat DNA asociid Institutia cu notiunea "un mic GESTAPO !". Desi v-am atras atentia ca va gasiti intr-o GRASA - INADMISIBILA pozitie, si desi v-am explicat ce inseamna GESTAPO, ce a facut, si sub comanda cui, Dvs. pana in prezent NU ati reusit "sa va uitati personal in oglinda", dupa care sa va hotarati RAPID in a va CERE SCUZE ! NU fata de mine, ci fata de cei care v-au permis accesul spre formulari, care realmente DEPASESC cu REA - CREDINTA conturul permis de Constitutia Romaniei. In acest context va transmit:

1.
CU REGULARIATE la teme extrem, extrem de interesante, morale / utile, chiar deosebit grave, precum este tema - de exceptie - de fata , care impune respectul necesar fata de Andrei Cornea, intervenitti Dvs. prin comentarii din care se constata, afectiunea "bine batatorita " a Dvs. fata de "stilul" Ponta.. Este realmente dreptul Dvs. de a avea afectiuni - aflate in deriva fata de normele morale - dar NU sunteti DELOC indreptatit, sa RE- INCALCATI cu INTENTIE, drepturile Dvs. Constitutionale ! AMENINTARILE Dvs., ca ma veti injura in viitor, sunt DESCALIFICANTE pentru Dvs. si NU pentru mine ! Apelati la A 3, poate, ajungeti chiar in Parlament !

2.
V-ati etalat ca un sustinator PSD, ceea ce este efectiv dreptul Dvs. de optiune, spre deoasebire de mine, care im mod precis, m-am declarat, conform loialitati fata de adevar, ca NU am inclinatii politice, dar / insa am clare afinitati bazate EXCLUSIV pe Ordinea Constitutionala, sens in care eu v-am si explicat ce inseamna asa numitele "exceptii de necostitutionalitate" ! Spre marele meu regret, am intels, ca Dvs. ... NU ATI INTELESC NIMIC !

3.
Realitatea INCONTESTABUILA ca Dvs. - cu regularitate - faceti "incursiuni" in diferite "puncte cardinale ", care NU a legatura cu tema pusa in discutie de catre Redactorii consacrati ai Rev. 22, denota /certifica faptul ca Dvs. sunteti unul dintre cei care au ochii "pironiti " pe emisiunile A3, ceea ce este dreptul Dvs., dar NU este obiceiul meu.

4.
Faptul ca si persoanei Dvs. Monica Macovei "va sta in gat", NU ma mira, NU ma surprinde, NU ma intriga, din simplul motiv, ca M.M. este UNANIM recunoscuta la UE, pe cand in Romania, este ATACATA in stilul practicat si de Dvs., ceea ce denota realitatea incontestabila ca experienta juridica, pozitia domniei sale ca Europarlamentara, si reala INDEPENDENTA politica, induce o similara "teama de moarte" tutoror celor care prefera "cu toti centrii nervosi " coruptia institutionalizata si practica din sistemul numit de mine "CLANUL MML" , adica a celor care practica "Manus Manum Lavat" , asa cum s-a vazut recent in Parlament + pozitionarea DELICTUALA anti - Constitutie a lui Iohannis. Mie ca GERMAN imi este RISINE de "performantele " lui Iohannis !

5.
Faptul ca eu scriu in limba germana, iar aci sunt exceptii pentru mine, va sugerez sa va concentrati STRICT MORAL pe SUBSTANTA temei, si NU prin INTERPRETARI (Auslegungen - in germana) si CORECTURI, de cuvinte, punct, virgula, s.a.m.d. , mai ales ca, asa cum am mentionat mai sus, faptul ca ati asociat DNA cu "un mic GESTAPO" va descalifica TOTAL ! Asa ca NU ma mira sa doriti si in viitor a ma injura, deoarece sunteti cel din CARTEA VIZITA Mihai 2 !
Constantin Pavelescu (Moshu) 2016-02-22
@Mihai 2.
„Eu am scris ca un sustinator al Dvs si al Monicai Macovei incercand sa identific obstacolele care inca opresc accederea dansei la presedintie”.

Citesc și mă crucesc: Sînteți cu-adevărat același Mihai 2 cu ăla pe care-l știu eu?
Dacă da, pot să înțeleg că „duelurile” noastre din urmă cu ani la RL n-au rămas fără rezultat? Adică să fi avut și ele mica lor parte de contribuție la „rebrenduirea” dv?...
Dacă da, atunci singura concluzie la care se poate ajunge, este aceea că nimeni nu poate niciodată să fie pregătit pentru toate surprizele pe care i le poate oferi natura umană...

MIHAI 2 2016-02-21
Replica Dvs m-a intristat atat de tare incat nu mai simt nici un impuls in A VA INJURA, cum frumos scrieti in stilul Scolii Ardelene.
Spre deosebire de Dvs care vad ca indosariati postarile altora eu nu obisnuiesc asa ceva , intrucat practica imi aduce aminte nu numai de Gestapo ci si de STASI si de SECURITATE.
Ma vad totusi nevoit sa tezaurizez marturisirea Dvs de azi prin care recunoasteti ca nu stapaniti fineturile limbii romane. O sa va reamintesc asta ori de cate ori va veti mai aventura sa analizati texte legale sau constitutionale scrise in limba romana deoarece analizele Dvs vor fi in veci supecte ca se bazeaza pe erori majore in silabisirea lor.
Cine nu poate citi titlul Imnului Romaniei ese foarte probabil in imposibilitate de a citi Constitutia Romaniei.
*
De altfel aceeasi stangacie in descifrarea limbii romane v-a impiedicat sa observati ca nimic din postarile mele de ieri nu va dadea dreptul sa ma calificati ca sustinator al lui Ponta sau al PSD ului.
Eu am scris ca un sustinator al Dvs si al Monicai Macovei incercand sa identific obstacolele care inca opresc accederea dansei la presedintie. Suntem deci pe aceeasi pozitie , doar ca eu lucrez mai americaneste - ca sa zic asa la figurat , desi e si la propriu - ocupandu-ma de latura pragmatica a promovarii dansei de pe locul 5 pana in sufletul unei majoritati romanesti care inca asteapta sa fie coagulata prin mijloace specifice.
In apararea mea invoc si imprejurarea ca oamenii , in special cititorii, dar si redactorii Revistei 22 mai si evolueaza, isi mai schimba opiniile - cel mai recent exemplu fiind chiar articolul acesta prin care un fost antrenor nejucator al lui Klaus Johannis se dezice acum de el. Nici eu nu as mai putea sustine astazi vechea formulare - un mic GESTAPO - utilizata odinioara. Cum adica mic ? Ar insemna sa neg maretia operei de asanare juridico morala intreprinsa tot mai insistent de DNA.
Mic ? In nici un caz !

romanul 2016-02-20
Vai de capul satului cu,caciula sasului,
n.dumitriu 2016-02-20
(as vrea sa las un mesaj, pe care dl. Cornea, pe care il citesc intotdeauna cu mare placere, sa-l vada; am incercat si pe contributors.ro, dar nu a a fost afisat, asa ca daca apare si acolo, cer scuze pt.repetitie)

"Urmatorul presedinte va fi un om slab". Aproximativ asa a anuntat, cu repetitie, Ponta in primul dialog telefonic cu Antonescu la vreo 6 luni dupa ce rupsesera alianta. Am fost curios ce si-au spus cei doi si am urmarit atunci inregistrarea emisiunii cu convorbirea celor doi, pentru ca ma interesa in primul rind daca reporterul intreaba iar ei raspund de ce au rupt o alianta pe care o anuntasera inexpunabila. Cronicarii istoriei au lasat cu rusine pagina alba, pentru ca nu pot consemna raspunsurile celor doi cum ca alianta s-a rupt pt.ca Basescu a profitat si a semanat samintele neincrederii si discordiei intre cei doi aliati. Rusinea cronicarilor este justificata: nu pot transmite urmasilor ca prezentul si viitorul natiei au fost decise de lideri a caror indecenta fata de judecata a mers pina la a spune ca increderea intre ei a fost subminata de un tert pe care il dispretuiau. In cronicile istoriei, asemenea pagini de lasitate si indecenta sint lasate albe. E mai bine pentru toti.

Oricum, Ponta a tinut sa sublinieze ca a intervenit explicit pt. a asigura ca urmatorul presedinte va fi un om slab. Ca nu va umple spatiul functiei, ca va fi un ocupant oarecare. Si in mod cert nu se referea la sine, deja stabilit de la partid ca va trebui sa intre in cursa, desi lui nu-i convenea deloc. De cealalta parte, se stia deja de mai multe luni ca va candida Iohannis. M-a surprins atunci afirmarea categorica a unei stari de lucruri care tine de viitor, care nu poate fi anticipata cu certitudine, si fata de care poti exprima speranta, incredere, asteptare. Putea fi vorba de una din multele bravuri si fanfaronade ale lui Ponta, dar nu, era un mesaj clar, categoric, repetat, intre doi lideri politici majori, care isi comunicau dupa o jumatate de an, unul in cea mai inalta pozitie de putere in stat, celalalt mihnit invitat la o tacla unde exprima ingrijorarea ca urmatorul ocupant al Cotroceniului va fi tot o personalitate voluntara, puternica, conflictuala (conf. Antonescu) ca Traian Basescu.
n.dumitriu 2016-02-21
MIHAI 2, as mai vrea sa raspund si la intrebarile care mi-ar zgiltii "teoria".
a. "Ponta autorul sau complicele propriului esec la prezidentiale?" De unde esec? PSD a ramas la guvernare si spera ca acolo sa revina caci acolo sint fructele cele mai dulci. Intrarea in cursa a PSD trebuia sa-i aduca PSD-ului un capital de incredere si sa limiteze spatiul de manevra a caposilor incomozi gen Macovei. Eu suspectez ca au fost toti (inclusiv AEP, care nu e chiar independenta) complici la marginalizarea lui Macovei pt. a o face sa renunte si sa se resemneze. Cei de la partide stiu cam ce se face in sectiile de votare.
b. "Ponta si Johannis asociati?" Nope. Johannis doar trebuia spuna in cercurile sale ca detesta ca presedintele se implica in ceea ce tine de parlament si guvernare. Doar asta a fost suficient ca sa-l recomande ca un candidat ideal pt. o pozitie unde nu trebuia sa ajunga un incomod cu idei.
c. "..ei se intalneau si radeau de noi?" Nope. Johannis e realmente civilizat. Sta cuminte in banca. Mai da si el o replica cind chiar e luat peste picior.
d. "logodna dintre PNL si PDL". PDL cu Blaga la timona a decis sa se reinventeze. A tras barca linga pluta sparta a PNL-ului, a desfacut scindurile si a umplut sparturile din pluta. "Strategii" de avarie. Cirpaci si unii si altii, nicidecum strategi. Nu de instructiuni in vreo limba aveau ei nevoie, ci de cilti si smoala ca sa nu intre de tot la apa.
Cu aceeasi simpatie.
n.dumitriu 2016-02-21
MIHAI 2, mersi pt. intrarea in dialog (daca mi se permite, on s'en fiche de la formalite). Hai sa ne apropiem de lucruri mai concrete. In politica se discuta de obiective si metode. Zgomotul tine de metoda si capteaza cu usurinta toata atentia spectatorului. Mai nou, politicul nici nu se mai socoteste dator sa precizeze limpede obiectivele, iar asta ii scuteste de neplacerile de a raporta stadiile de indeplinire a lor. De aici si accentul pus tot mai mult pe carisme, infatisare, abilitatea de capta simpatie, de aici si toata montarea spectaculara cu armate de consilieri de imagine, consilieri de marketing politic, tot felul de sociologi si esteti care diseaca savant replicile ultimei "infruntari" televizate. Spectatorii nostri vor sa vada "caft", de ce sa-i dezamagim? Hai sa indeplinim macar acest rol al jocului. Acelasi joc in care aproape nimeni nu mai e atent la obiective. Care tin de esenta jocului, de fapt. Dar participantii la joc au realizat ca este spre paguba lor sa atinga acea zona a obiectivelor, asa ca de comun acord realizeaza (simuleaza) un foarte realistic "caft" pentru a mentine iluzia ca jocul este in continuare valid, cu participanti (actori si spectatori) responsabili si seriosi.
Am mentionat cuvintul "obiectiv" si ma vei ierta daca, nitel pedant, ii voi dezvalui fata hida: pe scurt e vorba de mentinerea, cu daune cit mici de parcurs, a unui mod de administrare in care politicul infiltreaza administratia de sus pina jos cu scopul de a extrage rente si de a devaliza bugetele. Dorinta care ii uneste si in care nu trebuie sa se infiltreze dezacorduri: prefirarea banilor trebuie sa se faca in continuare prin miinile lor, iar pentru corvoada asta, fiecare, dupa talent, pricepere si noroc, are voie sa-si traga o recompensa. In jocul asta nu au ce cauta amatorii, aventurierii, civicii cu inima larga si alte fapturi naive si capoase si care nu inteleg necesitatile vietii de partid. Scuze, am zis "scurt", dar mi-a iesit mai lung. Regula ca trebuie sa nu plictisesti un contraopinent ma obliga sa inchei aici. Cu simpatie de "spectator".
MIHAI 2 2016-02-21
Eu cred ca Ponta se referea la readucerea Parlamentului in prim planul deciziei politice. Presedinte slab putea insemna Parlament puternic , adica invers decat in deceniul anterior.
Este doar o parere personala - varianta Dvs gen teoria conspiraatiei fiind oricum mai seducatoare , mai ales datorita inteligentei prezentari pe care o faceti.
Sunt totusi greu de digerat consecintele logice. Adica a fost Ponta autorul sau complicele propriului esec la prezidentiale ? Au fost Ponta si Johannis asociati in montarea unei grandioase mistificari ? Cozile la ambasade erau elemente de decor ? Balbaielile lui Ponta de DUPA , refugierea in Emirate, si tot anul ulterior de sacaieli reciproce dintre Ponta si Johannis au fost un simulacru . In realitate ei se intalneau si radeau de noi , votantii lor ? Repet - greu de crezut !
Dar nu imposibil . In fond si logodna dintre PNL si PDL a parut la fel de suprarealista in primul moment si s-a dovedit ulterior ca fusese indelung uneltita in timp ce liderii celor doua partide isi declarau ura de moarte. Cred ca exact acele tratative PDL / PNL se afla pe paginile de istorie pe care Dvs le considerati albe. S-ar putea insa ca transcrierea sa fie in engleza si germana. Asta da.
FLORIAN d. MIREA 2016-02-20
KWI a fost votat in 2014 pentru ca parea o alternativa acceptabila in comparatie cu alternativa Ponta, dar toti stiam bine de relatia sa cu USL-ul si complicitatea cu cei care in 2012 au dorit sa puna capat independentei Justitiei. Pentru a conduce tara el nu mmai are nevoie sa poarte masca cu care s-a prezentat in fata tarii, pentru a ajunge la Cotroceni. Istoria cu E. Constantinescu pare a se repeta.
măriuța, mulgătoare de vaci 2016-02-20
eu astept de la un intelectual sa plece, atunci cand analizeaza un caz de la principii si nu de la constiinta, pentru ca la intelectualul roman, constiinta cand urca, cand coboara!

avem deci o sentinta impotriva lui Dan Voiculescu, speta este foarte interesanta, ar merita de discutat, dar nu cu propagandisti! s-a dat deci sentinta si trebuie recuperati banii si se merge la Antene!

Antenele au contract de inchiriere si si-au platit chiria catre proprietarul care este executat silit!

Avem acum in discutia relatia dintre Stat, ca nou proprietar si chirias! numai ca statul care se plange ca nu are bani, nu-i spune chiriasului, uite mai ai de stat aici o luna, 3 luni, 6 luni iar banii care-i dadeai fostului mi-i dai mie! De ce nu o face? pentru ca este stat, adica ca *d-aia e stat*, vorba conului Leonida!

iar chiriasul intreaba si Statul, potrivit legilor sale, nu-i raspunde nici in 30 de zile, nici in 60 de zile si in nici o zi!

si brusc vine si ii spune chiriasului trebuie sa pleci in 5 zile!

domnul Cornea nu se intreaba, cum o face un comentator de sport precum Calin Tolontan, care nu e filosof, cum e posibil ca o judecatoare platita de un actor intr-u proiect sa judece o cauza in care actorul este parte!

domnul Cornea nu se intreaba cum e posibil ca 500 de zile sa nu i se ia banii chiriasului ( iar daca se intreba ar fi inteles mai multe!),

nu se intreaba ba, de ce nu i s-a raspuns chiriasului, caci daca ar fi s-ar fi intrebat ar fi inteles restul!

domnul Cornea, care nu se intreaba la nici una din variabilele problemei, dar ajunge sa se intrebe in final, dupa ce le sare pe alealalte intrebari: o fi vorba de frica, prostie sau pact?

constiinta asta este ca tensiunea, cand urca, cand coboara! La intelectualul roman ea nu este stabilizata!
Vicentio B. 2016-02-22
măriuța, mulgătoare de vaci 2016-02-22. Sunteti intr-un total TRAVESTI ! . Explicatie:
1. Va prezentati ca o "biata (...) femeiie" , DUPA care va etalati ca BARBAT, ceea ce de fapt si sunteti ! 2. Eu personal de expresia "ma duc sa mulg vaca/vacile" (indiferent de sexul celui care foloseste formularea) am auzit, dar de "mulgatoare DE vaci " - NU ! 3. Dupa ce transmiteti "jeturi " juridice in "toate punctele cardinale ", sa priceapa "toti intelectuali", ca si cum notiunile, Legile (articole, aliniate), Jurisprudenta, Constitutia va sunt la "degetul mic" faceti PASUL INAPOI cu motivatia ca "de unde o consecventa in opinii juridice ? " . 4. Prin insasi formularile Dvs. dovediti ca sunteti SCOLARIZATA in manipulare / diversiune mediatica, dar NU suficient ! Acoperirea Dvs., probabil din cauza grabei si /sau relative lipsa de fonduri/ economii, este INSUFICIENTA ! Ca atare, din respect fata de ADEVAR /MORALA, va sugerez sa va extindeti practica de MULGATOARE si la alte animale in forma : "mulgapoare DE capre ", "mulgatoare DE bivolite", " mulgatoare de informatii", "mulgatoare de situatii de conflict social", "mulgatoare de prostie omeneasac" etc., etc. de acest gen ! P.S. Va sugerez sa NU va "incurcati" in coada unui animal, desi sunteti mulgatoare DE ... ! . DE "procentul in grasime" al "laptelui muls" NU va intreb, si nici cati primiti (in Euro) pe "litrul muls" ! Mergeti la reciclare, daca eventual mai sunt locuri, dupa care reveniti cu o alta profesie spre exemplu "masoare" sau "spalatoreasa" , "ingrijitoare ", "menajera", "asistenta medicala " , etc., etc. adica NU va si schimbati SEXUL !
Cititor 2016-02-20
Kwi nu e altceva decât un funcționar infatuat căruia oameni necinstiți i-au oferit o șansă sa sa catare sus, mai sus si mai sus de unde probabil va cădea la un moment dat cu zgomot. O merita daca ar fi si numai pentru dezinteresul total pe care l-a manifestat fata de oamenii din tara pe care a ajuns printr-un nefast concurs de împrejurări sa o conducă. Primul act semnat ca pres a fost legea care-i marea propriul salariu. E o persoana atât de terna si lipsita de orice calități de leader încât nici nu mai merita vreo atenție. De multe ori mi-a venit in minte vazandu-l formula" nesimțire institutionala". Sa nu se înțeleagă ca l-aș prefera pe Ponta- nesimțire pur si simplu. Am preferat-o si as prefera-o oricând pe Monica Macovei. Daca vrem cu adevărat un președinte adversar al hoților si prieten al statului de drept, n-am înțeles de ce electoratul anti Ponta nu a votat Macovei in primul tur. Daca ea si nu Kwi ar fi ajuns in turul doi, mai aveam o șansă. Sistemul care vrea sa se mențină la putere prin orice nulitate avida de putere si bani l-a împins in fata pe Kwi si a diabolizat-o pe Macovei intr-atât încât oameni de buna credință (care chiar ii apreciază munca si poziția) nu au votat-o. Au preferat varianta mai păguboasa desi omul nu se recomanda prin nimic demn de respect care sa aibă legătură cu politica mare sau cu problema societății noastre- hoția. Au fost păcăliți. Si nu prima oara. La fel s-a întâmplat cu Rațiu la primele alegeri si la fel , mai recent, cu Nicușor Dan. Mereu facem calcule electorale. Nu avem curajul să-i dam o șansă celui in care credem pt ca, zicem "înțelept" ca ne-am irosi votul. Nu, nu e un vot irosit sa spui răspicat si de la început cine-ti place. Nu e un vot irosit sa transmiți prin votul tau ce calități apreciezi si consideri potrivite pt demnitatea respectiva. Îți asumi riscul sa fii in minoritate dar îți oferi si șansa de a-l împinge înainte pe cel in care crezi cu adevărat. Daca nu riști nu câștigi. Se aplica si la alegeri. Deci, banalii ghinioniști care au mers pe mana lui Kwi-usl-grivco-fost lemnos inspector scolar din primul tur au greșit. Vor mai greși si in viitor făcând tot felul de calcule si scoțând din cursa pe cei cu a doua, a treia șansă? Vom vedea. Sincer sper sa existe o suspendare in vederea demiterii. Cine s-o inițieze? Dumnezeu e mare. Poate viitorul ne va oferi o surpriza.
Vasile Popa 2016-02-20
Este bine ca va indignati de afirmatiile KWI. Dar va inselati Dl. Cornea. Neexecutarea hotararilor definitive nu tine de KWI. Este o traditie bine infipta in justitia romaneasca. S-a uitat cineva cate hotarari definitive, in special de retrocedare a proprietatilor furate de comunisti sunt ingorate in justitia romaneasca in ultimii 25 de ani? Nu, pentru ca aceasta traditie a convenit multora. De ce tocmai acum va scandalizati?

Cat despre afirmatiile Doamnei Kovesi in legatura cu indoiala asupra impartialitatii justitiei romanesti, ar trebui mai intai sa faca curatenie in randul judecatorilor corupti, nesimtiti si incompetenti si dupa aceea sa se asigure ca hotaririle acestora sunt respectate.
Felix @profesoru 2016-02-19
Ai avit dreptate cand ne-am ciondanit pe votul in turul I la prezidentiale, am gresit atunci pledand pentru ficus. Ai dreptate si acum, e vorba de spulberarea iluziilor. Are dreptate si Mihai2, singurul impediment al unei suspendari e ca l-ar pune pe Tariceanu interimar
Vicentio B. 2016-02-19
Prefer sa fiu injurat, in "silul " romanesc, decat sa "inghit" minciuna / manipularea / ipocrizia/ zeflemismul / furtul / mitocania /actiunile delictuale anti- constitutionale, gen Calin Popescu Tariceanu, Dragnea, Ponta etc., etc. Sper cu credinta de CRESTIN, ca cel putin Rev. 22, sa NU INCETEZE, SA NU ACCEPTE sloganul stupid ca "la Romani minunea dureaza trei zile !". Ca atare ma explic:

1.
Aici NU este vorba ca anterior Andrei Cornea l-a sprijint pe KWI in detrimentul doamnei Monica Macovei, ci este vorba de faptul ca fiecare dintre noi , chiar daca suntem de buna - credinta, precum il percep eu pe Andrei Cornea, Andrei Plesu, Andreeia Pora, Laura Stefan, Gabriel Liiceanu, etc. etc. de acest gen, putem gresi, in aprecierea unor alte persoane. Personal cand realizez ca am gresit, in special fata de persoane cu autentic caracter, neaparat IMI CER SCUZE !

2.
Evenimentele recente, NU sunt SURPRIZA, ci confirmarea faptului ca Presedintele KWI, este cu mult sub nivelul (moral, profesional, experienta, independenta, deschidere) Doamnei Monica Macovei, pe care eu in mod deschis si argumentat am perceputo ca fiind SINGURA din Romania, care ar fi trebuit sa devina Presedinta Romaniei. M-am ales cu injuratori, care insa NU m-au "dislocat" din pozitia mea de buna- credinta. Acum se dovedeste ca am avut dreptate si numai eu, ci toti cei care CRED in Monica Macovei, in forta ratiunii a Orinii constitutionale !

3.
NU am inclinatii politice, NU reprezint pe NIMENI, dar am afinitati fata de Ordinea Constitutionala, NU dupa "criteriile A3", ci exclusiv celor din textele din Constitutia Romaniei , batjocorite repetitiv DELICTUAL incepand cu Nr. 1 si Nr. 2 in Stat!

4.
SINGURA persoana care poate, in realitatea necesara strict juridica, sa-si indeplineasca obligatiile constitutionale in MOD INDEPENDENT si PROFESIONAL, este Jurista, Europarlamentara MONICA MACOVEI.. Cu cat vocile contrare sunt mai accide, cu atat se dovedeste mai mult ca acestia au TEAMA DE MOARTE , fata de o justitie autentica, fata de un real / autentic Stat de Drept !

5.
Ca atare, daca Imnul "desteaptate Romane" are valoarea morala, pretinsa de Dragnea, Firea & Co., declaratiile NECONSTITUTIONALE ale lui KWI si actiunea DELICTUALA anti - Constitutie, INTENTIONAT organizata de Calin Popescu Tariceanu & Co. in Parlamentul Romaniei, sub "orhestra A 3", trebuiesc sanctionate NEAPARAT in Justitie, ca fiind acte de TRADARE NATIONALA realizata prin Grup Organizat Infractional, care evident, adica strict Constitutional, NU are acoperire in Imunitatea Parlamentara. Pentru cine NU a inteles INCA acest adevar juridic, sa se anunte aici, pentru a le explica PRECIS ! NU solicit decat DECENTA, limbaj civilizat !

MIHAI 2 2016-02-20
La punctul 3 cuvantul PERCEPUTO este scris fara cratima. Trebuia sa scrieti P-ERCEPUTO.
La puncul 5 titlul Imnului national nu este scris cu majuscula, din nou omiteti o cratima scriind desteaptate in loc de Des-teaptate si nu nu puneti virgula , desi romanul saracul este si aici , ca intodeauna in istoria sa in care toti s-au rastit la el , la cazul vocativ. .
In rest aveti dreptate. Klaus care se clasase pe locul 2 in prima runda trebuia sa se retraga si s-o lase pe Macovei sa concureze cu Ponta. Mai trebuia sa se retraga cel de pe locul 3 Tariceanu si cea de pe locul 4 Udrea . Pentru orice eventualitate trebuia sa se retraga si cel de pe locul 6 - ca fomistii de romani ar fi votat mai degraba cu William Branza de pe locul 6 decat cu MM de pe locul 5 .
MIHAI 2 2016-02-20
Postarea Dvs este una de REFERINTA:
1.
Pentru ca va manifestati preferinta pentru a fi injurat in stilul romanesc. Am notat si voi incerca in viitoate postari sa va dau satisfactie.
2.
Pentru ca va debarasati barbateste de asa numita MODESTIE punandu-va singur in capul listei celor de buna credinta , enumerati astfel: Andrei Cornea, Andrei Plesu, Andreeia Pora, Laura Stefan, Gabriel Liiceanu, etc. etc. Unora acest tip de autopromovare le-ar putea aduce aminte de bancul cu soricelul care, travesand impreuna cu elefantul , isi umfla pieptul si zice Doamne, ce se zgaltaie podul când trecem NOI. Eu insa sunt primul care confirm ca intradevar sunteti impreuna si la fel. Ma doare totusi ca l-ati omis pe dl Tismaneanu.
3.
Pentru ca sunteti probabil primul care, acum dupa prabusirea castelului iluziilor, re-lanseaza numele doamnei Monica Macovei ca posibila, ba chiar singura optiune la presedintie. Multi o uitaseram fiind fermecati de performanta miraculoasa din Turul 2 a lui Klaus care a reusit imposibilul in contra lui Ponta. Cum intre timp Klaus a expirat este legitim recursul la memorie pe care ne invitati sa il facem. Sigur omiteti doua detalii marunte. Detaliul Tariceanu - care ar fi intrat el in Turul 2 daca nu era Klaus. Si Detaliul Udrea, care ar fi intrat ea in turul 2, daca nu existau Klaus si Tariceanu. Personal am votat cu Udrea strict din dorinta de a o vedea pe Macovei pe locul 5, ceea ce mi-a reusit. Sa savuram o secunda ipoteza ca ajungea Udrea Presedinta in noiembrie si o arestau in februarie.
4.
Pentru ca dati o interpretare restrictiva sintagmei STAT DE DREPT demonstrând ca The Rule of Law nu include si respectarea normelor gramaticale. Ma refer la AM PERCEPUTO scris fara cratima la punctul 2 al postarii Dvs. Reunirea revolutionara a verbului cu pronumele , iata una din armele cu care sistemul securist antenist ar trebui lovit nemilos.
Sa extindem deci aceasta abordare peste tot unde un verb si un pronume tind sa se cupleze. Sa le scriem fara cratima in legi, in Constiturie, in Imnul natiomal. Dar ce spun eu - in Imnul national chestia este deja implementata. Cel putin in varianta Andrei Muresan - Vicentio B titlul a devenit DESTEAPTATE ROMANE (punctul 5 din postare) !


Felix @profesoru 2016-02-19
Ai avit dreptate cand ne-am ciondanit pe votul in turul I la prezidentiale, am gresit atunci pledand pentru ficus. Ai dreptate si acum, e vorba de spulberarea iluziilor. Are dreptate si Mihai2, singurul impediment al unei suspendari e ca l-ar pune pe Tariceanu interimar
Vicentio B. 2016-02-19
Stimate Domnule Andrei Cornea, titlul ales de Dvs. este, in opinia mea bazata exclusiv pe Constitutia Romaniei - devenita batjocora DELICTUALA in Parlamentul Romaniei - , absolut indreptatit, adica CORECT ! Aceasta este notiunea autentica juridica: TRADARE ! Ca atare NU va inteleg formularea "KWI a năruit un noian de speranțe și a confirmat cele mai negre predicții ale pesimiștilor". Formularea Dvs. trebuie sa fie IMPERATIVA si anume : "KWI trebuie sa raspunda JURIDIC pentru TRADARE, pentru ca aceasta este NU fata de fani sau ne-fani, ci fata de ROMANIA, Constitutia Romaniei ! Cu mana pe aceasta a jurat KWI ! Sunt absolut sigur ca m-ati inteles, si evident NU numai Dvs., context in care ma refer la (citat). " Schicksal ist nie eine Frage der Chance, sondern eine Frage de Wahl" (Isaac Newton), la care adaug "Die stunde ist kostbar. Warte nicht auf eine spätere, gelegenere Zeit" (Katharina von Siena) si "am tipat cat am putut, si cu asta ce-am facut ? " (Nemuritorul - Constantin Tanase)
Gheorghe Popescu 2016-02-19
Formatorii de opinie, care s-au straduit si inca incearca sa ne bage in cap ideea ca romanii nu-s buni de nimic si e nevoie de un neamt sa ne conduca, arunca acum pisica moarta in curtea neamtului. Nu e vina lor ca ne-au pus sa mizam pe o mirtoaga, e vina noastra, ca dam doi bani pe o presa pe care ar trebui sa o folosim asa cum o foloseam pe vremea comunistilor: La impachetat. Nu ca ii iau apararea lui Johannis, ca nu-l vad in stare de mai mult de ceea ce este, un insotitor de nevasta, dar nici presa asta, care incearca sa faca si sa desfaca, nu e cu nimic mai buna decit presedintele pe care l-au slugarnicit pina acum. Data viitoare incercati sa respectati adevarul, nu mai fabulati, ca o faceti in defavoarea natiei careia ii apartineti. Si incetati sa mai formati opinii, ca avem si noi creier. Nu de alta, dar o sa ajungeti la singura menire folositoare: Presa ca pres (De sters pantofii).
Vicentio B. 2016-02-19
@ Gheorghe Popescu. Va erijati in marele "a tot - stiutor", critic, pozitie din care apelati, aproape de regula la FAUXPAS - uri, cu continut arogant, cinic, zeflemist, in toate punctele cardinale, dar EVITATI in mod total neloial fata de caracteristicile unui OM CU CARACTER, sa va explicati PRECIS si anume: in ce situatii folositi notiunea "GERMANI" si in care notiunea "NEMTI" ! Ce aveti de "ascuns" , mai ales ca aici NU este vorba de o intrebare tendentioasa, CI de efectiv de lingvistica, care NU apartine unui "secret de Stat" , si mai ales ca va exprimati imperativ (va citez) : " Si incetati sa mai formati opinii, ca avem si noi creier. Nu de alta, dar o sa ajungeti la singura menire folositoare: Presa ca pres (De sters pantofii)". FIAT LUX !
Mihai 2016-02-19
Domnule Cornea, nu inteleg, ce problema au 'orasele de provincie'? Cand terminam cu utilizarea peiorativa a acestei sintagme? Dam peste cap lucrurile si in privinta asta? Titlurile de glorie sunt acum de ocara? N-o fi fost Sibiu oras de provincie, dar castru de provincie pare-se c-a fost. Pai si atunci nu e ridicol ca cineva nascut intr-un loc unde n-a fost vreodata fir de praf ridicat de un galop de cal roman, dar care loc altfel etaleaza cu mandrie statuia lupoaicei, sa faca referiri depreciative la orasele imperiului? Va rog frumos, cand la dvs. erau cel mult scorburi de veverite in Codrii Vlasiei, in orasele de provincie erau bai publice, amfiteatre, temple.
Moralmente si intelectual e cel putin dubios ca in conditiile in care orice speranta, daca ea exista, de a iesi din imposibilitatea de a explica cum s-a facut de am ajuns sa fiu invatat acasa limba romana, si orice incercare de a putea sustine de ce ma numesc roman si de ce sunt cetatean al unei tari numite Romania, trebuie obligatoriu sa fie legate de acele cateva orase de provincie, eu sa le bagatelizez tocmai pe ele, ele de care ma agat pentru o farama de identitate nationala.
Deci domnule Cornea, data viitoare cand vorbiti despre orasele de provincie, vreau sa aud putina condescendenta. Asa, ca de la un locuitor al fostelor teritorii barbare la un urmas al colonistilor romani dintr-o provincie romana.
Nam 2016-02-19
E tradare pe fata, si nu e singura. Diaspora a mai fost umilita prin inmormantarea dosarelor penale ale celor care impiedicat votul romanilor din diaspora, a celor care l-au facut Presedinte! Acum a ajuns preshul puscariasului securist Felix.
Marius Nicolescu 2016-02-19
Aici nu e loc de rafuieli cu domnul Cornea. Asa o lovitura nu trebuia sa fie data cu atat mai mult cu cat KWJ provine dintre nemtii Romaniei. Vom avea iarasi nevoie de sprijin din partea tarilor civilizate pentru a mentine democratia si asa plapanda de la noi. Pana cand? Suntem rusinea, oaia neagra a Europei. Si cu astfel de politicieni, jurnalisti parati (Antena 3), institutii cu picioare de lut (ANAF) ca sa nu mai vorbim de o justitie partial corecta ce judeca doar politicieni de stanga si prea putin pe cei de dreapta ma tem ca ne vor da drumul din maini oamenii Bruxellului, caci trebuie o data sa picam si noi de sus pentru a ne trezi la o realitate ce altfel ni se pare fiecaruia ca ar fi de partea noastra. Nu putem construi sanatos democratia cu astfel de caricaturi. Ne trebuie mai multa seriozitate in tot ceeace intreprindem si mai trebuie sa inlaturam zeflemeaua balcanica ce ne caracterizeaza. KWJ a gresit enorm. Si va plati scump. Sa-si ia gandul de la al doilea mandat. S-a varsat. Dac-ar putea yankeul sa reuseasca schimbarea acestei clase politice putrede, inconsistente, mincinoase si hoate pana la ceruri am trai un adevarat miracol. Dar, oare, va fi posibil?
Dan Plesoianu 2016-02-19
Pe de alta parte, este de inteles atitudinea d-lui Iohannis asupra justitiei si deciziilor judecatoresti, pentru ca aceeasi combinatie fatala i-a luat si dinsului un imobil, care, evident acum, fusese procurat ilegal, adica, exprimat mai neaos, prin furt. In acest mod, dl. Iohannis devine, prin ironia sortii, coleg de suferinta cu Voiculescu, si cu foarte multi alti asemenea patri(h)oti.
Dan Plesoianu 2016-02-19
Ce ironie ! D-lui Iohannis, obisnuit sa mearga pas cu pas (dar pas de melc) i se pare "heirupism" decizia luata da ANAF, decizie care a durat un an si jumatate !!! Cred ca putem spune astfel, cu adevarata mindrie patriotica, ca dl. Iohannis (iubitor de necuvintatoare) poate fi supranumit, pe buna dreptate, "Melcul de la Cotroceni" !!!
MIHAI 2 2016-02-19
In condiiile in care 2016 este oricum an electoral nu ar fi chiar de respins ideea de a avea anul acesta si alegeri prezidentiale. E clar ca domnul Johannis nu a reusit sa intre nici in Vila lac prezidentiala nici in pantofii prezidentiali. De demisionat nu cred ca omul ar demisiona, pentru ca ar pierde urmatoarele 3 concedii la Maiami, 3 la Neptun si 6 la alegere. O suspendare ar fi insa usor re finalizat deoarece acum ar vota frenetic si basistii si oamenii cu bun simt. Exista un singur impediment - presedinte interimar ar fi Tariceanu.
Dan Plesoianu 2016-02-19
Ce ironie ! D-lui Iohannis, obisnuit sa mearga pas cu pas (dar pas de melc) i se pare "heirupism" decizia luata da ANAF, decizie care a durat un an si jumatate !!! Cred ca putem spune astfel, cu adevarata mindrie patriotica, ca dl. Iohannis (iubitor de necuvintatoare) poate fi supranumit, pe buna dreptate, "Melcul de la Cotroceni" !!!
Dan Plesoianu 2016-02-19
Ce ironie ! D-lui Iohannis, obisnuit sa mearga pas cu pas (dar pas de melc) i se pare "heirupism" decizia luata da ANAF, decizie care a durat un an si jumatate !!! Cred ca putem spune astfel, cu adevarata mindrie patriotica, ca dl. Iohannis (iubitor de necuvintatoare) poate fi supranumit, pe buna dreptate, "Melcul de la Cotroceni" !!!
Mircea Ordean 2016-02-19
„Trădarea lui KWI /

Să ne fie clar: în tot ce s-a întîmplat în ceea ce deja se numește „miercurea neagră” (curînd se pare că toate zilele săptămînii politice se vor înnegri), nu Antenele sunt „în chestie”. Nici soarta imperiului Intact și a proprietarului său, infractorul Voiculescu din închisoare. ”
.

Ajung să mă întreb dacă doar la un 2016 dlui Andrei Cornea îi lipsesc nuanțele.
Mi-e groază să-ncep a-i citi texte mai vechi - mi-aș ataca (parcă) propria tinerețe.
.
În paralel, mi se pare total neonest a-ți porni articolul cu formula:
„Să ne fie clar...”
Iuliu M 2016-02-19
Deci sper ca regimul Udrea-Basescu nu v-a tradat/dezamagit in vreun fel.
Parol!
Vicentio B. 2016-02-19
@ Iuliu M. "Seriozitatea " la Dvs. este o notiune ABSTRACTA. Ca atare va etalati, chiar cu insistenta, DEPLASAT din toate punctele de vedere inclusiv cel MENTAL ! Desi, cu buna-credinta v-am sugerat sa apelati 112, vad ca tergiversati ! Duceti-va la poarta Vila Lac 3 si poate, poate, ceva, ceva, va .. REVENITI fara sa mai solicitati alte Institutii ! Daca acolo (Vila Lac 3) sunteti tratat "in mod degradant" sunati la A 3 ! In acest fel ati avea sansa sa calcati pe urmelele devenitei senatoare Cristina Anghel !
profesoru 2016-02-19
D-le Cornea, în 2014 aţi pledat pentru alegerea lui Iohannis ÎN PRIMUL TUR, în dauna Monicăi Macovei, una din multele idei eronate pe care le-aţi susţinut. Nu înţeleg cum puteţi trece atât de uşor peste acest lucru.
Aici nu e vorba de trădarea speranţelor, ci de spulberarea iluziilor. Speranţele trebuiesc construite pe un fundament. Dar antecedentele lui Iohannis erau clare: "premierul de la Grivco", susţinător al suspendării lui Băse, vicepreşedinte al PNL în "marţea neagră". Antecedente pe care trebuia să le aveţi în vedere atunci când v-aţi pronunţat în privinţa votului în turul I.
În acest articol aţi fi putut formula nişte explicaţii pentru atitudinea dvs. de atunci, şi, eventual, să vă exprimaţi nişte regrete.
Pascalau Gheorghe 2016-02-20
Vreau sa corectez comentariul meu : ,, ... trebuie emis un act normativ de trecere in domeniul PRIVAT al statului."
Vicentio B. 2016-02-19
@Gheoghe Pascalau. DE UNDE ati preluat informatiile (va citez): "ce cautau cele zece masini si nu stiu cati agenti ANAF in birourile Antenei ? " Vorbim aici , in special in aceste momente, de necesara buna-credinta.
Gheorghe Pascalau 2016-02-19
Cladirile in care era chirias postul TV Antena au fost confiscate acum aproape doi ani, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, au trecut in domeniul PUBLIC al statului si au fost astfel inscrise in CF. Singura modalitate de a le valorifica este vanzarea prin licitatie. Daca statul vrea sa le concesioneze sau sa le inchirieze (tot prin licitatie) trebuie emis un act normativ de trecere in domeniul PUBLIC al statului. Postul TV Antena si-a pierdut calitatea de chirias si contractele pentru utilitati ar fi trebuit anulate de furnizori. ANAF-ul trebuia sa pregateasca licitatia, programul si caietul de sarcini si sa estimeze valoarea de pornire. Poti sa le vinzi si ocupate ,,abuziv". Ca sa elibereze cladirile, ANAF-ul trebuia sa trimita o somatie de evacuare in termen de cinci zile prin posta sau prin executor judecatoresc. Daca nu parasesc cladirile, ANAF-ul trebuie sa-i dea in judecata. Procesele vor dura cel putin doi ani. Incercati sa dati afara un fost chirias, sa vedeti ce complicatii !
Daca procedura este clara, ce cautau cele zece masini si nu stiu cati agenti ANAF in birourile Antenei ? Ca sa faca circ ! Este relevant ca fostul sef ANAF, urmarit penal, a semnat somatia cu cateva zile innainte de a pleca. Postul TV Antena si ANAF-ul au organizat circul. Presedintele KWI stie procedurile, are dreptate si i se face o nedreptate !
Total 83 comments.
Recomandari
38853
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22