Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Dora Vulcan - - - -
2017-08-20
Actualitate Interna
1

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

 

 

 

"Ceea ce reproșez acestui guvern este că rămâne cu aceeași mentalitate, și anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitați-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în șase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plățile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele șase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

 

 

Liderul liberal atrage, de asemenea, atenția asupra faptului că investițiile publice din ultima jumătate de an sunt cele mai mici din ultimul deceniu.

 

 

"Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investiții publice care a existat. S-au investit șase miliarde în șase luni. Este jenant, în condițiile în care România are, în primul rând, nevoia de dezvoltare a infrastructurii", a precizat Ludovic Orban.

 

 

Totodată, președintele PNL este de părere că "cei care guvernează astăzi România nu au interesul să se dezvolte economic România", pe motiv că, prin astfel de măsuri, PSD își ține electoratul captiv.

 

 

Potrivit acestuia, stânga actuală este "anti-dezvoltare" și "împotriva creșterii economice".

TAGS : pnl ludovic orban guvern
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
samsy9 2017-08-20
Ca și cum nu toți onorabilii, venerabilii și mult stimabilii "oameni politici" n-ar vinde încontinuu pielea ursului din pădure...
Total 1 comments.
1526
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22