Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


ANAF a recuperat 15% din jaful de 60 de milioane de € făcut de pensionarul Voiculescu statului
Dora Vulcan - - - -
2017-07-21
Actualitate Interna
0

Statul a recuperat până acum mai puțin de 15% din prejudiciul de aproape 60 de milioane de euro stabilit de instanță în dosarul devalizării ICA, în care pușcăriașul Dan Voiculescu a fost eliberat recent, spune ANAF la solicitarea Ziare.com.

 

 

ANAF a recuperat mai puțin de 15% din dosarul ICA, în care a fost eliberat condiționat mogulul media Dan Voiculescu, un biet pensionar care virează statului, pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, 700 de lei pe lună, pentru că doar atât are trecut pe numele său: o biată pensioară. Pe de altă parte, statul este blocat într-un fals litigiu, instrumentat cu abilitate -ca-n războiul de guerillă - prin specularea chichițelor legislative și care-l împiedică să recupereze din prejudiciu pentru că în urma privatizarii ICA bunurile dobândite fraudulos de Voiculescu și trecute pe numele fiicelor, deși au fost din nou trecute în patrimonul statului, nu au putut fi valorificate până in prezent, în urma unui "litigiu deschis si menținut de firmele" familiei Voiculescu.  Pentru a mai recupera din prejudiciu, statul asteapta anul 2024, când devin scadente două imprumuturi acordate de Dan Voiculescu uneia dintre fiice și partenerei sale de viață. Ambele au calitatea de terț poprit, iar până la scadență statul nu se poate atinge de banii sau proprietățile lor.

 

 

 

 

 

"Mentionam ca pana la data prezentei, in dosarul nr. 25497/2012 a fost recuperata suma de 39.130.106 lei", se arata in raspunsul transmis vineri de Biroul de presa al ANAF redactiei Ziare.com.

 

Astfel, calculele arata ca din prejudiciul total stabilit de instanta la 266.171.892 lei (peste 58 de milioane de euro), s-a recuperat pana acum doar circa 14,7%, scrie sursa citată.

 

 

 

Ce trebuie să recupereze ANAF: 

 

"Prin sentinta penala nr. 701/26.09.2013, emisa in dosarul nr. 25497/2012 de catre tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Penala, definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, s-a dispus confiscarea speciala a urmatoarelor bunuri imobile:

 

* imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 mp, situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1D;

* Imobilul teren intravilan in suprafata de 4457 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B lot ;

* imobilul teren intravilan in suprafata de 3000 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B lot 2;

* imobilul situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp".

 

 

ANAF mai spune că "procedura de executare silita se efectueaza integral, pana la recuperarea in totalitate a sumelor stabilite de instantele judecatoresti".

 

 

Centrul de Investigații Media arată că deși bunurile dobandite fraudulos, potrivit instantei, in urma privatizarii ICA au fost trecute in patrimoniul statului, ele nu au putut fi valorificate pana in prezent, ca urmare a unui "litigiu deschis si mentinut de firmele" familiei Voiculescu.

 

Tot potrivit CIM, pentru a mai recupera din prejudiciu, statul asteapta anul 2024, cand devin scadente doua imprumuturi acordate de Dan Voiculescu uneia dintre fiice si partenerei sale de viata.

 

Intre timp, "lui Dan Voiculescu i se retine, lunar, o treime din pensie. Adica aproape 700 de lei pe luna. Nu mai are nimic altceva. Pe numele sau", scriu jurnalistii de la Centrul de Investigatii Media.

 

TAGS : anaf recuperare dan voiculescu dosarul ica
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3861
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22