Razvan Murgeanu, fost consilier al lui Traian Basescu, a fost arestat preventiv

Iulian Popescu | 16.03.2016

Razvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei si consilier al lui Traian Basescu, in prezent om de afaceri, a fost arestat pentru trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor. Decizia poate fi contestata.

Pe aceeași temă

 

Murgeanu a fost retinut marti seara, dupa mai bine de 10 ore de audieri, pentru trafic de influenta, dare de mita si instigare la spalare de bani.

 

Procurorii DNA au strans probe cu ajutorul interceptarilor, montand microfoane in birourile lui Nelu Iordache, care pare a fi "creierul" acestui caz de coruptie si care a ajuns si el la DNA, potrivit Pro TV.

 

Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, este in prezent angajatul companiei Romprest, patronata de Florian Walter, om de afaceri extradat de curand din Dubai.

 

Fostul viceprimar ar fi convins un vechi prieten, director din Primaria Setorului 5, sa deblocheze anumite plati catre companiile luI Nelu Iordache. Dialogul a avut loc intr-un birou supravegheat de procurori.

 

La mijloc ar fi fost o femeie de afaceri, lichidator judiciar, care trebuia sa salveze afacerile ale lui Nelu Iordache, aflate in insolventa.

 

Lui Murgeanu i s-ar fi promis circa 15.000 de euro, din care 3.000 i s-ar fi platit prin transfer bancar.

 

In schimbul acestor sume, el trebuia sa-si convinga prietenul de la Sectorul 5 sa deblocheze plati de 10 milioane de lei catre firme detinute de Nelu Iordache, implicate in activitati de anvelopare a blocurilor din Capitala.

 

In acelasi dosar a fost arestata preventiv pentru 30 de zile si Gabriela Simion-Gangoe, "practician in insolventa, sub aspectul savarsirii infractiunilor de intermedierea ori inlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare a banilor, in forma continuata".

 

Razvan Murgeanu a fost consilier de stat in cadrul Administratiei prezidentiale in mandatul lui Traian Basescu din iunie 2013 pana in luna octombrie a anului 2014.

 

Anterior functiei detinute la Cotroceni, Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei, iar in perioada 2009-2013 secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea pana in 2012.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22