Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Sociologul Alin Teodorescu: Dragnea nu mai e un lider, e un monopol al puterii in PSD
Redactia 22 - - - -
2017-05-08
Actualitate Interna
0

Într-un interviu acordat pentru Revista 22, sociologul Alin Teodorescu vorbește despre un PSD în care liderul social-democraților, Liviu Dragnea, „a dus autoritarismul acolo unde nu a fost vreodată”.

 

 

 Motiv pentru care „nu mai există dezbatere în partid”, iar „activitatea militantă s-a redus la zero”. „În PSD e o clică aflată la putere. Acum nu e management, e o dominație a unui individ condamnat( ...) Dragnea nu mai e un lider, e un monopol al puterii in PSD”, sustine Alin Teodorescu.

 

În timp ce PSD și-ar fi păstrat neschimbat procentul de 45% de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, în absența unei creșteri a unei alte formațiuni politice din opozitie, Liviu Dragnea este „singurul care a «plătit» Ordonanța 13”. În consecință, explică sociologul, gradul de încredere pe care acesta îl mai are la nivelul electoratului s-a prăbușit la 20%, mult sub nivelul partidului. Sociologul este de părere că Dragnea „va merge înainte” cu atacurile la adresa justiției, prin puterea legislativă. Motivul: „pentru dânsul și alți o sută este fundamental să scape de condamnări și restricții de libertate. Și va suporta consecințele acțiunilor sale”.

 

Alin Teodorescu a explicat și care pot fi consecințele pe care le va suporta politic Dragnea, precum și ce șanse mai au Victor Ponta sau Adrian Năstase la conducerea PSD. Sociologul a mai atins și problema măsurilor de dreapta ale social-democraților, cu efecte devastatoare asupra economiei, precum și două dintre cele mai sensibile subiecte: „Ghiță, produsul lui Băsescu” și rețeaua agenților de influență și a ofițerilor acoperiți infiltrați în presă și în zona afacerilor în timpul mandatelor fostului președinte al României.

 

Interviul integral cu sociologul Alin Teodorescu poate fi citit, marți, în Revista 22.

TAGS : dragnea justitie condamnat autoritarism PSD alin teodorescu
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
6496
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22