Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


​Victor Ponta: TelDrum e a lui Dragnea. Mi-a cerut să trec lacul Belina la CJ Teleorman
Dora Vulcan - - - -
2017-09-08
Actualitate Interna
0

Fostul premier Victor Ponta spune că Liviu Dragnea i-a cerut pe cand era vicepremer sa treaca lacul Belina de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman, dar spune că ar fi semnat hotararea fara sa stie ca lacul va ajunge la Tel Drum.

 

 

 

 Ponta mai spune ca Dragnea l-a invitat unde a fost la pescuit si fostul premier Sorin Grindeanu:  "Eu am asumat ca merg la o proprietate privata a domnului Dragnea, daca stiam ca ma duc intr-un loc al Tel Drum nu m-as fi dus"

 

 Ponta acuza serviciile de informatii si DNA ca ar fi stiut in toti acesti ani "totul despre Tel Drum" dar ca l-ar fi protejat pe Liviu Dragnea. 

 

 

Ponta a declarat într-un interviu publicat pe data de 5 septembrie de stiripesurse.ro ca "suntem foarte mulţi care ştim în mod direct" ca Tel Drum e a lui Dragnea, fara sa-si sustina insa afirmatiile.

 

Ponta il mai acuza pe Dragnea ca s-ar fi certat cu fostul ministru al transporturilor, Dan Sova, reprosandu-i ca firma de asfaltari Tel Drum ar fi dezavantajata de Compania Nationala de Drumuri aflata in subordinea ministrului.

 

 

 Cele mai importante declaratii facute de Victor Ponta

 

  • Pe masura ce domnul Tudose va trece de partea lui capacitatea de a da functii si in momentul in care va solutiona batalia de putere pentru banii de la Ministerul Dezvoltarii, ii va lua partidul (nr. lui Liviu Dragnea). Dar asta nu inseamna neaparat ca PSD-ul va merge intr-o directie mai buna.(...) Cred ca domnul Dragnea nu doar politic si-a dat jos propriul guvern, ceea ce e o oroare care va ramane in istorie, dar si personal, cand l-a schimbat pe domnul Grindeanu, care-i un om care-i mai soft, cu domnul Tudose, si-a cam semnat condamnarea.
  • Mie mi se pare ca sa faci un referendum acum pe tema familiei traditionale este impotriva intereselor Romaniei. E o prostie. Nu e ceva, nu e o conspiratie, o soros-ista. Este, pur si simplu, o prostie.
  • DT: Domnul Bogdan Diaconu, acum un an, ii adresa dlui Dragnea urmatoarea intrebare, care a ramas fara raspuns: "de cate ori a fost domnia sa in Rusia din 2010 pana in prezent si care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?" Stiti ceva de vizite pe care dl Dragnea sa le fi facut in Rusia din 2010 incoace si sa nu stim de ele? VP: Da, stiu, dar e vorba de vizite cu caracter personal, nu politic, nu oficial, motiv pentru care n-am de ce sa vorbesc despre ele.
  • Serviciile de informatii, si DNA, cunosc totul despre Tel Drum de foarte multi ani. Unde a fost protectia sau poate nu-i nimic ilegal, habar nu am. Dar de ce nimeni nu a facut nimic in acesti ani, e o intrebare la care eu nu am raspuns, nu stiu daca il aveti dvs. Dar e clar ca e o protectie, totusi.
  • Domnul Dragnea mi-a cerut, a facut de altfel hartia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac (nr. Belina) la Consiliul Judetean Teleorman.(...) M-am si enervat dupa aceea, si am vorbit si cu Sorin Grindeanu, si i-am zis, Sorin, tu stii unde te duci? Nici eu nu am stiut unde ma duc. Cum poate sa ne puna in situatia asta, sa mergem in locuri ale lui Tel Drum? DT: Adica ati fost si dvs pe lacul Belina? VP: Am fost destui oameni invitati acolo fara sa stim ca era proprietatea Tel Drum, am aflat de la dvs de la presa acest lucru. (...) Eu am asumat ca merg la o proprietate privata a domnului Dragnea, daca stiam ca ma duc intr-un loc al Tel Drum nu m-as fi dus.
  • DT: Alt tip de interventii pentru Tel Drum in afara de acest episod? VP: Am avut destule discutii pe tema  CNADNR-ului (n.r. Compania Nationala de Drumuri), pe tema...daca nu ma insel, conflictul intre domnul Dragnea si domnul Sova a pornit de la CNADNR, dupa aceea sigur a degenerat pe alte chestiuni (...)  faptul ca este dezavantajat Tel Drum-ul, chestiuni de genul asta.
  • DT: Ce credeti dvs, coruptia ucide? VP: Cred ca prostia ucide mult mai mult in Romania, si minciuna si demagogia. Si pe locul patru, daca vreti, coruptia. Dar prostia, demagogia si minciuna vad ca sunt mai la putere. DT: Dar la Colectiv nu credeti ca a ucis coruptia, in final? VP: Nu, sincer nu.

 

 

interviul integral, pe Hotnews.ro.

 

TAGS : ponta dragnea teldrum interviu
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1676
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22