Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rusia a atacat ținte ale Statului Islamic din Siria cu rachete lansate din Mediterană
Dora Vulcan - - - -
2017-06-23
International
0

Două nave de război şi un submarin ruse au lansat, din Marea Mediterană, rachete asupra unor ţinte aparţinând grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

 

 

 

 

 

 

 

 Forţele armate turce şi israeliene „au fost informate în timp util despre tirurile de rachete, prin canale de comunicare”, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără să menţioneze forţele americane, transmite Digi 24.

 

Rusia a anunţat luni suspendarea canalului său de comunicare cu Statele Unite cu privire la operaţiunile militare din Siria, la o zi după distrugerea unui avion de vânătoare sirian de către un avion american. Moscova acuză Washingtonul că nu a „avertizat” armata rusă că va doborî avionul.

 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, fregatele „Amiral Essen” şi „Amiral Grigorovici”, dar şi submarinul „Krasnodar” au tras şase rachete de tip Kalibr asupra unor centre de comandament şi depozite de armament care aparţin Statului Islamic în regiunea Hama (centru).

 

„Atacul masiv cu rachete a distrus centre de comandament şi depozite importante de armament şi muniţie aparţinând teroriştilor Statului Islamic în regiunea Aqirbat, în provincia Hama”, anunţă ministerul.

 

O înregistrare video publicată pe YouTube, pe contul oficial al Ministerului rus al Apărării, surprinde o serie de rachete lansate de pe nave, care se abat asupra unor clădiri cu un etaj într-o regiune deşertică.

 

Ministerul adaugă că avioane ruse au efectuat atacuri aeriene care au „eliminat combatanţi ai Statului Islamic ce au supravieţuit şi instalaţiile lor”.

 

Ultima oară când Rusia a anunţat atacuri în Siria cu rachete de tip Kalibr a fost pe 31 mai - asupra unor ţinte jihadiste în apropiere de Palmira.

 

Potrivit ministerului rus, Statul Islamic a instalat în provincia Hama centre de comandament şi depozite de armament în clădiri importante, în timp ce Forţele Democratice Siriene (FDS), o alinaţă kurdo-arabă susţinută de o coaliţie internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite, poartă o ofensivă la Rakka, bastionul grupării jihadiste.

 

 

 

TAGS : rusia siria isis atac mediterana
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2417
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22