Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Baroul Dolj: Alina Bica, fosta şefa a DIICOT, nu mai poate profesa ca avocat
Vlad Toma - - - -
2016-12-09
Actualitate Interna
0

Alina Bica, fost sefa a DIICOT, condamnata recent la patru ani de inchisoare cu executare, a ramas fara dreptul de a profesa avocatura.

 

Baroul Dolj a decis ieri sa suspende dreptul acesteia de a profesa ca avocat, anunta Mediafax.

 

Decizia baroului vine in urma condamnarii Alinei Bica, la sfarsitul lunii noiembrie, la 4 ani de inchisoare cu executare de ICCJ pentru abuz in serviciu si favorizare a faptuitorului. Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

 

In acest dosar, procurorii DNA au acuzat-o pe Alina Bica de luare mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte).
 

DNA arata ca fosta sefa a DIICOT ar fi primit in 2014 un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov, pentru a valida un dosar de despagubire de care erau interesati Dorin si Alin Cocos.

 

Procurorii o acuza de asemenea pe aceasta ca l-ar fi favorizat pe Adriean Videanu decizand in mod ilegal ridicarea sechestrului asigurator existent intr-un dosar al acestuia.


Bica era de asemenea acuzata ca, in 2013, a dispus măsuri abuzive care să direcționeze concluziile și poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată în dosarul unui om de afaceri, pentru ca acesta sa nu primeasca o pedeapsă cu executare. Ea ar fi obtinut in schimb anumite beneficii financiare.

TAGS : alina bica avocat suspendare baroul dolj condamnare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
880
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22