Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Platforma România 100: Experimentul Dragnea și programul său de guvernare, eșec la 8 luni
Dora Vulcan - - - -
2017-09-12
Actualitate Interna
0

Platforma Romania 100 spune că rectificarea bugetara sacrifica dezvoltarea economica a tarii și denotă dificultati masive în plata salariilor si pensiilor, cu principală consecință în creșterea poverii fiscale a firmelor si angajatilor.

 

 

 

 "Rectificarea bugetara anuntata de Guvernul Tudose arata ca 'experimentul Dragnea' si programul de guvernare al Coalitiei PSD-ALDE esueaza dupa doar opt luni. Coalitia de guvernare continua consumul iresponsabil al resurselor si indatorarea pe termen lung a tarii", transmite Platforma Romania 100 intr-un comunicat de presa.

 

 

 

Consecințele identificate de Platforma Romania 100 acestei rectificări: 

 

  • Reducerea banilor alocati investitiilor din fonduri publice cu cel putin 1,6 miliarde de lei, care condamna tara la o incetinire a dezvoltarii pe termen mediu si lung si priveaza cetatenii de constructia urgenta de drumuri si autostrazi.
  • Majorarea deficitului prin cresterea cheltuielilor mult peste veniturile previzionate duce la indatorarea Romaniei intr-un ritm accelerat in conditii de crestere economica, o politica falimentara pe termen lung.
  • Incercarea de peticire a bugetului prin masuri daunatoare economiei, luate in graba, precum cresterea accizelor la combustibil sau prin masurile luate la nivelul companiilor de stat de directionare a dividendelor si rezervelor catre stat (peste 2 miliarde din rezerve). Coalitia PSD-ALDE arata ca are nevoie de bani pentru a acoperi problemele bugetare pe termen scurt si elimina astfel posibilitatea de investitii si de creare de locuri de munca pe termen lung prin decapitalizarea brutala a companiilor de stat.
  • Platforma Romania 100 mai spune ca "Guvernul Tudose recunoaste explicit in nota de fundamentare a proiectului legislativ ca banii alocati la inceputul anului erau insuficienti platii pensiilor pana in luna decembrie" referindu-se la "Nepromovarea prezentului act normativ ar putea avea drept consecinte neachitarea integrala si la timp a pensiilor din sistemul public de pensii in anul 2017, element ce vizeaza interesul general public si constituie situatie de urgenta", fragment din rectificare.
  • Reprezentantii plaformei mai spun ca se observa in acest fel "cum coalitia de guvernare duce o politica riscanta care poate duce la intarzieri in plata pensiilor asa cum a dus deja la intarzieri de plata a salariilor si soldelor pentru personalul din armata".
  • De asemenea, Platforma Romania 100 atrage atentia ca pana la sfarsitul anului multe spitale vor avea grave probleme financiare si vor ajunge in imposibilitatea de a plati salarii din alocarile insuficiente asa cum sunt indicate in proiectul de rectificare.
TAGS : ciolos platforma 100 rectificare bugetara
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1141
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22