Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Armata i-a răsplătit cu mâncare și chiloți pe minerii care i-au rupt în bătaie pe bucureșteni
Dora Vulcan - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
0

Armata regimului Iliescu i-a răsplătit pe minerii care au îndoit oasele bucureștenilor în iunie 90 cu mâncare, chiloți, ciorapi și periuțe de dinți. Un document MApN declasificat arată că, la ordinul guvernului, armata i-a hranit si echipat pe minerii implicati in evenimentele din 13-15 iunie 1990, scrie PressOne.ro.

 

 

 

 Desecretizarea a fost facuta la cererea Parchetului General si anuntata in Monitorul Oficial. Documentul are 5 file si a ajuns in posesia PressOne ca urmare a unei solicitari trimise MApN in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.  

 

Este vorba despre o adresa trimisa in 18 iunie 1990 prin care comandantul Serviciilor Armatei, general-maior Ionita Botos, ii solicita prim-adjunctului ministrului Apararii Nationale, generalul Vasile Ionel, sa aprobe darea la scadere a unor cantitati de alimente si obiecte de igiena oferite civililor care "au participat la restabilirea ordinei si linistei (sic!) in capitala tarii" intre 14 si 17 iunie 1990.

 

MApN a asigurat, din bani de la buget,hrana minerilor veniti din Valea Jiului sa "curete" Piata Universitatii: acestia au primit conserve de carne, carnati, slanina, unt, oua, biscuiti si alte alimente. MApN le-a distribuit acestora materiale de echipament si de igiena personala, printre care peste 1400 de perechi de ciorapi, 950 de perechi de chiloti sau 750 de periute de dinti. Cheltuielile Ministerului s-au ridicat la 866.000 de lei, la valoarea de atunci a leului.

TAGS : mineriada armata mineri mancare chiloti periute de dinti
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1435
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22