Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trudeau cere Bruxellesului să aplice provizoriu Acordul de liber-schimb dintre UE și Canada
Dora Vulcan - - - -
2017-06-28
International
0

Premierul canadian, Justin Trudeau, i-a cerut președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aplicarea provizorie, ''cât mai curând posibil'', a Acordului de liber-schimb dintre UE și Canada (CETA), au indicat miercuri serviciile sale, relatează AFP.

 

 

 ''Premierul Trudeau a recomandat puternic ca acordul să fie aplicat în mod provizoriu, cât mai curând posibil, pentru ca avantajele acestuia să se poată concretiza'' pentru toți partenerii implicați, potrivit unui rezumat al convorbirii telefonice dintre cei doi lideri, transmite Agerpres.

 

Votat de legislativul canadian și de Parlamentul European, CETA ar putea intra în vigoare în curând, chiar dacă nu toate țările membre ale UE nu l-au ratificat încă. Trudeau și Juncker au discutat despre ''viitoarele etape'' pentru punerea în aplicare a CETA.

 

Luni, un diplomat european sub acoperirea anonimatului estima că intrarea în vigoare a acordului este ''o chestiune de săptămâni''. Trudeau a justificat aplicarea provizorie rapidă a CETA prin rolul pe care îl va avea acordul în ce privește îndeosebi creșterea locurilor de muncă și întărirea relațiilor economice dintre UE și Canada.

 

Potrivit sursei, Juncker și Trudeau împărtășesc ''același entuziasm în privința CETA'', considerat ''un acord de liber-schimb progresist''.

TAGS : canada ue justin trudeau acord liber schimb juncker
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2217
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22