Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Martin Schulz, către Viktor Orbán: Cine nu primește refugiați, nu primește nici subvenții
E.B. - - - -
2017-06-14
International
0

Martin Schulz, liderul social-democraților germani, a declarat că, dacă va fi ales cancelar, va pleda ca Uniunea Europeană să taie subvențiile țărilor care refuză să primească refugiați, conform Politico.eu.

 

"Cu mine în funcția de cancelar... nu vom accepta ca solidaritatea ca principiu să fie pusă sub semnul întrebării", a declarat Schulz, la o conferință a unui grup de lobby în domeniul afacerilor care are legături cu partidul său.

 

Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei la scrutinul legislativ din septembrie, a declarat că afluxul de refugiați către continentul european în ultimii ani "nu este o problemă germană, ci o provocare europeană", conform  Politico, preluat de Agerpres.

 

Comentariile sale intervin după ce Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva a trei state membre — Cehia, Polonia și Ungaria — care nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre. Lideri est-europeni, îndeosebi premierul ungar Orbán, s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva planului de redistribuire al UE.

 

Luni, Orbán a declarat în fața parlamentului de la Budapesta că țara sa "nu va ceda șantajului de la Bruxelles și va respinge cotele obligatorii de redistribuire a refugiaților".

 

Replica lui Schulz nu a întârziat să vină, el remarcând în discursul său de marți: "Domnul Orbán spune 'asta-i o problemă germană'. Permiteți-mi să fiu cât se poate de clar: Când vine vorba despre politica agricolă, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Când vine vorba despre subvenții, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Iar când vine vorba despre solidaritate în politica privind refugiații, răspunsul este 'mulțumim, dar nu' — așa ceva este inacceptabil".

 

Politico amintește că Polonia și Ungaria se numără printre cei mai importanți destinatari de fonduri europene, în timp ce Germania este cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene

 

 

 

TAGS : Martin Schulz UE refugiati Viktor Orbán raspuns replica disputa infringement
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1127
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22