Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPresa-caltaboș
2016-11-29
6
Presa la comandă miroase la fel de urât ca niște caltaboși stricați.

Două teme bântuie terna campanie din 2016, punându-i ceva sare și piper. Prima: So­ros, corporațiile și multinaționalele, franc­masonii, Uniunea Europeană, oculta glo­bală, trolii și zombii se lă­com­esc la România, vor s-o colonizeze, dezintegreze și s-o cumpere/vândă la bu­cată. O întreagă conspirație mondială în fața căreia ro­mânii mândri și verzi tre­buie să ia atitudine pa­tri­o­tică punând ștampila pe PSD, PRU și ALDE, sin­gurele partide a căror mi­siune sfântă e să fie pavăza neamului și gliei primejduite de străini. A doua: procurorii, niște nenorociți care-și bat joc de drepturile omului, fac dosare la comandă (nu e clar a cui), judecătorii con­damnă nevinovați și îi bagă după gratii, Kövesi și Coldea, adică „binomul“, distrug democrația și clasa politică. Tot o cons­pi­rație și asta, în fața căreia poporul nu se poate apăra decât luând lumină de la Ghi­ță, Remeș-Caltaboș, Udrea, Băsescu, Co­drin, Bolcaș etc. Ambele fantome sunt plim­bate în lesă cât e ziua de lungă de televiziunile, ziarele și site-urile nășite de afaceriștii, penalii și politicienii aflați în misiune.

 

În acest context, mi-a atras atenţia etapa nouă în care a intrat întrecerea socialistă, faza „justiția odioasă“. Acum nu se mai încearcă doar apărarea hoțomanilor in­trați în colimatorul DNA, ci și albirea ce­lor deja condamnați și ieșiți de la pârnaie. Cazul Remeș-Caltaboș este unul școală pentru ceea ce sunt capabili spălătorii de corupți.

 

Să recapitulăm: fostul ministru de Finanțe care a luat șpagă caltaboși, țuică, slană și 15.000 de euro ca să aranjeze licitații pen­tru afaceristul Ciorbă Gheorghe, prieten cu intermediarul afacerii, fos­tul ministru Ioan Mu­re­șan, ajuns și el după gratii, a fost găsit vinovat și con­damnat definitiv, cu una­ni­mitate de voturi, de Înalta Curte, în completele de trei și cinci judecători. Ace­lași Remeș-Caltaboș a câș­ti­gat un proces civil îm­po­triva DNA, TVR și a Rodicăi Culcer, șefa Știrilor la vre­mea aceea, pentru încălcarea dreptului la imagine, viață privată și a prezumției de nevinovăție prin difuzarea de către TVR a filmului în care el, Mureșan și Ciorbă pu­neau la cale șpaga, aranjau licitațiile, iar Mu­reșan îi dădea caltaboșii și plicul cu bani lui Remeș. Cele două decizii nu au legătură una cu alta, în sensul că Remeș nu e nevinovat în urma procesului civil, așa cum vor să-l scoată jurnaliștii-de­ter­gent. Și nu va fi nici dacă se duce la CEDO și câștigă, pentru că acolo nu se rejudecă procesele pe fond, ci doar din punctul de vedere al respectării unor drepturi ale omului.

 

Profitând de această decizie în civil, res­pectivii ziariști pun la îndoială veri­di­ci­tatea filmărilor ambientale (audio și vi­deo) făcute de DNA. S-au lansat în această jenantă acțiune RTV, Antena 3 și Eve­ni­mentul zilei. Iată, de exemplu, ce scrie Si­mona Ionescu de la înălțimea poziției de re­dactor sef la Evz: „Nici azi nu putem să spunem cu mâna pe inimă că Decebal Tra­ian Remeș e vinovat, deși Înalta Curte l-a condamnat pentru asta. Au apărut, între timp, alte decizii ale instanțelor fa­vo­rabile fostului deținut și ne-au zdrun­cinat convingerile (...) Ministrul lua în mâ­nă hârtiile dintr-un dosar, după cum am aflat ulterior! Procurorii n-au avut bani însemnați. Plicul cu bani ne-a fost sugerat de comentariul TVR și de ti­trarea de pe casetă“. După care doamna Io­nescu îi dă de zor cu „minciuna“, „bă­taia de joc“ la care au fost supuși „jur­naliștii onești“ și „scenariul servit de oamenii din instituții care doreau să promoveze și să ajungă la putere“. E doar un exemplu din seria de autor. Ori­cum, nu e singura.

 

Cum nu-mi imaginez că reaua credință sau prostia îi împiedică pe acești ziariști să recitească motivarea sentințelor de la Înalta Curte și îi forțează să scoată din ecuație fabuloasa tentativă de trucare a li­citațiilor, depozițiile martorilor, inclusiv ale lui Ciorbă, și toate probele care au dus în final la condamnarea lui Remeș, axân­du-se exclusiv pe caseta cu înregistrări, le dau prima veste proastă. Înregistrările au­dio-video din dosarul de la ÎCCJ au făcut obiectul unei expertize criminalistice (nr. 194/8.11.2011), cerută de Mureșan, și nu de Remeș (oare de ce?), din care reise că „înregistrările audio şi audio-video ex­per­tizate nu au suferit intervenţii teh­nice de natură să le modifice conţinutul (ştergeri, inserări etc.), cu atât mai pu­ţin prin inserarea, intercalarea cu/de pa­saje, fragmente din interceptări şi în­re­gistrări neaflate la dosarul cauzei“.

 

A doua veste și mai proastă e că Remeș chiar a luat de la Mureșan dosarul cu do­cu­mentația privind licitațiile de la Ins­pec­toratul Teritorial Regional Silvic şi de Vâ­nătoare Vâlcea pentru care trebuia să in­tervină și plicul cu cei 15.000 de euro, pe care Mureșan le luase la rândul lui de la Ciorbă. Întâlnirea Ciorbă-Mureșan în care acesta i-a dat dosarul și banii a avut loc în apropierea Restaurantului „Rouge Tou­jours“, unde Remeș rămăsese în așteptare, și a fost filmată integral de procurori și confirmată de martori. Ea apare în dosar și a fost vizionată în ședință publică la Înal­ta Curte, ambele complete. Întors la res­tau­rant, Mureșan pune dosarul şi plicul cu bani pe scaunul aflat în stânga lui Re­meș, care la plecare le ia și le bagă în ser­vietă. Dis­cuția dintre cei doi se axează pe lici­ta­ții, dar fragmentul cu banii este clar și fă­ră echivoc, așa cum au constatat (vă­zut și auzit din înregistrări, fără nicio ti­trare) chiar judecătorii. „Ioan Mureşan: Aco­lo e. Decebal Traian Remeş: Banii? Io­an Mu­re­şan: Deci, în plic! Mă rog, aşa, şi ai.“

 

Cât despre episodul cu palinca, slana și cal­taboșii lăsați de Mureșan la casa lui Remeș din Baia Mare, după discuția cu so­ția acestuia, sau episoadele cu aranjarea li­citațiilor, nicio spălătorie media nu le poa­te schimba culoarea mizerabilă și trans­forma corupția în cinste. Oricum, e de re­ținut că presa la comandă miroase la fel de urât ca niște caltaboși stricați.

TAGS : Remeș-Caltaboș kovesi coldea presa ghita muresan ICCJ simona ionescu proces civil rezumtie nevinovatie DNA TVr CEDO
Comentarii
gica 2016-12-05
Dna Pora,citeste dosarul facut de DNA-ul condus de Kovesi fostului Consilier Prezidential Berca si daca dupa aceasta lectura mai continui s-o lauzi pe Dna Kovesi,atunci inseamna ca traiesti in alta lume.Eu l-am citit si pot spune ca in 40 de ani de comunism n-am auzit si nici n-am citit un asemenea dosar,oricat de represiva era justitia pe vremea lui Ceasca.Ceva iesit din comun si ceva care ne descalifica total,iar calificativul ''stat mafiot'' este pe deplin indreptatit.Pot spune numai,Doamne fereste-ne de asemenea specimene care injosesc fiinta umana ,numai pentru interese proprii!
eva 2016-12-04
Perfect adevarat dna Pora !! Atat am obosit, ne-am enervat cu CNA-ul care era primul supraveghetor al mass media ca nici nu ne mai amintim de gramada aia de gunoi de acolo !!Probabil ca am inteles ca daca CNA are doar un membru normal la cap nu facem nimic nici daca impunem schimbarea sefei care pare mai infipta decat mentorul si binefacatorul ei, Monta! Mai vad in comentarii soldateii, pupatorii retribuiti, calati pe opiniile dvs.si ce reprezinta GDS...Zi buna sa aveti si putere de munca...
Vicentio B. 2016-11-30
NU cunosc cazul, in niciun fel !. Ca atare, NU - MI permit comentarii ! DAR ma refer la partea introductiva a articolului "presa la comanda", la care eu as adauga "MASS - MEDIA la comanda" . In acest sens ROG pe Andreea Pora sa-si reaminteasca de perioada in care lua loc ca INVITATA la B1, de regula, pe partea dreapta a moderatorului. NU stiu daca mai sunt - fizic vorbind - aceleasi scaune, dar pozitionarea acestora in studioul TV a ramas. Contextual, se constata ca aceste scaune sunt OCUPATE, evident ca INVITATI, de persoane care, in format RUTINA, ATACA pestilential Justitia, DNA, dar si pe cei care - vezi doamne - vin din Vest, NU au nume romanesti , NU stiu limba romana, si se gasesc in pozitia de agresori inregimentati la comanda contra a ceea ce autoarea (Andreea Pora) - sugestiv formuleaza - "conspiratie mondiala ... contra neamului si a gliei promejduite de straini" -

"Dirijorul" orchestrei, care se doreste, in cadrul emisiunii “Dosar de politician”, a fi masura perfecta pentru “uvertura la opera privind patriotismul autochton “ (observatie personala) este cel numit Silviu Manastire, secondat de regula de "maestrul" Ion Cristoiu. In aceasta "ambianta patriotica", care deja au reactionat la "desteapta-te romane !", au fost invitati "noua INDEPENDENTA" numita Elena Udrea si "vechiul DEPENDENT" Sebastian Ghita, ambii DEPUTATI in Parlamentul Romaniei dar si DEPENDETI de anumite dosare DNA. Emisiunea lui, acest nume cu semnificatie religioasa, MANASTIRE, s-a dovedit, pentru a catea oara (?) a fi "capabil" de a MANIPULA, a ceea ce se numeste "opnia publica", de o maniera a caror vizibile caracteristici se regasesc cu prisosinta in definitia notiunii de IMPOSTOR ! .

Ca atare, ROG pe Andreea Pora sa prezinte acest nou "DUBLU - MIXT" recte UDREA - GHITA , mai ales datorita faptului, 100 % verificabil, si anume ca , actuala deputata Elena Udrea, doreste sa fie NEAPARAT realeasa in Parlament, in categoria INDEPENDENTI, afirmand categoric: "Romania este condusa acum de un sistem OCULT ! " .

Evident GHITA a sustinut teza, iar MANASTIRE, a TACUT. .. MORMANT, adica ACCEPTARE ! Mentionez, ceea ce poate confirma orice cunoscator de buna - credinata, si anume ca, o asemenea declaratie publica, mai ales acum in preajma alegerilor, ar genera in ORICE TARA din Vest - un imens SCANDAL, in Tara respectiva, cu rezonante in intreaga Lume ! Iar urmarile ar fi pe MASURA ! PS: Sigur, in Romania sunt alte “prioritati” de scandal si anume, spre exemplu, “invitatiile pentru Defilarea de la Arcul de Triumf”.
Maximus 2016-11-30
Pai de la tanti aia care a venit de la Voiculescu la EvZ nu avem la ce ne astepta. Niciodata n-am citit niciun articol scris de ea si nici nu am avut nicio secunda incredere in ce spunea cand o mai vedeam pe la TV. De fapt schimbam canalul aproape instantaneu cand o vedeam pe individa.
Felix 2016-11-29
In sfarsit m-am lamurit de ce o tot tin lange unii oameni nu de rea credinta, cum ca Remes ar fi fost gasit nevinoat: e vorba de un proces civil in care el a demonstrat ca scurgerea fimultetului catre media a atentat la dreptul lui la viata privata. Asta nu inseamna ca inregistrarea e falsa si nu inseamna ca e adevarata, inseamna ca nu trebuia sa fie data la TV. INSA judecatorii ICCJ au hotarat ca probele (inclusiv inregistrarea) dovedesc coruptia lui Remes si de aia a facut puscarie. OK, acum stiu ce sa spun cand mai am discutii din astea.
Pitpalacu 2016-11-30
OK, dom FELIX ! Dar cum de nu mai apare fotografia(sau filmuletul?) cu madam BICA si Udrea la cumparaturi la Paris? Stii ceva despre asta decat stiu eu?Sau poate stie doamna PORA ?
Total 6 comments.
Recomandari
3337
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22