Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCît de terorişti suntem?
2016-06-27
5
Nu trebuie să fii hiper-sensibil, creştin practicant, campion al bunătăţii sufleteşti, ca să priveşti cu groază scenele de martiraj sîngeros, trăite de o mulţime de inocenţi, căzuţi în mîinile feluritelor grupuri teroriste.

 

*Se dedică, prieteneşte, doctorului Andrei Haidar*

 

De la tragedia turnurilor gemene din 2011 la asasinatul din redacţia Charlie-Hebdo, de la decapitările filmate victorios pentru un  efect pedagogic pe măsură la ameninţările proferate de imami din Londra şi Bruxelles, pentru care civilizaţia europeană e o erezie şi trebuie lichidată cît mai curînd, totul e de o blasfematoare inumanitate. Şi, repet, pentru a trăi oroarea ca oroare, nu trebuie să fii o conştiinţă exemplară, ci, pur şi simplu, un om normal, pentru care uciderea semenului e de neconceput, mai ales cînd retorica ei e religioasă. A-L lua pe Dumnezeu (fie El Dumnezeul iudeo-creştin sau Allah) drept justificare a torturii şi omuciderii e, de fapt, pură barbarie atee, orgoliu al puterii, secularizare manipulatorie a transcendenţei.

 

Deunăzi, am primit pe mail un filmuleţ înfricoşător: o femeie în vîrstă dintr-o ţară islamică e înconjurată de cetăţeni sumbri şi soldaţi înarmaţi care o judecă pentru indecenţa de a adăuga vestmîntului tradiţional (negru) o vestă roşie. I se ţine un discurs „edificator”, după care este împuşcată, principial, în cap. Cu asemenea întîmplări în minte şi sub impactul ultimilor evenimente provocate de migraţia spre Europa a unui mare număr de refugiaţi arabi, am ajuns să identificăm terorismul cu o patologie care nu ne priveşte decît indirect şi, de regulă, în postura de victime. Noi nu ne mai aflăm, nu-i aşa, în această „fază” a evoluţiei noastre. Ne-am emancipat. Vom fi făcut şi noi, în vremuri apuse, unele „nefăcute”, dar acum suntem oameni cumsecade, naţii civilizate, întrupări ale progresului social şi moral.

 

 

Cititi in continuare pe adevarul.ro

TAGS : terorism terorist dumnezeu violenta imigranti straini europeni
Comentarii
?????? 2016-07-01
Articolele domnului Plesu probabil sunt despre perplexitatile sale ?
Liviu din Timisoara 2016-06-29
Va trebui sa analizam de ce ne este jena sa facem un compliment public ... sau sa fim prevenitori, politicosi in spatiul public, asa, pur si simplu ...dar nu ne este absolut deloc jena sa strigam, " boule " " te bag in ... " etc ... Totusi, ISIS vor intoarcerea cu 300 de ani ... ca STAT. E drept ...se pare ca in SUA dospeste ici , colo ...cate o alienare...insa acolo vin de prin toate colturile lumii sau cand dau aia cate o concediere, pica un cartier intreg...nu-i de gluma. Da nu te obliga nimeni sa te inchini ...si poti emigra din America. N-am prea auzit de asa ceva ...
H11 2016-06-28
Totuși, "teroriștii" americani sau europeni sînt cu adevărat cazuri izolate, clinice, dovadă că îi cunoaștem după nume pe acești nebuni, în timp ce sălbăticia islamică are susținere largă, printre oameni aparent normali: "o femeie în vîrstă dintr-o ţară islamică e înconjurată de cetăţeni sumbri". Chiar dacă a dat un Breivik, își închipuie cineva că o asemenea scenă ca cea de mai sus s-ar întîmpla în Norvegia? E adevărat că "nasc şi la noi terorişti", dar nu știu cum se face că în lumea arabă se nasc mult mai mulți și mult mai fioroși. N-am nicio problemă în a călători în SUA, dar mi-e frică să merg oriunde la est de Sulina.

eu 2016-06-27
e adevarat dar discursul asta prea crestinesc, mai ales in stilul asta ortodox, nu e foarte credibi, e vetust
Jambonel 2016-06-30
Adica e depasit, nu?
Si cine l-a depasit, tu????? Hahahahaha!!!!
Total 5 comments.
Recomandari
4192
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22