Consiliul Concurentei investigheaza firme din turism suspectate de intelegeri ilegale

Dora Vulcan | 18.04.2016

Consiliul Concurentei a declansat investigatia in urma unei sesizari anonime facuta pe platforma avertizorilor de concurenta privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta pe piata produselor turistice si pachetelor de servicii prin agentiile de profil.

Pe aceeași temă

 

Inspectiile au fost facute la sediul ANAT (asociația patronală a agențiilor de turism din România) si la agentii din boardul ANAT, din Bucuresti si din tara, informeaza Hotnews. Printre agentiile verificate se numara: Paralela 45, Paravion, Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, Happy Tour, Danubius Travel, Europabus, Mareea, Amarino, Eurolines, Klever Travel.

 

Consiliul Concurentei suspecteaza agentiile de turism ca isi coordoneaza politicile comerciale in scopul impunerii unui nivel minim de pret de vanzare a produselor turistice si/sau pachetelor de servicii turistice si al mentinerii unui status-quo pe piata, incepand cu anul 2013.

 

In cadrul investigatiei, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile si/sau puntele de lucru ale mai multor companii active pe piata serviciilor turistice.

 

Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

 

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia companiilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

 

Platforma avertizorilor de concurenta reprezinta un instrument care asigura anonimatul persoanelor care doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22