Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Infringement împotriva Cehiei, Poloniei şi Ungariei pentru respingerea cotelor de refugiaţi
Dora Vulcan - - - -
2017-06-13
International
1

Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva Cehiei, Polonia şi Ungaria - pentru încălcarea deciziilor UE privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre, transmit Reuters și AFP.

 

 

 

 

 ''În ultimele luni, Comisia a lansat apeluri repetate către acele state membre care nu au relocat deocamdată nicio singură persoană sau care nu se angajează să relocheze, să facă acest lucru. În mod regretabil, în pofida acestor apeluri, Cehia, Ungaria și Polonia, încălcându-și obligațiile legale reieșite din Deciziile Consiliului și din angajamentele lor față de Grecia, Italia și alte state membre, nu au întreprins până acum măsurile necesare'', precizează comunicatul executivului comunitar, transmite Agerpres care citează France Presse şi Reuters.

 

''În aceste condiții (...) Comisia a decis să declanșeze procedura de infringement împotriva acestor state membre'', menționează comunicatul.

 

Executivul comunitar urmează să trimită scrisori de notificare oficială autorităților de la Praga, Varșovia și Budapesta. Aceste scrisori marchează primul pas al procedurii de infringement pe care Comisia Europeană o poate lansa în cazul în care un stat membru nu respectă obligațiile ce-i revin în conformitate cu tratatele și deciziile UE.

 

Planul de relocare a 160.000 de refugiați a fost adoptat în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotriva sa. Polonia a votat atunci în favoarea acestor cote obligatorii, dar ulterior noul guvern de la Varșovia a decis să nu le accepte. Statele membre ale UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.

TAGS : UE CE infringement cehia polonia ungaria cote refugiati
Mai multe din International
Comentarii
nicu 2017-06-26
O decizie ilegala si unidirectionala din partea Germaniei care duce la o alta actiune ilegala impotriva a trei tari. Nicio problema, costurile umane si financiare pe term lung ii costa si ii vor costa pe primitorii de mancatori de halal si practicanti ai "religiei pacii" mai mult decat infringement pe cehi, polonezi, si maghiari.
Total 1 comments.
1033
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22