Basescu critica neaplicarea referendumului pentru reducerea numarului de parlamentari

Vlad Toma | 05.12.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a criticat nepunerea in practica a referendumului pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, considerand ca aceasta situatie este posibila doar pentru ca Romania este o democraţia originală.

Pe aceeași temă

 

Fostul presedinte considera ca principalii vinovati pentru aceasta situatia sunt PSD, PNL si ALDE si le cere romanilor sa nu mai voteze aceste partide. Basescu compara referendumul din Romania cu cele care au avut loc in Marea Britanie si Italia, aratand ca la noi lucrurile sunt total diferite de modul in care ar trebui sa fie.


"1. Referendum în Regatul Unit cu privire la ieşirea din UE. Referendumul este validat. Premierul David Cameron demisionează, iar Guvernul Majestăţii Sale anunţă punerea în aplicare a deciziei electoratului.


2. Referendum în Italia cu privire la reforme constituţionale cerute de premier. Referendumul este valid. Propunerile premierului cu privire la modificări constituţionale sunt respinse. Premierul Matteo Renzi anunţă demisia ca urmare a respingerii de către electorat a propunerilor sale.


3. Referendum în România pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Referendum este validat de Curtea Constituţională. PSD-ul Domnului Dragnea, PNL-ul Doamnei Gorghiu şi ALDE resping în Parlament proiectul de lege depus de PMP prin care se punea în aplicare rezultatul referendumului prin care numărul de parlamentari era redus la 300," arata fostul presedinte.

 

Fostul presedinte considera ca faptul ca romanii ii vor vota din nou la alegerile din 11 decembrie pe cei care au respins aplicarea acestui referendum dovedeste ca Romania nu este inca o democratie consolidata: "Şi totuşi românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul de la referendum. Mult mai avem de lucrat până când vom deveni o democraţie consolidată."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22