Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Oana Schmidt Hăineală sesizează CCR ca să nu mai depindă de CSM numirea ei ca judecător
Dora Vulcan - - - -
2017-09-21
Actualitate Interna
0

Procurorul Oana Schmidt Hăineală a înaintat o contestație la Statutul Judecătorilor și Procurorilor către CCR, prin care încearcă să producă un cutremur în sistemul de justiție, pentru a putea fi numită judecător fără să mai depindă de avizul CSM.

 

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii este cel care dispune detașarea procurorilor sau judecătorilor către alte funcții. Hăineală a depus o contestație la Articolul 58 al Statutului prin care solicită ca procurorii care au ajuns la un anumit nivel de experiență să nu mai depindă de CSM, ci doar să informeze Consiliul că își schimbă, spre exemplu, funcția din cea de procuror în cea de judecător.

 

Articolul contestat de Oana Schmidt Hăineală:

 

 

 

”Art. 58 - (1) Consiliul Superior al Magistraturii dispune detaşarea judecătorilor şi procurorilor, cu acordul scris al acestora, la alte instanţe sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Justiţiei sau la unităţile subordonate acestuia ori la alte autorităţi publice, în orice funcţii, inclusiv cele de demnitate publică numite, la solicitarea acestor instituţii”.

 

 

 

TAGS : ccr sesizare oana schmidt haineala statutul magistratilor
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1372
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22