Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


O ambarcaţiune cu 69 de migranţi, interceptată de poliţişti în apropiere de Mangalia
E.B. - - - -
2017-08-13
Actualitate Interna
1

O ambarcaţiune pe care se aflau 69 de migranţi irakieni, între care 29 de minori, a fost interceptată, duminică dimineaţă, de poliţiştii de frontieră, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, la 10 mile marine de Mangalia.

 

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, duminică, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră da la Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre ţărm.

 

 

Comunicat al Poliţiei de Frontieră

 

Duminică, 13 August 2017

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, pavilion Turcia, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori.

 

În data 13.08.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României, se arată în comunicat.

 

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte.

 

Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

 

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

 

Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

 

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

 

TAGS : migranti irak politia frontiera garda de coasta mangalia
Comentarii
Darie 2017-08-13
Ce se întâmplă cu acei oameni? Români, să nu uităm că și noi am fost primiți în alte țări străine și am putut munci acolo și trimite bani acasă, sau chiar ne-am putut face un viitor acolo - fiecare în țara în care a ajuns. Purtați-vă cu acei oameni, cu copiii și femeile acelea, așa cum spune Constituția și așa cum spun idealurile noastre ca nație. Nu se știe cine e Apărătorul acestor oameni! Nu știe omul nimic pe Pământ, dar datoria lui e să rămână om.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2412
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22