Mălin Bot, concediat de la România liberă. Ce spune fostul redactor șef al site-ului RL

Dora Vulcan | 23.02.2017

Mălin Bot a fost concediat de la conducerea site-ului Romania libera. Jurnalistul spune că ar fi fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu pentru participarea sa la manifestațiile #Rezist. Sabin Orcan, director editorial la RL, a spus pentru Paginademedia.ro că nu va comenta declarațiile lui Mălin Bot și că e vorba de o reducere de costuri, care presupune mai multe măsuri, printre care și renunțarea la unele produse din print ale grupului România liberă. Numai că Mălin Bot nu lucra la print ci la online.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ce spune Mălin pe  blogul său:

 

Decizia a fost luată direct de la Londra, de patronul Alexander Adamescu, peste capul directorului editorial, fără să știu punctual ce motiv anume l-a determinat pe proprietarul ziarului să mă concedieze.

 

Decizia a venit fără vreo sancțiune anterioară, fără vreo anchetă internă, fără să fiu întrebat ce am de spus în apărarea mea, fără drept de contestație, fără vreun mail sau un telefon de la cel care a decis.

 

Pur și simplu miercuri seară, 22 februarie 2017, după 12 ore petrecute în redacție, am aflat că patronul a decis să ”zbor” din funcția de redactor-șef online și cu totul din echipă.

 

 

 

 

 

 

Pur și simplu nici nu pot să vă spun concret pentru ce fapte anume s-a luat decizia asta, să discutăm dacă am greșit eu cu ceva și decizia era justificată sau dacă e un abuz.

 

Pot să vă spun, cu multă deznădejde, că decizia asta m-a trezit prea brutal dintr-un vis foarte frumos: proiectul unei echipe cu jurnaliști excepționali, liberi și deciși să construiască ceva curat pentru cititori, proiectul unui nou ziar, proiectul unui site nou.

 

M-a trezit înfiorător și din visul frumos al Revoluției #rezist, în care am văzut un moment decisiv pentru un viitor mai bun al tuturor românilor onești din țara noastră. Credeam  că  de aici va începe o schimbare profundă în bine pentru toți și pentru mine și am fost trezit  la realitate cu o decizie care îmi distruge practic viața.

 

Mi s-a spus că participarea mea la protestul #rezist și discursul pe care l-am ținut duminică în Piața Operei din Timișoara ar fi fost ”picătura care a umplut paharul”.

 

 

 

 

Mai multe, pe pagina lui Mălin Bot

 

 

 

 

Mălin Bot, pentru Paginademedia.ro:

 

„De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-șef pe online, nici jurnalist la România liberă, decizie impusă de Alexander Adamescu (fiul milionarului Dan Adamescu - n.r.) peste capul tuturor, fără să am o explicație foarte clară. Singurul lucru ar fi că am participat, duminică, la protestul de la Timișoara, unde am ținut și un discurs”, a mai adăugat jurnalistul.

 

El a mai spus că nu are ce să-i reproșeze lui Sabin Orcan. „A fost așa cum trebuie să fie față de un jurnalist care scrie ce-i spune conștiința. A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot.

 

Contactat de paginademedia.ro, Sabin Orcan, director editorial la România liberă, a spus că nu vrea să comenteze declarațiile lui Mălin Bot și că acesta a fost restructurat ca parte a unor reduceri de costuri. Orcan a menționat că a mai fost o persoană restructurată, fără a menționa numele acesteia.

 

 „Ne-am despărțit de comun acord, de el, dar și de alte persoane. Facem o reducere generală de costuri. Printre aceste măsuri de reduceri am decis și o reducere a aparatului redacțional cu două persoane, dintre care una este Mălin. Cu părere de rău ne-am strâns mâna și ne-am despărțit de comun acord”, a spus Orcan.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22